infidelitate?
In seara aceasta am gasit un mesaj pe telefonul de serviciu al sotului meu care suna cam asa:"pupic de noapte buna"care era trimis fix la ora 23,de o tipa,ce sa inteleg? ce as putea sa fac? sa ma fac ca nu stiu despre asa ceva? sa astept ca el sa stearga mesajul si apoi sa il intreb :ce era cu acel mesaj"cald" si de ce l-a sters?Este prima data cand patesc asa ceva.Cum sa reactionez?Pana ieri sotul meu era cat se poate de" normal",acuma striga la copii,se cearta cu mine din te miri ce! si culmea e ca azi m-a trimis la strand cu fiul meu cel mare,iar dupa-masa , a plecat el (si-a facut un program de iesire cu bicicleta de 3 ore,si am ramas muta cand am vazut ca nu isi ia masina, -ci bicicleta).Iar acum cateva minute telefonul lui era pe" mut".Nu obisnuiesc sa caut in telefonul lui,dar pur si simplu,mesajul era acolo!Primul meu impuls a fost sa dau cu telefonul in el si sa il intreb direct:ce este cu acest mesaj,la o ora asa tarzie?fiind vorba despre o femeie,simt ca imi trece somnul de tot si ma apuca dracii,pentru ca nu stiu cum sa reactionez,nu as vrea sa fiu nici paranoica.Imi amintesc ca dupa 3 ore de plimbat cu bicicleta il asteptam la balcon cu cel mic,iar el venea atata de incet,precum un melc,si fluiera.Ciudat nu-i asa?Ce sa fac?
Raspunsuri
Carmi spune:
Eu zic ca decat sa te zbuciumi si sa nu gasesti
nici un raspuns...mai bine l-ai intreba direct despre ce e vorba.
Probabil ca se va infuria ca i-ai umblat in telefon, dar cred
ca mai grav e nu ca te-ai uitat tu in mesajele lui, ci ca el primeste
astfel de mesaje. O sa-ti dai seama daca e ceva necurat la mijloc dupa
modul in care va reactiona...
Eu iti tin pumnii sa nu fie nimic grav...
carmita_baby spune:
Din ce povestesti tu aici, nu prea-mi miroase a bine.. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu el. Faptul ca te-ai uitat prin mesajele lui nu ar trebui sa te faca sa te simti vinovata pentru ca esti sotia lui si ai dreptul sa o faci. Eu am toate parolele de email ale sotului meu, iar el le are pe ale mele. Poate oricand sa imi verifice mailul sau telefonul, pentru ca nu am nimic de ascuns.
Bafta multa! Sper sa lamuresti situatia si totul sa fi fost doar o mare neintelegere!
Mello motanelul iubit
aida_o spune:
wow. nu miroase deloc a bine. foarte dubios. oare chiar hoinareste pe strazi cu bicicleta, in alea 3 ore?
iti doresc sa fie o alarma falsa, totusi...
ruxij spune:
E cam rau. Cred ca te inseala. Ca sa fii sigura, urmareste-l sau pune pe cineva sa il urmareasca. Daca vrei sa afli. Daca vrei sa iti pastrezi casnicia, fa-te ca nu stii nimic, nu spune nimic, iar el o sa te insele pana o sa imbatraneasca.
Eu l-as urmari, ce sa zic, am si facut-o cu al meu, cu masina m-am dus dupa el la 2 noaptea si am pandit la geam hahahaha Confruntarea directa in acest moment duce doar la scandal si pici tu de nebuna.
kiwwy spune:
Nu i-am spus nimic pana dimineata,cand s-a trezit cel mic,s-a ridicat el la copil.M-a intrebat ce am de stau cu ochii in tavan,asa dimineata.L-am intrebat direct cine e tipa,si de ce ii trimite mesaj de dragoste la ora 23?Bineinteles ca nu mi-a raspuns nimic,a zis ca sunt paranoica si a inceput sa rida.I-am spus ca daca in urmatorul minut nu imi va spune despre aceea individa nu mai vreau sa il vad in viata mea.Ne-am certat rau,am zis ca plec la mama. In final mi-a zis ca aceea individa este o prietena foarte buna cu el(achizitie noua) la care ii spune toate problemele pe care noi doi le intimpinam in cuplu.Nu pot sa va descriu ce am simtit,si simt in continuare.Casnicia mea este discutata cu o oarecare.Eu cred ca daca aveam probleme asa grave trebuia sa consulte impreuna cu mine un consilier matrimonial,nu? A zis ca noi 2 ne certam mereu si ca eu l-am impins sa procedeze asa,si ca el nu poate comunica cu mine in nici un fel.Am plans mult,mi-a trecut putin,el mi-a zis ca ma iubeste si ca nu ar putea sa ma insele niciodata.Din pacate ceva s-a rupt in mine de azinoapte,cred ca nu il mai iubesc si pe deasupra nici nu il cred.Ce sa mai spun?Peste 2 saptamani ne luam concediu simergem la mare,dar nu mai am nici o placere.Oare de ce femeile gresesc mereu?Ce sa mai spun,ce ar trebui sa fac? este adevarat ca ne mai certam,dar si atunci ,pe seama copiilor.Nu ma deranja daca era un tip,de seama lui,dar o tipa?ce sa caute aici intre noi?Stiti ce raspuns i-a dat tipa sotului meu ? ca precis eu am pe altcineva de ma comport asa....Eu,saraca de mine sunt mereu cu 2 copii dupa mine,nu am timp de mine nici 5 minute ,sau sa ma uit la tv.(cum face el),dar iata ca asta este rasplata mea.Ar trebui sa nu mai fac chiar nimic in casa,mancare,curatenie,si ar trebui sa nu ma mai ocup de copii,ci doar de mine.Sa fiu aranjata,sa merg la fittnes,sa merg cu prietenii,nu?Atunci sigur nu ar mai avea probleme in familie.Ce sa fac? sa las lucrurile asa?Cand m-a vazut ca plang s-a bucurat ca,zice el "il mai iubesc si imi pasa de noi 2 "
camy062004 spune:
incearca sa-ti schimbi putin comportamentul fata de el,incearca sa-l pui tu putin pr jar,adica schimbate mai des aranjazate mai des incearca sa iesi mai des din casa chiar si cu copii intarzie putin mai mult de la piata iar el va vedea schimbarea ta si binenteles se va apropia mai mult de tine.parerea mea este ca nu trebuia sa-i spui nimic referitor la acel mesaj pur si simplu ii urmareai zilnic tel. sa vezi pana unde merge si ce este de fapt acel mesaj.acum el stie si se va feri pe cat posibil.oricum incearca sa ai mai multa grija de tine stiu ca este greu mai ales ca ai si copii dar pt. tine ar trebui sa-ti faci putin timp conteaza foarte mult.iti doresc noroc si mai tine-ne la curent cu ce se intampla.
camy
Carmi spune:
...mda, neplacuta rau treaba, iar sotul tu mi se
pare ca are reactii usor infantile. Cum vine aia,
sa se bucure ca tu plangi, ca asa are dovada ca il
mai iubesti? Probabil ca, in locul tau, l-as ignora complet.
(asa n-ar mai avea nici motiv sa ceara sfaturi la ´dudui amabile, nu?)
Daca-i pasa, va veni el la tine sa stati serios de vorba.
Nu te mai necaji, lasa timpul sa decida. Poate nu e nimic serios
intre ei (inca) si faptul ca tu stii deja despre ce e vorba o sa-l
faca sa se gandeasca mai serios daca e cazul sa mai continuie cu ´nevinovatele´ destainuiri sau nu...
Teodora D. spune:
Cezara, nu mi s-a intamplat ceea ce ai patit tu, dar teoretic se poate intampla oricui si cateodata (cand ma plictisesc rau) ma intreb ce as face intr-o situatie asemanatoare; ca si tine, as pune lucrurile pe tapet cu sotul meu, nu as putea sa ma consum "in tacere". Daca ar fi si un sms la mijloc, as nota numarul de tel. de la care a fost trimis si, dupa discutia cu sotul, as suna-o pe "amica" si as intreba ce doreste de la sotul meu si de ce ii scrie mesaje cu pupici la ora 23. Cred ca e bine sa pui piciorul in prag de la inceput si sa te arati tare pe pozitie(adica pe statutul de femeie maritata), poate se sperie si sotul, poate se intimideaza si "amica", asta e mai greu de spus, oricum desi in cazul tau e ceva dubios(plimbarea cu bicicleta a mai avut loc inainte?), totusi nu cred ca e atat de grav incat sa divortati, bucuria sotului tau ca il mai iubesti si "iti pasa de voi 2" arata ca el nu are nevasta de lasat, chiar daca trece printr-o criza. Asa cum printr-o criza treci si tu, toata viata iti este data peste cap dedicandu-te celor 2 copii, de aceea cred ca vacanta voastra la mare ar fi binevenita pt. a reinnoda ceea ce s-a desirat.Si nu e rea nici ideea cu consilierul.
Iti doresc numai bine si intelepciunea de a trece peste acest episod si de a va continua viata impreuna.
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
criss spune:
Draga Cezara,
Parerea mea este ca e bine sa treci cu vederea, nu te mai framanta, in fond, este cu tine, langa tine. Nu mai aduce deloc vorba despre asta. O sa treaca.
Cine n-a avut in viata lui clipe de "ratacire".
Cu calm si vorba buna faci mai multa treaba. Si, cinstit, nu este o ideie rea sa scoti capul dintre oale...iar curatenie poti face odata la saptamana ( eventual impreuna) .
E doar o parere,
Criss
aissa spune:
Hm! Cand simte nevoia sa discute ce traieste cu tine in casa, unei "amice" care ii da mesaje cu pupici de noapte buna....cred ca intrebarea daca te-a inselat e retorica deja. Imi pare rau, dar chiar nu cred ca o prietena platonica poate sa-si permita asa ceva. Am si eu multi prieteni barbati, dar in afara glumelor facute de fata cu toti nu am trimis si nu as trimite asa mesaje niciodata unuia din ei.
Revenind la problema ta.....esti singura in masura sa decizi ce faci. Il ierti sau nu, e greu, dar trebuie sa iei aceasta decizie. SI, bineinteles, in primul rand el trebuie sa treaca peste faza cu "ma bucur ca plangi ca inseamna ca inca ma iubesti" si "eu inca te iubesc dar simt necoia sa-i zic unei prietene (apropos, ce inseamna "achizitie noua"???) cand ma cert cu tine si de ce.
A, si sa nu uit, data viitoare cand vrea sa plece cu bicicleta, fa si tu rost de una si insoteste-l la plimbare
Cristina si Alexandra (30.09.2004)