Isi suge degetelul! Cum sa-l dezvat?
Baietelul meu de 8 luni isi suge degetelul din ce in ce mai des, practic ar sta mereu cu el in gurita. Cum sa-l dezvat? Caut metode mai putin barbare decat sa-i pun ceva iute sau amar pe deget.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Mathias' site ... coming soon!!!
Raspunsuri
buli spune:
la virsta asta merge cu suzeta.
el baga degetul, tu i-l scoti si-i pui suzeta ... si tooooot asa
de 100 de ori
succes
miria_cristina spune:
In afara de gusturi deplacute, eu am mai auzit de manusi.
In rest, nu stiu si suzeta nu stiu daca ar fi o solutie, ca si de aia trebuie sa-l dezveti la un moment dat. Si-i mai strica si dintii.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
doina_a spune:
Si al meu, care e de 10 luni, mai sta cu degetelul in gurita, de fapt isi atinge gingiile, probabil se pregatesc sa-i iasa si alti dintisori, are deja 8, sau se descopera! La 8 luni nu cred ca mai simte nevoia sa suga, doar sa muste, de altfel daca-i vei da suzeta o sa descoperi ca o musca, pregatindu-si astfel gingiile! As spune sa-i dai jucarii care sa-l ajute la iesirea dintisorilor!
Lia spune:
la varsta asta e firesc sa vrea sa suga...
suzeta nu provoaca nici un neajuns,sigur nu-i "strica" dintii.obisnuieste-l cu suzeta.
numai bine!
stomatolog desprecopii.com
liliana_28 spune:
Eu zic sa insisti in ai scoate degetul din gura de 100 de ori fara ai baga ceva in schimb in gura.
Decat il scoti...il "certi"(acu sa nu intelegi ca tre sa urli sau sa bati copilul sau sa iei prea in serios cearta),iar il scoti.....iar ii povestesti ca nu este frumos.
O zi bunuta.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
buli spune:
de suzeta scapi usor. intr-o buna zi, o papa catelul .... si gata
degetul e, in schimb, mereu la purtator.
io-s patita, de aia zic. Matei are 3 ani jumate si abia de o sapt a renuntat de supt degetul
criscodrin spune:
La al meu la primil semn ca baga degetul in gura am mers fuguta si am cumparat suzeta,de ea am scapat f usor cam pe la 1 an jumatate,e mult mai buna varianta cu suzeta decat degetelul.Asa cum a zis si buli incearca de 100 de ori pana accepta suzeta.succes.
Codrin 2 ani si 4 luni
miria_cristina spune:
LIA - Nu ma cita; caci cu suzeta daca nu-l inveti pe copil este un lucru bun. Eu nu sunt adepta ei si gata! E parerea mea!
Sunt si adepti ai suzetei, iar motivele lor sunt mai mult subiective, de comoditate.
Am o prietena, cu care am si nascut o data, care i-a dat suzeta baietelului ca sa fie la moda cu restul mamicilor si ca sa nu-l mai auda plangand, plus ca la momentul respectiv avea senzatia ca-i ofera TOTUL. Adica, daca si asta s-a inventat pentru copii. Hop si yo, ce, al meu e mai prejos?!
Acuma pustiul (la 2 ani jumatate) nu numai ca urla dupa ea, dar are dintii din fata incalecati.
Fireste, ca fiecare si-l creste cum stie si cum vrea. Dar parerile sunt personale si nu lezeaza. Sfaturile, insa pot fi bineintentionate, dar nu totdeauna eficiente sau cu consecinte bune.
Eu n-am dat sfat mi-am zis o parere.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Alexa Ioana spune:
buli, cum ai reusit sa'l dezveti ???
eu nu reusesc nicicum cu fii'mea... suzeta nu a acceptat'o (indiferent de forma sau material)... degetul il suge doar inainte de somn, dar si asa are deja bataturi ... si n'am nici cea mai mica idee cum sa o dezvat !!!!!
alexa si mami
liliana_28 spune:
hahaha....al meu s-a lasat singur de suzi
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut