Carnea, cat de des si in ce cantitati?

Carnea, cat de des si in ce cantitati? | Autor: claudia75

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu are 1 an si 4 luni. Aproape in fiecare zi, ii dau la masa de pranz mancaruri care contin carne (pui, curcan, peste). Ma gandesc daca nu cumva este nociv sa manance carne aproape in fiecare zi. Am citit zilele trecute un articol in care se spunea ca la copii, consumul excesiv de carne poate duce la afectiuni grave precum cancerul si bolile cardiovasculare. Dar ce inseamna consum excesiv un un copil mic? Am cautat sa aflu dar niciuna dintre informatiile gasite nu m-a lamurit. Cata carne le dati copiilor, in special celor mici?

Mamica de Eric scump (09.08.07)
http://community.webshots.com/user/claudiapirvoiu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

in afara de masa de pranz ii mai dai carne in vreo alta cantitate? Mie nu mi se pare ca e un exces daca ii dai putina carnita o data pe zi! Si cat ii dai? E greu sa ti se raspunda la intrebarea "in ce cantitate", fiecare copil, ca si noi adultii, mananca atat cat poate dar pariez ca nu-i dai 1 kg de carne.
Copiii au nevoie de carne, inclusiv de colesterolul din carne, pt dezvoltarea creierului, pt aportul de vitamina B12 si nu numai. La bolile cardiovasculare te vei gandi mai tarziu. Sanatate!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Natynic are dreptate- si fetita mea, are un an si trei luni mananca carne zilnic (spanac cu pui, fasole verde cu pui, paste cu carnita de pui etc, etc!!!), o singura data pe zi, la masa de pranz! NU, nu este mult! Ca sa-ti faci o idee cam cat mananca ea...sa zicem jumatate de pulpa de pui dezosat la o masa, adica o cantitate egala cu doua nuci.

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

Natynic, oanamada, ii dau numai la masa de pranz, cam 50 de grame. In zilele in care nu-i dau carne, pun in mancare un ou. Asta se intampla maxim de 2 ori pe saptamana. Problema este ca se face atata caz privind consumul de carne care ar putea duce la bolile mentionate, incat ma gandesc daca nu ar fi mai sanatos pentru el sa inlocuiesc unele mese de pranz cu meniuri lacto-vegetariene. Carne sa-i dau numai de 2-3 ori pe saptamana. Pe de alta parte, carnea contine, intr-adevar, fierul si proteinele atat de necesare dezvoltarii unui copil. M-a pus pe ganduri si faptul ca soacra mea a murit de cancer, una dintre cauze fiind, dupa cum au spus medicii, consumul mare de carne si preparate din carne. De asta, ma tot gandesc cum sa-i alcatuiesc un meniu cat mai sanatos si echilibrat.

Mamica de Eric scump (09.08.07)
http://community.webshots.com/user/claudiapirvoiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Eu zic sa stai linistita...caz in ceea ce primeste carnea o fac in principal vegetarienii (nu am nimic cu ei Doamne fereste!) toti medicii pediatri care se plimba pe la congresele internationale sunt de parere ca nu trebuie sa lipseasca carnea din alimentatia copilului. In plus, hai sa ne gandim la un lucru: in fiecare moment se lanseaza "cate o moda" ca nu este bina sa dai din aia, din ailalta etc....vei vedea daca citesti la diversificare ca este o moda sa nu dai copiilor banane care cica au potetial alergocen...in schimb, aceloarsi copii lise dac piersica, care, se stie face parte din fructele cu puf (fructele cu puf sunt recunoscute ca avand potential alergogen). Pe de alta parte, pana acum vreun an cand a inceput aceasta moda, eu nu am auzit parinte de bebelus care sa nu-i fi dat printre primele fructe banana.... mai mult de atat nu este oare principiul oricarei alimentatii sanatoase diversitatea alimentelor????? Eu zic sa-i dai linistita copilului carnita, mai ales daca iti mananca legume si fructe...inseamna ca are o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Pe langa asta, exista parinti care se milogesc de copii sa manance carne si ei nu vor...asa ca hai sa ne bucuram totusi ca nu facem parte din aceasta categorie.
Imi pare rau pentru soacra ta, dar sincer...eu nu am mai auzit pana in prezent ca un diagnostic de cancer sa fie legat de consum mare de carne.
O zi buna

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

claudia, si Luca( 1 an si 4 luni) mananca in unele zile mai multa carne si in unele mai putine .Chiar nu tin cont, adik nu cantaresc carnea ,ptr ca in ciorba/bors isi mananca portia alaturi d etoate legumele , uneori mai papa si la cina o bucatica de carne sau nu ,in principiu mananca carne odata/ zi ,dar sunt zile cand mananca si mai des,dar nu stau sa contabilizez ,ptr ca mananca f diversificat ,carnea este insotita de legume intotdeauna( ciorba/bors sau fripturica cu legume la cuptor,etc), multe fructe ,suc citrice si lactate , plus alte cele intr-o zi .
Ca si cantitate, depinde mereu de apetitul lui ,sunt zile cand manana 1 copanel de pui ,sunt zile cand mananca mai mult de un copanel sau 3-4 aripioare ,etc. sau sunt zile cand nu mananca carne deloc.
Nu mi-am facut probleme niciodata ,ptr ca este f santaos ,este ok ca si greutate si inaltime( 11 kg si 84 cm ), si mereu medicii mi-au spus ca este un copil care arata ffff bine si este fff sanatos.


Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
toti medicii pediatri care se plimba pe la congresele internationale sunt de parere ca nu trebuie sa lipseasca carnea din alimentatia copilului.




toti n-as zice
numai daca nu le-or fi scapat unele congrese internationale
cat de generale si de lipsite de suport sunt afirmatiile tale
alimentatia ovo-lacto-vegetariana este recunoscuta ca fiind sanatoasa pentru femeile insarcinate, cele care alapteaza, nou-nascuti, copii, adolescenti, sportivi si batrani
uite, medicii pediatrii care se plimba pe la congrese internatioanele au sarit peste acest document
http://www.scienzavegetariana.it/nutrizione/ada2003_eng.html

iar consumul de carne este corelat cu diferitele forme de cancer: mamela, prostata, etc
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18226626
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18400720
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18195171
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18799354
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18632704
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18326605
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18090909

asta strict la argument, www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=18065597&ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum" target="_blank">Early protein intake and later obesity risk: which protein sources at which time points throughout infancy and childhood are important for body mass index and body fat percentage at 7 y of age?



acum, strict despre consumul de carne zilnica la copii acompaniat de alte proteine animale, gasesc ca-i crima curata
in cazul unui alimentatii omnivore consumul de 2-3 ori pe saptamana este acceptat si in mod absolut fara combinatii carnita + ou, ou + branzeturi, carnita + branzeturi
deci proteinele de origine animala nu se combina daca se vrea un sistem imunitar competent
carnea consumata rar si controlata, adica sa nu provina de la pui tratati cu antibiotic, etc


eu m-as uita peste o piramida alimentara (oricare ar fi ea, pentru ca din ce-mi amintesc chiar si in cele omnivoare carnea, salamurile sunt undeva in varful piramidei), cerealele si legumele ar trebui sa stea la baza unei alimentatii echilibrate, dupa oua, produse lactate, chiar carne
rar, cu masura




Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

gazella
1.despre pediatri care "au sarit cateva congrese"..stiu de multa vreme ca italia si franta este o moda sa nu dai copiilor carne, deloc sau cat mai tarziu...sincer...nu vreau sa creez o polemica despre asta...exista un document al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pe care l-am citit la un moment dat fix pe aceasta tema (il voi cauta si daca il gasesc il postez), in care se spunea ca o piramida alimentara echilibrata contine obligatoriu carne. Cum am mai spus, nu am nimic cu vegetarienii, dar sa fim seriosi, am vazut copii care au avut probleme de sanatate din lipsa carnii...aici, in Romania carnea este recomandata...nu voi ascunde ca ma irita destul de mult "parerea buna" pe care o aveti voi, cele care locuiti in strainatate despre medicii de aici, cu atat mai mult cu cat si eu am fost in postura de a locui in strainatate si am avut "de-a face" cu medicii "extrem de inteligenti...straini" care sunt in stare sa te lase sa intri in coma pana se hotarasc sa-ti dea un antibiotic, care lasa copiii sa ajunga la forme grave de infectii tratandu-i cu antitermice si siropuri de tuse, desi la analize iese infectia...etc.etc...nu vreau sa detaliez!
Revenind la alimentatie...vorbesc de un caz particular cunoscut de mine...in suedia, la ultimul congres international de pediatrie care a avut loc acum cateva luni s-a emis si faptul ca lipsa carnii din alimentatie, accentueaza tendintele de rahitism...nu stiu foarte multe amanunte, dar daca am cum voi afla.In mod cert parerile noastre nu coincidsi asta este...eu mi le mentin, tu ai venit cu niste articole pe care sincer....eu tind sa nu le cred, dat fiind ceea ce am citit si eu la randul meu. Am medici pediatri, profesori, (prieteni si rude- deci nu unul, mai multi) si permite-mi sa-i cred pe ei...ca pana la urma de aia fac aceasta meserie!
Cat despre asocierea cancerului cu carnea, da este asociat, dar nu cu carnea ci cu produsele de carne (mezeluri), care dupa procesare mai "beneficiaza" de o gramada de adaosuri "sanatoase" e-uri si alti lianti care intr-adevar sunt responsabili cu asa ceva.
Intre noi fie vorba acum...banane, lamai, mere si altele nu le dam pentru ca sunt stropite. Ouale sunt infestate si alergogene. Branza nu este sigura nici ea...in ritmul asta ne vom hrani copiii cu aer. Fiecare dintre alimentele pe care le dam copiilor nostri au ceva!!!! . Eu nu sunt cine stie ce carnivora, adica mananc, dar nu sufar daca nu mananc, dar am o boala care se numeste sindrom de colon iritabil care ma nenoroceste...si singura care ma mai face sa trec peste crize este carnea...din cauza ca legumele si fructele, indiferent de forma in care le mananc imi genereaza la un moment dat o criza!

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Eu ii dau carne si doi pediatri de aici mi-au recomandat sa dau carne. si pana acum, aici, nu am auzit sa nu dai carne la copii..




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Eu nu ii dau carne.doar peste.are 2 ani si 2 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Citat:
citat din mesajul lui danangie

Eu ii dau carne si doi pediatri de aici mi-au recomandat sa dau carne. si pana acum, aici, nu am auzit sa nu dai carne la copii..







pai e cat se poate de credibil pentru ca nu exista nicio moda a vegetarianismului, nu din ce cunosc eu
pediatrii recomanda sau mai putin carnea in functie de convingerile etice - ale lor
pediatra feciorului, cand i-am spus ca am in minte o diversificare vegetariana pentru fecior, a fost oripilata
dar daca cauti gasesti si pediatrul vegetarian
dar asta nu spune nimic asupra faptului ca o dieta cu carne sau fara carne este salutara sau nu
Umberto Veronesi sustine diversificarea vegetariana la copii
dar nu despre asta era vorba aici, ci despre faptul ca toti pediatrii care se plimba pe la marile congrese internationale sustin ca musai copiii trebuie sa fie imbuibati de carne, fapt pe care Oana tot n-a reusit sa-l sustina, deocamdata
din partea mea e ok sa le dati carne dimineata la pranz si seara, dar nu le este sanatoasa
o alimentatie trebuie sa fie echilibrata chiar si in diversificarea omnivora



Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi

Mergi la inceput