Uter bicorn!
aloha fetele optimistele...
eu am facut un hsg sapt trecuta..si mi s-a zis ca as avea uter bicorn...
la sfatul lui gugustiuc am zis sa fac un subiect aici...ca poate mai sunt fete in aceeasi situatie..
asa ca daca suntei, turnati aici informatii sa ne lamurim...
poza de la radiografia mea o gasiti jos la pozele mele...ca sa vedeti cum arata al meu uter...
va astept!
Pozele mele!
Raspunsuri
irlandeza spune:
Intradevar e bicorn. Daca era dublu, nu trebuia sa mai fie capul acela de pasare , acolo trebuia sa fie unit. Ca sa intelegi mai usor, uterul normal trebuie sa aiba forma de U, dar cu capul in jos, cel bicorn are forma de inima, iar cel dublu, arata ca doua petale de flori, unite .
O sa mai pun o data pozele si aici, ca sa-si de-a lumea cu parerea.
http://www.hosptm.ro/radiologie/lucrari/specialitati/gineco/gineco.htm
Noi 2 singurei
6+
madaluta spune:
din cate stiu eu diagnosticul de uter bicorn se poate pune doar in urma unei laparoscopii asistata histeroscopic, deoarece altfel,exista sansele de a se confunda cu cel septat.In cazul mau asa a fost, si daca ma luam dupa HSG ar fi fost bicorn ...deci ma astepta o operatie clasica. Am facut si laparoscopie si histeroscopie si s-a vazut clar k este septat.Diferenta dintre cele 2 malformatii o gasesti pe situl lui tutunaru de infertilitate....dar dc e septat e mult mai bine caci l-am operat histeroscopic.
aici ai poza cu uterul meu inainte de a-l opera
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
SITE FULGULETI,
Alé spune:
Ce vad io din HSG-ul tau e ca si trompele sunt infundate, sau cel putin dreapata... de asta nu ti-a zis nimic?
Eu am o prietena care a dus o sarcina pina in saptamina 37 cu uter bicorn, cu stat la pat, ce-i drept, din sapt 7-8, dar acum are o bebelusa super ok.
Dar asa cum au zis si fetele, e recomandata o histereoscopie pt un diagnostic cert.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |
rox_dox spune:
madaluta, intr-adevar al tau era mai accentuat..
ale, mie mi-au zis si radioloaga si dr mea ca trompele sunt ok...doar ca dreapta ar fi putin ingrosata si tre sa vedem daca nu cumva e o anexita.
atat.
_
...gata..luna asta raman !!!
This is my quest/To follow that star/
No matter how hopeless/No matter how far!
Pozele mele!