Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (21)
Raspunsuri - Pagina 26
loub_erika spune:
multumesc de raspuns anacami,poate o sa urlam amandoua salon langa salon in viitor!!!!
13+
dama spune:
Erika, am vazut eu bine acolo, nastere cu cezariana=7000RON? Asta inseamna cat in vechii lei, ca eu nu prea mai am notiunea lor...cumva 70 milioane?
11+ ????
David (18.11.04), pilotul "avid"
loub_erika spune:
damada ai inteles bine,e c-am piperat pretul stiu,dar macr sti ptr. ce platesti!!!
13+
anacami spune:
pt. nasteri gasiti pretul pe
www.spitaluleuroclinic.ro (inclusiv un tur-virtual al spitalului).
Data trecuta am nascut la Municipal, nasterea in sine a decurs foarte bine, dar nu am fost multumita deloc de dupa...chiar a fost un fel de cosmar pt. mine.
Daca mai tineti minte, v-am povestit ca am nascut foarte usor si repede. Imediat dupa nastere, doctorul meu m-a sfatuit sa vorbesc cu nu stiu ce asistenta pt. o camera (mai buna). Eram intr-o stare euforica, sotul meu nu a avut nici el timp sa isi revina, pana sa ma trezesc la realitatea am fost condusa in salonul in care urma sa stau pana la externare (nici salonul de travaliu nu este demn de un spital, dar treaca..-si aici ma refer in special la baia in care de abia curgea, nu neparat la paturile in utlimul hal).Am nimerit intr-un salon cu 5 paturi, fiecare aveam copilul in sistem room-ing (adica zi si noapte langa noi). Toate paturile au fost ocupate (se pare ca a fost record de nasteri in acea perioada), baia continea un WC si o chiuveta ruginita (unde erau spalati si copilasii). Acum sa nu credeti ca sunt super-pretentioasa, dar credeti-ma ca este groaznic sa iti curga sangele incontinuu, sa ai tot timpul camasa murdara si sa nu ai unde te spala- sunt cateva zile (mai ales primele din cele 6 saptamani) mai nasoale, in care curg lohiile incontinuu...
Geamurile in permanenta deschise, la fel si usa. Fiind atat de multe, aveam toata ziua multi vizitatori in camera. Ce mi-a pus insa capac a fost comportamentul unei colege de salon. In permanenta unul din cei 5 copilasi plangea; cand reusea sa adoarma incepea altul. Nimic de spus, este ceva normal. Copilul unei cucoane era f. plangacios, binenteles ca ne gandeam ca este ceva abslout normal. In schimb, daca reusea sa adoarma copilul ei si incepea altul sa planga, "doamna" respectiva urla ca nebuna "faceti-le ceva, ca mi se trezeste copilul"
adica al ei era nou-nascut, evident nu aveai ce-i face, iar alor nostri trebuia sa le punem dop?? nu i-am zis nimic, ca sunt eu mai rusinoasa, dar dupa cele 2 zile, cand am ajuns acasa mi s-a parut ca am aterizat in Rai.
Facand un calcul am constatat ca am dat cam jumatate din cat m-ar costa acum la Euroclinic, iar diferenta de calitate este ca de la cer-la-pamant. Eu i-am dat dr. meu pe o nastere normala, fara epidurala, vreo 300 euro acum 3 ani-suma care ar fi fost de ajuns si pt. o nastere cezariana la unul dintre cei mai renumiti doctori din spital; am aruncat bani in stanga si in dreapta in ideea ca totul sa fie bine (de obicei nu dau spaga, nici nu stiu, ma fasticesc si nu am habar niciodata cat si unde trebuie;tocmai din aceste motive pt. alte consultati si analize prefer sa merg la clinici private.
Mi s-a propus la un moment dat sa-mi schimbe camera, dar mi-a fost rusine parca si de colegele de salon...
Este adevarat ca daca mergeti la doctori-binecunoscuti in spitalul respectiv ajungeti "din prima" in camere f. bune (spitalul are si din astea,pe asa renumitul "hol cu desene/picturi").Mie mi s-a facut lehamite si de Municipal; este adevarat ca sunt altele cu conditii si mai si (in sens negativ)!!!
Acum daca ma gandesc ca putem cheltui intr-o saptamana de vacanta chiar mai mult de atat (iar noi anul asta nu vom mai pleca cine stie-unde), cred ca pot sa imi iau un "sejur" la Euroclinic, mai ales ca nu cred ca voi mai avea ocazia sa mai nasc...(probabil ca o ma opresc la doi, Dumnezeu sa ne dea sanatate!).
Nu stiu daca ati inteles ceva, nu vreau sa para grandomanie, dar cred ca merit ceva mai mult decat lehamitea lasata de majoritatea spitalelor de la noi...
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2
irlandeza spune:
Fetelor vin si eu cu o intrebare la voi.
Cui i-a fost rau, dar rau de tot, cu , si fara sa poata manca aproape nimic. Ce-ati facut ? Ca eu nu mai poooooooot. Ma dor muschii de la burta de atata .
Un a dintre fete mi-a recomandat niste pastile speciale pt. femeile insarcinate cu greturi, dar nu gasesc aici. Ce sa mai fac ? Nu ma ajuta nici covrigii, nimic, si la perfuzii nu ma ia nimeni , ca nu-s deshidratata deocamdata. Dar cum o sa creasca bebele meu ? Fara mancare ?
Noi 2 singurei
6+
Victo spune:
aoileu...
mai..acu' nu zic ca noi suntem saraci..suntem asa, la nivel mediu..si totusi..7000 lei e cam mult..adica nu putm economisi din salariu...
nu stiu, poate cei care au afaceri se pot gandi, dar noi nu.
pe de alta parte, pt fetele care sufera alturi de mine..doamne, e teroare cu imposibilitatea asta de a bea apa.sau ceva.
2 guri de apa am luat si cred ca 50 gr de suc..si imi vine sa le vars de numa...si cica sa te chinui sa nu te deshidratezi..da, dar cuuuuuuuuuuum???????????????????
cateodata ma cam satur de starea asta de rau non stop...:(:(
15+
anacami spune:
nu va mai spun ca in salon era o domana mai grasuta, care facuse cazariana-imi era asa mila de ea, se vaita incontinuu, se misca exterm de greu, nu reusea sa isi tina copilul in brate sa il alapteze (nici nu stiu daca avea lapte-in Municipal politica este de incurajare a alaptatului, preferand saa lase copilasii mai flamnazi decat sa ii "tenteze" cu biberonul)). Noaptea mergeam dupa asistente sa le rog sa ii faca un calmant, chiar am tipat la un moment dat la una ca radea de noi, ceva de genul "va plangeti de toate prostiile; de ce a-ti mai facut copii!" (in conditiile in care sforaia de mama-focului in salonul alaturat-modernizat, dotat doar cu 2 paturi, cu cosulete civilizate de tinut copii; atunci am vazut si eu cum trebuie sa arate un salon rezonabil dpdv al conditiilor).
Fiind cu usile si geamurile deschise in permanneta erau un curent cumplit in camera..noroc ca "am prins" un loc mai ferit (dupa un stalp) .
Acum, sotul mi-a promis ca va sta cu mine, ca in acele 2 zile nu prea am inchis un oki...
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2
pussi spune:
irlandezaeu am ajuns intenata si in perfuzii pe tema asta! Ce ma ajuta: o lamaie stoarsa intr-un pahar cu apa fara zahar si bauta incet, e acra si te face sa ragai!! La mine functioneaza si la Crisstiana la fel!! Sper sa te simti mai bine!
anacamifrumos spitalul, imi place si ai dreptate cu spaga in spitalele normale, mai bine dai un bat dar sti ca face...si esti linista in primul rand pt. copilul tau! In TM nu exista asa ceva
PUSSI 9+
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
irlandeza spune:
Victo, tu inca mai ai probleme ? Si mie mi-au spus de la spital ca pana in sapt.12-15 s-ar putea sa fiu tot asa. Dar mama mea saraca a fost asa 9 luni, si eu am avut 3.500 , de unde , nu stiu.
Vai de capul meu ce ma asteapta. Macar de-ar fi bine bebeul.
Noi 2 singurei
6+
loub_erika spune:
anacami,imi pare rau ca ai trecut printr-o experianta mai putin placuta,ma bucur ca ai imparasit-o si noua,ptr. ca acum imi confirmi si tu de ceea ce imi era si mie frica,mai ales ca eu tin la intimitate,curatenie,asa ca voi lua i eu sejurul de la euroclinic,acolo ai si dus in camera,curat ai si tv,nu te incomodeaza nimeni,dupa cate trecem noi femeile ,meritam macar in momentul culminant ceva bun,nu?! Imi pare rau ca unele dintre noi nu isi pot permite aceasta clinica,pana la urma important e sa fie bebe sanatos ca noi mamicile ne adaptam repede,succes!!!
Apropo de starile de greata,eu pana in sapt.10 cand am facut ecografia,nu prea am mancat cine stie ce si imi faceam griji ptr. cel mic ca slabisem 2 kg,dar cand dct. mi-a spus ca sa dezvoltat foarte bine,ba chiar e mai mare cu 4 zile,adica eu eram in 10 sapt,dar el era de 10 sapt. si 4 zile,asa ca are el de unde sa traga ce-i mai bun din noi,nu va faceti probleme,o sa recuperati voi pe parcurs!!!
13+