Sa vorbim de epilat??
Raspunsuri - Pagina 7
speed spune:
aici nu mai e vorba de medicina si de cursurile urmate ci de logica si putin bun simt.se spunde ca riscul cel mai mare (tare,ridicat,cum vrei tu, nu asta conteaza) e in timpul puseului dar asta nu exclude transmiterea cind boala nu e in puseu,asa cum ai afirmat tu!!! deci hai sa o luam invers,riscul de a transmite herpesul cind nu exista rana vizibila e redus dar exista!! tu ai afirmat ca acest risc nu exista si pina acuma nimeni in afara de tine personal n-a mai sustinut asa ceva...hai ca ma obosesti cumplit.
ocebine spune:
How do you get Herpes?
Herpes is spread by direct skin to skin contact. Unlike a flu virus that you can get through the air, herpes spreads by direct contact, that is, directly from the site of infection to the site of contact. For example, if you have a cold sore and kiss someone, you can transfer the virus to their mouth. Similarly, if you have active genital herpes and have vaginal or anal intercourse, you can give your partner genital herpes. Finally, if you have a cold sore and put your mouth on your partners genitals (oral sex), you can give your partner genital herpes.
When Is Herpes Most Likely To Be Spread?
Herpes is most easily spread when a sore is present, but, it is also often spread at other times too. Some people notice itching, tingling or other sensations before they see anything on their skin. These are called "Prodromal Symptoms" and they warn that virus may be present on the skin. Herpes is most likely to be spread from the time these first symptoms are noticed until the area is completely healed and the skin looks normal again. Sexual contact (oral, vaginal, or anal) is very risky during this time.
Can Herpes Be Transmitted Without Symptoms?
Yes! Sometimes those who know they are infected spread the virus between outbreaks, when no signs or symptoms are present. This is called "Asymptomatic Transmission."
Research also shows that herpes simplex infections are often spread by people who don't know they are infected. These people may have symptoms so mild they don't notice them at all or else don't recognize them as herpes.
Many genital herpes infections are spread from persons who are asymptomatic "Shedders" of the virus.For those who recognize their symptoms, asymptomatic transmission appears to be far less likely than spreading the virus when lesions are present. Many couples have had sexual relations for years without transmitting herpes. Some simply avoid having sexual contact when signs or symptoms are present. Others use condoms or other protection between outbreaks to help protect against asymptomatic shedding.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
XIO spune:
Mai , tu nu ma obosesti pe mine in schimb.
Cel mai ridicat e in momentul in care apare ruptura veziculei , daca ai vazut vreodata un herpes e foarte simplu sa-ti dai seama la ce se refera nenea ala.
Cazuri in care simptomatologia nu este evidenta dar se transmite exista , numai vezi ce am scris , nu este vorba de transmis prin ceara care se fierbe , se intareste , se fierbe iar , ca virusul asta nu e superman , infectarea are loc la pers. care au ambele tipuri de virus , pt. ca e mai usoara transmiterea prin fluide(saliva si alte cele). Exista studii pt. chestia asta .
Si chiar saptamana asta cineva a intrebat un doctor inecolog ce sa faca daca are herpes genital si i s-a spus ca in timpul puseelor este interzis sexul , in rest poate sa faca .
Daca e sa ne luam dupa ce spui tu cei cu herpes genital nu ar putea face niciodata sex pt. ca prezervativul nu protejeaza , iar sa faci o iolare pt. jumate de ora de sex e prea greu.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
XIO spune:
Exact , cei care nu recunosc simptomele normal ca pot transmite boala , e la fel ca in orice alta afectiune transimibila sexual.
azi a venit o femeie la cabinet de aproape 50 de ani , cu histerectomie care a fost gasita cu trichomonas.femeia habar n-avea ca era bolnava si ca probabil i-a transmis sotului ei parazitul sau viceversa , a venit pt. o metroragie.
Eu cand am herpesul nu il sarut pe prietenul meu si de cand simt prima jena la nivelul buzei pana cand nu mai exista nimic acolo.
irlandeza spune:
Speed, cred ca nu are rost sa explici niste lucruri elementare cuiva care n-are "urechi" sa asculte.Eu am vrut sa dau un sfat bun, pt. ca s-a cerut , si cand am vazut ca sunt luata peste picior, n-am mai intrat.
Am impresia ca unor persoane le place sa traiasca in "intuneric", iar cand cineva le face lumina , tipa sa se stinga lumina.
Mie imi e f. clar, in Ro. inca sunt persoane care habar n-au ce implica un epilat, dar se numesc MARI COSMETICIENE.As vrea doar sa vad ce ar face atunci cand legea in Ro. ar fi alta, si un client ar duce-o la tribunal, pt. ca a/la infectat doar pt. ca din lene si economie nu a aruncat ceara folosita.
XIO , draga ,mai ai multe de invatat, esti f. tanara si ar trebui sa te documentezi mai bine inainte de a "deschide gura".
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
6+
XIO spune:
Irlanedaz , nu stiu cu ce ai fost tu luata peste picior.
te-a intrebat frumos dupa ce ai spus ca asa ai invatat la vursuri de ce anume nu ai voie sa faci dus cu 12 ore inainte . Nu sunt singura pers. care nu urmeaza regula asta fara sa fi avut vreodata probleme.
Nu am spus ca sunt MARE COSMETICIANA , nici macar nu am spus ca sunt cosmeticiana daca te legi de diploma mamei mele problema ta. Pana acum insa nu a avut nici o reclamatie cu diploma ei din Romania, ba chiar epiland-o pe o prietena de-a sa din grecia care avea o eczema suspecta a aruncat ceara , pt. ca daca ai ochi si te intereseaza ce muncesti acolo nu e greu.
mai bine de atat nu am cum sa ma documentez , daca citesti cu atentie vezi ca am cautat si in carti tocmai pt. ca doream sa fiu sigura de ce spun , am dat si citat de pe net , iar ce a scris ocebine cred ca imi intareste afirmatiile , dar cand ai pata pusa e cineva stiu ca e greu sa fii lucid.
Si ca sa revenim la subiect , ceara de care vorbesti tu si care se arunca si la noi inapoiatii din Romania este cea in butioas de metal care se incalzeste la aparat special , se intinde frumos cu o spatula mic si se extrage cu bandelete de bumbac.
Ceara care nu se arunca este cea preparata cu colofoniu si mais tiu eu ce , care dupa fierberi repetate este cam greu de crezut ca tranporta micutul herpes atotputernic , ca de el tot vorbim .
Si acum te intreb din nou pt. ca sunt curioasa si nu stiu raspunsul , de ce anume nu ai voie 12 ore inaintea epilarii sa faci dus?
denisabia spune:
Bine zis XIO!De ce nu avem voie 12 ore inaintea epilarii sa facem dus?Cred ca n-are rost sa ne rafuim aici , ar fi cazul sa intervina cineva sa tempereze spiritele, dar irlandeza ne datorezi un raspuns.Si sunt tare curioasa inafara cursurilor urmate , cati ani de practica ai in spate?Nu s-a dat nimeni mare cosmeticiana , dar tu ai spus ca vom pati nu stiu ce
, daca nu reapectam animte lucruri.Fiind o discutie libera cele care ne epilam ti-am zis ca n-am patit nimic.Bine ar fi sa nu aruncati cu jigniri , nu asta e scopul subiectului , ci de a ajuta fetele.Si se invata si in Romania , sunt destule profesioniste.Luni cred ca merg la epilat si o sa intreb cosmeticiana ca prea s-au incins aici spirite.
tumpi spune:
Bine ca nu a ajuns discutia la ZZ, ca uite pe mine ma intereseaza faza cu epilatul.
Nu tin partea nimanui,ma ingrozesc ce citesc de herpes si alte chesti care se pot lua pe aceasta cale, mai ales ca eu mi-s mama infectiilor.
Oricum eu ma fac acasa de cand am venit in De.In Ro ma faceam la cosmetica, e drept ca inghinal si axila cu ceara care se strecoara si se reincalzeste.Dar acum stau si ma gandesc(desi s-a mai dicutat aici ) daca se fierbe(la cate gr se fierbe sau inazeste, reincalzeste)ce riscuri sunt?Pana acum m-a ferit Bunul Dumnezeu si nu am avut pb de la cosmetica.Pe picioare ma faceam cu ceara de unica folosinte.Aici ma fac cu ceara incalzita dar de uni ca folosinta.
Si acum revenit la intrebarea pusa irlandezei: De ce nu avem voie sa facem dus 12 ore ininte?Dupa mintea mea creata ma gandesc ca e bine tocmai ca se dilata porii, firul iese mai repede(desi e posibil ca eu sa fac dus cu 5h nu chiar cu 5 min inaitne de a ma epila).Da sa nu faci dus dupa, ca e taman inversul asta inteleg, e la fel ca si la fata, nu ai voi sa folosesti anumite creme taman ca poate piele se poate irita, porii fiind dilatati, substantele din crema poat provoca alergii.
Asa ca fetelor fara cearta,dar cand afirmati ceva, va rugam aduceti argumente.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
XIO spune:
Tumpi asta ma intreb si eu , la ce temperatura fierbe ceara , ca sa rezolvam dilema.
Cat despre dusul inainte , aceeasi parere o am si eu , dar vreau sa stiu de ce nu e bine sa faci .
Trin spune:
XIO - te rog sa-mi recomanzi daca poti, o ceara naturala buna, care sa fie suficient de elastica, sa ia bine parul.. Am inteles ca te faci singura, poate din experienta ta,incercand mai multe tipuri ai ajuns sa gasesti ceva bun. Multumesc.