Lista neagra - jucarii periculoase, toxice
Am auzit in ultimul timp tot mai multe stiri cu privire la jucarii retrase de pe piata pentru ca sunt periculoase pentru sanatatea copiilor nostri.
E important sa stim care sunt acestea. E important pentru sanatatea copiilor nostri.
Cine stie de vreo jucarie interzisa si din ce motive sa scrie aici.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Raspunsuri
monu spune:
1. Jucariile marca Mattel / Fisher Price, fabricate in China - cantitate mare de plumb in vopsele
- www.ziarulcn.com/article/jucarii-periculoase-made-in-china-51739.html" target="_blank">sursa de info
2. Locomotivele Thomas - www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml07/07212.html" target="_blank">Detalii Thomas si prietenii
3. Accesorii Barbie
4. Masinile "Cars"
5. Papusile "Polly Pocket"
- cantitate mare de plumb in vopsele.
www.protv.ro/stiri/social/atentie-parinti-jucariile-periculoase-sunt-si-in-romania.html" target="_blank">sursa de info
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
conchita spune:
http://www.recalls.rc2.com/
eu verific mereu siteul asta pentru info la zi despre jucarii retrase.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
anacami spune:
Monu, din cate am inteles nu toate locomotivele Thomas sunt periculoase si retrase de pe piata.
"Producatorul de jucarii nu retrage intreaga colectie, ci doar doar anumite modele de jucarii si accesorii. Altele, cum ar fi cele care poarta codurile WJ sau AZ (marcate in partea inferioara a jucariilor), nu vor fi afectate de retragere"
La fel, nu toate jucariile Fisher sunt periculoase...
_
In plus, trebuie avuta mare grija la multe alte jucarii de pe piata noastra, cred ca mare parte din jucariile care se gasesc in magazinele romanesti sunt adevarate pericole ( din pacate, marea majoritate nu sunt supuse la diverse teste si studii,ca cele produse de firme cunoscute in domeniu...)
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si Stefania 
monalac spune:
chiar azi imi povestea o mamica,in parc,ca i a cumparat baiatului ei un binoclu de jucarie,din ala de plastic,chinezesc.copilul s a tot uitat prin el,pana au inceput sa i se inroseasca ochii,iar pielea din jurul ochilor parea ca si cum s ar fi ars...facuse alergie la vopseaua de pe binoclu.
monu spune:
Mamici, multumim de interes.
care stie modelele de jucarii retrase sa dea un semn.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Oana C spune:
Aici este lista cu cele mai recente jucarii retrase de pe piata:
http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/category/toy.html
monu spune:
Oana, nu imi vine sa cred cat de lunga e lista.
Multumim pentru sprijin.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Lali spune:
De la Thomas&Friends eu stiu ca au fost retrase doar cele din seria cu sinele de lemn si asta cu cateva luni in urma, adica nu in "seria" asta de "retrageri". A mai aparut ceva nou ? Monu in cele doua surse de informare postate de tine eu nu am vazut nici o referire la Thomas. Poate nu sunt destul de atenta, te rog mai scrie o data unde ai gasit despre Thomas.
Eu acum cateva luni am verificat si nu avem acele serii desi suntem "mandri posesori" a peste 20 de locomotive, iar sine, gari si poduri avem cat pentru o camera intreaga. Pasiunea baietelului meu pentru ele este foarte mare... asa ca daca e vreo substanta periculoasa noi suntem tare expusi. 
monu spune:
am mai gasit ceva interesant cu privire la jucarii. Cine vrea si e interesat cititi mai jos
www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=103894&newsletter_link=1&utm_source=newsletter_zilnic&utm_medium=email" target="_blank">Jucariile retrase de pe piata se vând prin Ebay
www.capital.ro/articole/jucariile-made-in-china-aduc-noi-probleme-companiei-mattel/103898" target="_blank">Jucariile “Made in China” aduc noi probleme companiei Mattel
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Guguluff spune:
S-ar putea sa fiu ca nuca in perete dar eu nu stiu o firma, stiu un tip. Miile de jucarioare care se vand prin parcuri, pe la tarabe; chinezismele ieftine de care e plin in jurul nostru. Atentie la ele ca au ajuns si in Metro sau Carrefour. Plastic prost, casant, particele mici care se pot rupe sau desuruba, etc Chiar daca nu le cumparati voi, alti copii pot sa le aiba prin parc si asa le pot lua si micutii vostri. Sper sa dispara astea de pe piata intai.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)