Cum se ajuta un prieten la nevoie?

Cum se ajuta un prieten la nevoie? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Cu totii avem prieteni. Si, cu totii trecem prin greutati in viata. Si - avem mare nevoie de prieteni si de ajutorul lor atunci cand viata ne incearca.
Ma gandesc ca e bine sa ne ajutam prietenii la nevoie. Pentru ca o mana intinsa catre un prieten este mana unui inger.

Concret: cum se ajuta un prieten la nevoie? V-ati dorit vreodata sa fiti ajutati de prieteni? Voi cum v-ati ajutat prietenii? Poate fi ajutorul unui prieten - o mana de inger?

va multumesc,

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro. Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Intotdeauna am incercat sa fac tot ceea ce imi sta in putere pentru cei din jurul meu chiar poate daca nu mi-au fost prieteni. Poate nu am reusit financiar,dar macar o vorba buna sau orice alt ajutor de orice natura ,oricand .Multi au apreciat , altii si-au batut joc de ajutorul meu, ba unii chiar mi-au facut rau pentru ca au considerat bunatatea mea o dovada de prostie .Poate a fost ..dar nu regret ..mi-am facut datoria de OM .
Am fost in situatia de a avea nevoie de ajutor chiar anul trecut ...pierdusem tot material si eram pe cale de a ma pierde pe mine ..nu sunt omul care sa cer ajutor material sunt altii mai batuti de soarta ca mine ..materialul asa cum vine ,asa se duce ..eu il fac pe el si nu el pe mine ....tot ce aveam nevoie era un cuvant bun ...un " suntem aici langa tine, nu esti singura " ...mi-au fost aproape cateva fete de pe acest forum minunat ..in special una ffffffffffffffff speciala pentru mine ...ele m-au ajutat enorm sa merg mai departe si sunt persoane pe care nu am avut deocamdata sansa sa le vad face2face ...dar le simt aproape de mine ...facand parte din fiinta mea ...nu pot sa le multumesc indeajuns pentru cuvintele lor care au facut mai mult decat tot aurul din lume ...si ma simt bogata si onorata sa am astfel de prietene ...mai ales cea mai speciala dintre speciale ...timisioreanca mea draga
Mereu merg pe premiza sa ii tratez pe cei din jurul meu asa cum mi-as dorii sa fiu eu tratata.

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

E mare lucru sa ai un prietena adevarat.Am aflat din pacate ca e un cuvint foarte pretios.E mare lucru sa spui ca ai prieteni.Si eu sint fericita ca ii am , i-am avut si sper sa-i mai am.E adevarat ca am descoperit in ultimii ani ca doar am crezut ca am anumiti prieteni.Si m-a durut mult sa vad ca m-au dezamagit.De citiva ani insa , tip in care mi-am luat cam multe palme peste ochi de la asa zisi prieteni sau cel putin asa ii consideram eu, am invatat sa fac o selectie.Si am reusit.Pentru mine prieten inseamna nu doar atunci cind ai nevoie ci si cind respectivul are nevoie.Am multe exemple si daca le-as scrie ati intelege, am fost ranita.Acum mai am citiva da mi i-am pastrat pe cei care sint intr-adevar OAMENI.Si eu sint la fel cu ei.
Numai bine,
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

Frumos si dureros subiect in acelasi timp. Sincer, a scris Alessia destul de bine. Mai mult, cred ca a scris infim de putin pe langa ce a fost in sufletul ei. Alessia am fost de doua ori in aceasta situatie sa pierd material totul, dar totul. Nici macar casa nu mai aveam. Stii ce se intampla ??? Cand ai de toate , te cunosc toti ( rude, prieteni ), iar cand nu ai nimic, toti devin nimeni pentru tine. Fara suparare, dar exista extrem de putini oameni de calitate printre noi. Sunt oameni pe care i-ai ajutat vital cu ce ai putut: timp, bani, informatii, un cavant bun, o imbratisare, ratiune, donare de vointa proprie pentru al scoate pe celalalt - prietenul - din necazul sau situatia nefasta in care se afla. Poate o sa-mi spuneti ca sunt prea pesimista, dar eu de mult nu ma mai bazez pe nimeni, decat pe mine si pe Dumnezeu. Cand am fost in noroi , jur pe sufletul meu, ca exact prietenii si neamurile au avut grija sa mai produca noroi , cu care sa ma improaste. Nesperata situatie, dar imi revin, greu, dar mi-am revenit si am iertat. Situatia se repeta, era sa si mor, iar comportamentul lor a fost aidoma. De 7 ani nu ma mai incred in nimeni. Sunt vorbe pline de interes din orice directie ar veni. Bine, am facut si inainte, si acum, si nu o sa incetez niciodata sa fac un bine, si stiti de ce fetelor, ca vine providenta si ne intoarce gestul. Cand toate usile vietii imi sunt trantite in nas, exista una totusi pe care Dumnezeu mi-o lasa deschisa, iar atunci sunt sigura, ca e o rasplata a unui gest , actiune, fapta buna, din trecutul meu. Si de obicei cand esti in necaz nu te ajuta prietenii sau rudele, cum te ajuta strainii. Eu pe acesti oameni ii numesc prieteni si le pomenesc faptele si le recunosc meritele si nu uit sa ii sun de ziua lor, sa le port respectul cuvenit. Asa pretinsii prieteni , daca pot te mai si injunghie si intr-un bine cunoscut stil parsiv afirma : " Vai, draga, dar nu am stiut, chiar asa... ! " (functie de situatie)
Alessia , sa nu disperi niciodata, ca Dumnezeu si Maica Domnului ocroteste mamele si pe pruncutii lor. Nu uita: Nu exista deal fara vale si nici vale fara deal. Iti doresc tot binele din lume, tie, copilului tau si tuturor celor apropiati tie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Ca sa ajut un prieten in primul rand l-as sprijini cu o vorba buna, sau cu ceea ce are nevoie, in functie de situatie, ca sa depaseasca momentul si i-as spune ca oricand va avea nevoie de mine, voi fi prezenta.

Daca-as avea nevoie de sprijin de la prieteni, cel mai mult m-ar ajuta intelegerea si vorba buna, de incurajare pentru a depasi momentul.

Poate fi ajutorul unui prieten - o mana de inger?

Da, poate fi, dar nu pot sa definesc aceasta.

istorioare cu talc (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

Cum se ajuta un prieten la nevoie?...Pregatindu-ma sa raspund am citit de atatea ori intrebarea incat aproape am pierdut sensul cuvintelor.Si nici nu mai stiu ce vroiam sa scriu. Insa mi-au venit alte lucruri in minte, legate de egoismul care zace aproape in fiecare dintre noi. Egoism din cauza caruia nici nu mai percepem bine notiunea de prietenie sau ajutorul unui prieten. Si de ce spun asta? Pentru ca majoritatea dintre noi trecem prin diverse greutati si atunci incepem sa asteptam, sa asteptam ajutor, asteptam sa vedem care ne sunt adevaratii prieteni.Poate nu constient, dar intotdeauna analizam si judecam pe cel de langa noi daca s-a comportat sau nu ca un prieten.Si in functie de asta ne orientam in viitoarele noastre actiuni. Un exemplu minor: Ah, e ziua lui...sa fie, nu-i cumpar nimic, nici el n-a venit la ziua mea. Adica mereu si mereu asteptam, si nu facem gesturi de prietenie din altruism ci facem plati, ai fost la mine la nunta, ok, vin si eu. N-ai fost, Dumnezeu cu mila, nu sunt obligata sa vin.
Uneori ajutam financiar ba un om sarman, ba un vecin aflat la ananghie, dar se poate numi asta oare un gest de prietenie? Nu cred. Asemenea gesturi sunt dictate de cele mai multe ori de compasiune si ce e mai rau, ca de multe ori o facem doar pentru a arata cuiva ca noi stim sa ajutam, sau ca avem puterea financiara s-o facem.
Pe un prieten, nu-l pui in situatii jenante, nu-i reprosezi ca nu te-a ajutat pentru ca oricat de prieten esti nu ai intotdeauna disponibilitatea necesara, fizica, psihica sau materiala. Si asta in nici un caz nu inseamna ca nu esti un prieten bun.
Si ca sa incerc totusi sa raspund la intrebare...nu stiu care din actiunile mele a fost intr-adevar de ajutor cuiva, stiu insa ce mi-a fost mie de ajutor. Cand in urma unor probleme personale ma adancisem in munca cu disperare aproape ajungand la epuizare fizica, 2 prieteni, au inchiriat o cabana in Retezat si m-au dus aproape pe sus acolo cateva zile. Nu mi-au dat sfaturi, nu mi-au reprosat ca nu judec bine, ci doar mi-au oferit climatul propice pentru a-mi pune ordine in ganduri, sa ma odihnesc, sa ma linistesc. Atunci, mi-a fost ciuda pe ei. Dupa un timp insa mi-am dat seama ce lucru mare au facut, si mi-am dat seama ca nici daca luau toate problemele mele sa le aseze in ordine ca pe o tabla de sah nu ma ajutau mai mult decat asa.
In concluzie, parerea mea,unui prieten trebuie sa simti care-i sunt nevoile. Daca spre exemplu e mereu fara bani, nu-i imprumuti la nesfarsit bani,nici nu-i faci cadou banii chiar daca-ti permiti ci incerci sa-l inveti sa-si gestioneze mai bine cheltuielile. Daca e intr-un impas sentimental, nu-l sfatuiesti cu cine sa ramana sau nu, dar incerci sa-l faci sa-si dea seama singur care-i sunt sentimentele. Daca are de ales intre mai multe lucruri, nu-i spui alege aia sau aia, ci-l ajuti sa-si afle prioritatile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Eu de felul meu sunt foarte sufletista si saritoare, uneori ma tem sa nu ma umilesc oferindu-mi ajutorul atunci cand nu mi se cere. Sotul meu dispretuieste uneori "servilismul" meu si de multe ori am ajuns intr-un final la vorba lui. De putine ori mi s-a raspuns cu aceeasi moneda, rare ori am primit ajutor cand am avut nevoie, rareori am simtit la prietenele mele caldura si afectiunea pe care le-am oferit-o eu.
Deocamdata inca nu m-am invatat minte, continui sa sar sa-mi ajut prietenele, vecinele atunci cand am impresia ca au nevoie.
Cred ca de fapt eu am o problema: nevoia de a ma simti utila....
Cu toate astea nu am o prietena foarte apropiata, sau mai degraba eu sunt o prietena foarte apropiata pentru cateva fete(mame) dar ele pt mine mult mai putin.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

wow, daaaa, greu subiect....

cum se ajuta un prieten la nevoie ?! as zice ascultandu-l !

la disperare, la nevoie sunt extrem de putini oameni care-si fac timp sa te intrebe cum ti-e, cum te descurci, ce-ti liseste, cum te pot ajuta ?! sunt intrebari simple insa in momente de criza sunt totul !

intrebi daca ne-am dori sa fim ajutati, cine-si doreste oare?! asta inseamna ca esti la stramtoare, la greu. nu cred sa fie cineva care-si doreste asta cu adevarat.

am avut surpriza ca oameni de la care ma asteptam sa ma intrebe cum mi-e...si mi-era foarte greu, nu au facut-o, iar oameni de la care primeam numai buna ziua, au venit fara retineri sa ne intrebe cum pot ajuta, impresionante momente pentru mine.
sunt tare selectiva cu prietenii tocmai de asta...asa de-o bere, toti sunt prieteni insa la greu se cerne cu adevarat totul...

Mirela, intuiesc un motiv intemeiat pentru subiectul asta, asa ca daca te putem ajuta cumva si noi, baga...suntem aici

sanatate maxima si prieteni adevarati tuturor

Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu

<< rabdarea este cheia fericirii >>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

quote:
Originally posted by Mariaa

sunt tare selectiva cu prietenii tocmai de asta...asa de-o bere, toti sunt prieteni insa la greu se cerne cu adevarat totul...

Pai aici este diferenta: exista amici si prieteni. Noi vorbim despre PRIETENI. Sa nu uitam ce spune vorba romaneasca: "prietenul la nevoie se cunoaste!"... Si as completa ca acesta se cunoaste si la bucurie. Un prieten adevarat se bucura din tot sufletul cand tie iti este bine si ai evenimente fericite in viata. Asa vad eu lucrurile pentru ca asa simt eu pentru prietenii mei.

istorioare cu talc (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

cum se ajuta un prieten? atat cat poti, mai mult sau mai putin, dar din toata inima. noi asa am facut, si, desi la un moment-dat am ajuns sa regretam teribil faptul ca am oferit adapost deasupra capului cuiva, ajutam in continuare cum putem, fie chiar cu o vorba buna sau un sfat. o fac pt ca si eu am avut mare nevoie de ajutor si mi-au fost alaturi oameni de la care nu ma asteptam si care m-au facut sa sper atunci cand incetasem sa o mai fac.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Eu pe parcursul vietii(nu am o gramada de ani) nu am intalnit prieteni adevarati,cand am avut nevoie mai mare de acel(a) presupus(a) PRIETEN(a) nu am primit nici cea mai mica vorba buna pt ca eu in momentele alea nu aveam nimic de oferit cum o faceam de atatea ori.

Am ajuns la concluzia dupa ceva timp ca pritenii adevarti sunt pretiosi si foarte rari.

De cate ori am presupusa ca am o pritena buna am ajutat-o cu ce aveam eu mai bun nu conteaza cu ce anume si nu am cerut niciodata nimic in schimb.

Am trecut printr-o perioada eu cu sotul meu foarte dificila si aveam nevoie foarte mare de cineva care sa ne fie alaturi macar sa ne ridice moralul.Aveam foarte multi priteni dar o data cu venirea evenimentului dificil nu a ramas nici unul langa noi si am decis ca in viata sa nu mai punem baza pe nimeni si sa ne descurcam noi.

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

poze

Mergi la inceput