Isi suge degetelul! Cum sa-l dezvat?
Raspunsuri - Pagina 2
Natasa spune:
Eu am avut o colega care isi sugea degetul in clasa I, asa ca am zis ca daca tot simte nevoia sa suga, mai bine suzeta. A folosit-o pina la un an, cind a refuzat-o brusc si fara nici un regret. Nu i s-au strimbat dintisorii si nici nu a inlocuit suzeta cu degetul. Eu am vazut mai multi dinti strimbati de la suptul degetului, am vorbit si cu un stomatolog inainte sa-i dau suzeta si asta m-a convins ca e mai buna.
julax spune:
Am incercat si eu cu suzeta,dar nu vrea si pace(era mult mai micut,dar daca acum nu vrea nici biberonul e clar sa suzi...).Ma gandesc ca atata timp cat suge degetul atunci cand e obosit nu e nici o problema.Julax @ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
MamiLili spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri! Nu i-am dat deloc suzeta copilasului meu si nu stiu daca asta ar fi solutia, ma gandesc sa nu scap de una si sa dau de alta. Am incercat azi sa-i bag o suzetica in gura cand isi sugea degetelul dar n-a vrut-o. Adevarul este ca acum ii ies doi dintisori sus si poate ca isi suge atat de mult degetelul ca sa-si mai aline durerea...nah zic si eu, nu stiu. Daca pana de curand il sugea cam 1 minut ca sa adoarma, acum il baga permanent in gura. Eu i-l scot incet si-i zic ca nu-i voie, el rade la mine si da sa-l bage inapoi in gura...si tot asa de n ori.
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Mathias' site ... coming soon!!!
Guguluff spune:
Cred ca un copil care e alaptat si nu a baut lapte din biberon niciodata, nu va accepta suzeta. Tetina este identica si daca nu vrea plastic in gura, nu poti sa-l fortezi. A mea nu a baut din biberon si nici suzeta nu a vrut-o desi am incercat devreme. La 8 luni nu-l mai convingi cu suzi, parerea mea... Si eu am problema degetului si ma gandeam ca era mai usor cu suzeta dar am auzit cazuri de copii in clasa I-ii cu suzi dupa ei si mai nou, o fata care a subt desht pana la 9 ani. Deci, rabdare si ardei iute, leocoplast mult lipit pe degetul preferat, manusa, etc.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
miria_cristina spune:
Ooo, LILI copilului ii ies dintisorii si deasta sta, micul, cu manutza in gura!
Lasa-l, mai, ca e doar o etapa!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
emushi spune:
si eu am zis ca nu-i dau suzeta Mirunei...dar pana la urma pe la vreo 2 luni i-am dat - era greu, la 5 sapt m-am intors la facultate si trebuia sa merg pe la cursuri/stagii...decat lapte praf, mai bine suzeta sa mai reziste 15-20min pana venea mami...ca urla ca din gura de sarpe
DAR de la vreo 7 luni n-a mai vrut-o...si-a trecut la degetel! cand era suparata, ii era foame sau somn; pe la un an si 4 luni i-a aparut o bubita la degetel si nu l-a mai supt; toata familia pupa degetul cu pricina...
Acum...pe la un an si 8 luni l-a "probat" si fericita ca nu mai doare, s-a apucat din nou de papat degetelul
...ca o mama sadica ce sunt, astept urmatoarea bubita...
bine-nteles ca o cert, ma supar pe ea...ii zic "daca stai cu degetul in gurita, nu mai vorbesc cu tine!"...dupa 1-2 minute si-l scoate, rade si-mi zice pe-un aer strengaresc: "acuma vombec cu tine..." - na, mai ceart-o daca poti! ma mai straduiesc pana la 2 ani, poate scapam pana la urma!
http://www.pagina-mirunei.piczo.com
Carolyne spune:
Si galusca mea de 2,7 ani isi suge degetul mare la greu, dar numai si numai cand face nani. Suzeta a scuipat-o din prima, indiferent ca am incercat 3-4 tipuri, culori diferite etc.
Si nici eu nu vreau sa ii pun ceva iute, amar pe degetel. Azi asa, maine tot asa, dupa cum povestea cineva mai sus despre fetita ei, si galusca mea a facut batatura la degetel. Si am inceput sa ii bandajez degetele mari cu leucoplast simplu (nu dublat cu tifon). Trebuie doar mare grija sa nu i-l puneti strans si nici prea larg (mi-era frica sa nu-l traga in gura). Am gasit un leucoplast extrem de "lipicios" si va spun ca merge! O las sa isi suga degetul pana cand adoarme, apoi ii scot degetelul din gurita si incep "operatia". Este amuzant apoi cum incearca sa isi suga degetelele si amandoua (degetele mari) au gust "neobisnuit". Doar incearca de 2-3 ori si dupa cateva secunde renunta si doarme toata noaptea fara sa isi mai suga degetele.
Si-l suge in schimb ziua la gradinita
Lia spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
LIA - Nu ma cita; caci cu suzeta daca nu-l inveti pe copil este un lucru bun. Eu nu sunt adepta ei si gata! E parerea mea!
Sunt si adepti ai suzetei, iar motivele lor sunt mai mult subiective, de comoditate.
Am o prietena, cu care am si nascut o data, care i-a dat suzeta baietelului ca sa fie la moda cu restul mamicilor si ca sa nu-l mai auda plangand, plus ca la momentul respectiv avea senzatia ca-i ofera TOTUL. Adica, daca si asta s-a inventat pentru copii. Hop si yo, ce, al meu e mai prejos?!
Acuma pustiul (la 2 ani jumatate) nu numai ca urla dupa ea, dar are dintii din fata incalecati.
Fireste, ca fiecare si-l creste cum stie si cum vrea. Dar parerile sunt personale si nu lezeaza. Sfaturile, insa pot fi bineintentionate, dar nu totdeauna eficiente sau cu consecinte bune.
Eu n-am dat sfat mi-am zis o parere.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
de la suzeta dintii nu vor fi incalecati.punct.
eu stiu ca la fotbal,medicina si politica toti ne pricepem,eu ofer sfaturi la subjectul asta din perspectiva stomatologului,nu a mamicii.deci NU e parere personala,ci de data asta parere avizata.
biensur ca ajutorul nu se ofera cu forta,nu e musai sa ma crezi.
numai bine.
stomatolog desprecopii.com
GGina spune:
Si fii-mea are dintii incalecati ,dar nu cred ca e de la deget(ea inca isi suge degetul)ci mai degraba ca are maxilarul mic.
Pentru dezvat eu am mai incercat sa-i pun leocoplast pe deget.Dar daca nu insisti pe asta o ia iar de la inceput.Il poti dezvata mai usor acum la 8 luni decit la 4 ani.Crede-ma!
adriana spune:
MamiLili, uite iti spun din experienta mea de trei copii cu degetelul in gura...
Pe primul baietel l-am dezvatat abia la 4 ani... cu leucoplast din acela pentru priza, pe celelalte le desfacea cu dintii. Am gasit unul care era verde cu negru, model "barbatesc", si l-a acceptat.. statea cu el pe deget, se admira. Avea in sange gestul de a baga degetul in gurita, fara sa gandeasca.. si asa s-a dezvatat, ca dadea de leucoplast si isi aducea aminte.. cam o saptamana a durat.. dar a fost chin pentru el, saracutul.
Pe mijlocia tot nu am reusit inca, ea e singura care mai roade degetel .. tot timpul
Si nu, nu e lipsa de iubire.. e pur si simplu un tic.
La primii doi nu am insistat cand am vazut ca au acest obicei, mi-am zis ca e ereditar domne, n-am ce face!.
Asa ca de abia la al treilea am facut ce trebuia de la inceput: cum baga degetelul in gura, il scoteam, usor, de fiecare data, si spuneam NU!, Nu e voie, degetel in gurita.(intelege el, nu te indoi de asta..)
Daca faci asta de 10-100 de ori, si nu reusesti.. sa ne spui si noua
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006