Anii de liceu!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iuliana_2007/iuliana_2007.jpg)
Va mai aduceti aminte de anii de liceu?Au fost cei mai frumosi ani?
Cum i-ati petrecut?
Am devenit melancolica putin.Ultimul an de liceu a fost cel mai frumos dintre toti anii.Nici nu am simtit ca atrecut asa de repede,incepusem sa ne unim la petreceri,ne mutam de la unul la altul,nu am facut niciodata nimic iesit din comun.Faceam fel si fel de concursuri,ne adunam si invatam impreuna mai multe persoane ca sa ii ajutam si pe cei care erau mai slabuti,etc...A fost tare frumos...
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
ankalaura spune:
La mine, si anii de liceu si cei de facultate au fost o mare tampenie!
Nauceala de dupa revolutie, programe schimbate de la un an la altul, fara sa se tina cont de anul de dinainte si cel de dupa (asa n-am mai apucat eu sa fac istoria Romaniei decat in clasa a 9-a...), metodologii pe bajbaite, profesori care deveneau peste noapte politicieni (de ex Dumitrascu, mie mi-a fost profesor de istorie - din punctul meu de vedere, mai bine ramanea la istorie...whatever...), am prins trapta II (ultima generatie), bacul... ca se da la 3 materii, ba la 4, sau poate la 5....
O tampenie de nedescris... Am dat la sport, am luat 6! Bine ca am luat la materia principala 10, ca sa imi strice sportul media! Ce tampenie! Dar ei credeam ca examenele sunt serioase.... whatever...
Noi... habar n-aveam de capul nostru (spun asta acum...atunci ne credeam destepti!) toti liceeni faceau greve din orice, dadeau jos si ridicau profesori , diriginti si directori dupa cum dicta valul....
Invatam ca trebuia, dar nu stiam la ce ne foloseste, se schimbasera trendurile - pica politehnica de la mare rang, se ridica jurnalismul.... Ii intrebi azi, pe multi, de ce au ales sa faca dreptul, si iti vor spune ca asa era moda....
Sa ne distram?? Mai putin. Nu stiam cum. Nu prea aveam unde. Ne distram cum puteam. Cand puteam....
Asa ca nu prea am multe amintiri. Cele mai multe amintiri sunt cele de mai sus.
Sincer spun, nu imi mai amintesc numele multor colegi din clasa, de la liceu. Cu cativa mai tin legatura si acum. Foarte putini. Ii numar pe degetele de la o mana. Ceilaltri, asa cum i-am uitat eu, m-au uitat si ei. (Inclusiv o membra DC, pe care am recunoscut-o datorita numelui extrem de rar... i-am trimis PM spunandu-i, "hei,. stii, noi am fost impreuna la liceu" si habar n-avea cine sunt ... normal de altfel...)
Mai degraba imi amintesc cu placere anii de scoala generala. In scoala generala faceam fel si fel de concursuri, copiam impreuna, la cate unul, pa rand, probleme din nu-stiu-ce culegere rara, de matematica,.... Ne ajutam unii pe altii, mergeam impreuna la film, ne jucam impreuna si tot impreuna mergeam la antrenamente la Clubul Sportiv.... Dar stateam in acelasi cartier, eram mai inocenti, mai senini....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Vianne spune:
Iuliana, si la mine anii de liceu au fost cei mai frumosi... O frumusete diferita fata de tot ce a fost frumos dupa liceu... Sunt plina de nostalgii cand ma gandesc in urma. Sunt foarte bine conservate acele amintiri si aproape ca simt mirosul teilor de pe bulevardul pe care mergeam zilnic...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alintaroma/alintaroma.jpg)
alintaroma spune:
quote:
Originally posted by ankalaura
La mine, si anii de liceu si cei de facultate au fost o mare tampenie!
Nauceala de dupa revolutie, programe schimbate de la un an la altul, fara sa se tina cont de anul de dinainte si cel de dupa (asa n-am mai apucat eu sa fac istoria Romaniei decat in clasa a 9-a...), metodologii pe bajbaite, profesori care deveneau peste noapte politicieni (de ex Dumitrascu, mie mi-a fost profesor de istorie - din punctul meu de vedere, mai bine ramanea la istorie...whatever...), am prins trapta II (ultima generatie), bacul... ca se da la 3 materii, ba la 4, sau poate la 5....
O tampenie de nedescris... Am dat la sport, am luat 6! Bine ca am luat la materia principala 10, ca sa imi strice sportul media! Ce tampenie! Dar ei credeam ca examenele sunt serioase.... whatever...
Noi... habar n-aveam de capul nostru (spun asta acum...atunci ne credeam destepti!) toti liceeni faceau greve din orice, dadeau jos si ridicau profesori , diriginti si directori dupa cum dicta valul....
Invatam ca trebuia, dar nu stiam la ce ne foloseste, se schimbasera trendurile - pica politehnica de la mare rang, se ridica jurnalismul.... Ii intrebi azi, pe multi, de ce au ales sa faca dreptul, si iti vor spune ca asa era moda....
Sa ne distram?? Mai putin. Nu stiam cum. Nu prea aveam unde. Ne distram cum puteam. Cand puteam....
Asa ca nu prea am multe amintiri. Cele mai multe amintiri sunt cele de mai sus.
Sincer spun, nu imi mai amintesc numele multor colegi din clasa, de la liceu. Cu cativa mai tin legatura si acum. Foarte putini. Ii numar pe degetele de la o mana. Ceilaltri, asa cum i-am uitat eu, m-au uitat si ei. (Inclusiv o membra DC, pe care am recunoscut-o datorita numelui extrem de rar... i-am trimis PM spunandu-i, "hei,. stii, noi am fost impreuna la liceu" si habar n-avea cine sunt... normal de altfel...)
Mai degraba imi amintesc cu placere anii de scoala generala. In scoala generala faceam fel si fel de concursuri, copiam impreuna, la cate unul, pa rand, probleme din nu-stiu-ce culegere rara, de matematica,.... Ne ajutam unii pe altii, mergeam impreuna la film, ne jucam impreuna si tot impreuna mergeam la antrenamente la Clubul Sportiv.... Dar stateam in acelasi cartier, eram mai inocenti, mai senini....
Suntem aceeasi generatie
![](bis.gif)
Si asa de bine ai prezentat atmosfera .... aproape uitasem anumite aspecte
Si da, ce cool ne credeam ca votam directorii liceului sau cind protestam sa dam jos vreunul
![](albina.gif)
belutza spune:
Si la mine anii de liceu au fost cei mai frumosi ani. Faceam tot felul de tampenii iesite din comun , in schimb anii studentiei varza de tot,mai am un an si termin si ... vreau sa termin mai repede.Nu-mi place. Mi-e dor de anii de liceu , as vrea sa dau timpul inapoi sa mai fac inca o data liceul.Nu regret nimic din ce-am facut in perioada aia.
Nu degeaba se spune ca anii de liceu sunt cei mai frumosi ani..
belutza
dora78 spune:
Eu voi merge peste 2 saptamani la intalnirea de 10 ani!!!
A fost o perioada... frumoasa, plina de descoperiri... mai mult de atat... ce sa spun... domnea in continuare confuzia in ceea ce priveste programa scolara ori orientarea profesionala a unor dascali. Acum predau, la randul meu, la un liceu... E o diferenta de la cer la pamant~!
Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea
spic de grau spune:
Am facut liceul la 1 ora juma' de casa, plecam la 6 de-acasa ca sa ajung la 7:30; mama a venit o data intr-a 9a la admitere ,si sigur a afectat-o ca nu a mai venit decat intr-a 12-a cnd mi-a spus: "biata de tine ce drum ai facut tu in fiecare zi"
Regret ca am facut acel liceu! (Sanitar - si ultima promotie). Numai fete - un singur baiat. Cnd vroiam sa chiulim, unde sa pleci? Pe camp..
La capat la Muncii, ne strangeam mai multe si alergam ca oile intre statia lui 253 si 153 in speranta ca reusim sa urcam sa nu mergem pe jos. Cel mai "amuzant" era iarna cand nu mai mergeau masinile si trebuia sa o luam pe jos pana in "sat Fundeni".. Si puneam persoana mai inalta sa mearga prima, in sir, sa faca partie.
Vai mama noastra. Si ma intreb ptr ce. E drept ca acum mai stiu una alta..insa - cred ca as fi putut sa le aflu si din carti - nechinuindu-ma 4 ani.
Iar pregatirea - of! mai bine nu mai discutam.
MA bucur ca am avut un profesor de istorie super bun! O bomboana de om! Cate povesti ne spunea la orele lui. Numai de drag stateai.
Asta spre deosebire de romana, unde nu stiai cum sa fugi.Ne intreba tot timpu' daca la noi a venit Zburatorul; sau ne mai intreba cnd ne imbracam in mov/violet, daca stim a cui e respectiva culoare
. Nu stiu cum am avut "sansa" sa avem tocmai acel prof. Numai romana nu am invatat la el la ore
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
ruxij spune:
La mine nu au fost frumosi anii de liceu. Nu eram integrata intre colegi, nu simteam nici o conectie cu nimeni, nu aveam prieteni, treceam prin chinurile adolescentei si eram tocilara-prin urmare ceva demn de dispret. La spatele caietelor aveam scrisa poezia: "liceu cimitir al tineretii mele"
Noroc ca cine rade la urma rade mai bine
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Ooo, super, si cei de liceu, si cei de facultate!
De anii de facultate imi amintesc mai des...
Super! Cei mai frumosi ani, cu adevarat!
Nu stiu de ce am impresia ca acum nu mai e la fel. Nici la liceu, nici la facultate...ori am devenit eu o babornita si nu le inteleg stilul de distractie...in orice caz, mie nu-mi pare rau ca am prins perioadele de nebunie cu schimbarea programelor, votarea directorilor haha...colegii au fost super!
Doamne, ce bine e sa fii tanar si fara griji!
Adina + Olivia 04.03.2004
lili81 spune:
Si la mine au fost super anii de liceu. Mai ales ultimii 2 ani, cand incepusem sa ne mai marim si sa ne cunoastem mai bine... Colegi de o calitate mult mai buna decat cei din generala, profesori la fel, unul si unul, un liceu cald, luminos si spatios, inspira o liniste aparte.
Tin legatura cu aproape toti colegii...noroc cu internetul si cu messengerul.
Mi-e asa dor de liceu....
http://new.photos.yahoo.com/liliana_ignat/
Natasa spune:
Ankalaura, si eu sint aceeasi generatie, dar mie imi sint tare dragi anii de liceu. Am avut colegi tare draguti, profesori desosebiti (si unii prosti, dar si aia erau amuzanti), cind chiuleam mergeam in Cismigiu si era asa de frumos...Am facut si intilnire de 10 ani si ne-am adus aminte cu multa placere de vremurile alea. Cred ca frumusetea anilor de liceu nu tine de o anumita perioada in care i-ai facut, cit de oamenii cu care ai sau nu sansa sa te intilnesti si sa fii pe aceeasi frecventa.