Piticlonti de iulie-august 2004 (220)
Raspunsuri - Pagina 15
mitzura spune:
Ziceti-mi si mie ce le mai dati la copiii astia de mancare, ma refer la felul doi...am intrat in pana de idei
alice2004 spune:
Heheeee, Mitzule, daca s-ar putea ca felul doi sa varieze intre pufuleti, ciocolata, bomboane dalea pe batz, masline, crenvusti, mezeluri, dotsuri ... ar fi super, cel putin pentru al meu copil !
Lasind gluma al o parte, eu is in pana de idei dastea de ceva vreme, ca Andrei e tare nazuros la feluri noi de mincare !! Stiu ca am mai discutat pe tema asta, dar tot nelamurita sint ! Am incercat (si a mers) cu ciulama de pui, ardei umpluti, spaghete cu sos tomat, chiftelute marinate (de peste sau de carne de pui/vaca), tocanita de vara cu pui si usturoi, ostropel de pui, mazare cu pui, budinca de paste cu ou si brinza ... si m-au secat ideile !
De fapt, ideile nu, dar cum primesc raspunsuri negative la culinarismele mele ... am cam lasat-o balta si am tinut-o pe meniurile de mai sus !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006 2007
www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
speel spune:
Oauuu Alice,daca Ricardo ar minca macar un sfert din felurile alea de mancare jur ca as fi cea mai fericita din lume.De asta am zis sa scriu de exemplu cam cum s/a desfasurat procesul de hranire ieri.Ma gindeam ca poate vreuna din voi sesizati vreo greseala in ceea ce incerc eu si imi atrageti atentia.Ca sunt convinsa de faptul ca gresesc undeva,dar nu imi dau seama unde.Din afara se vad mai bine greselile.asta de fapt e si scopul pentru care scriu pe forumul asta,rar ce/i drept dar pe care al citesc sirguincioasa.invat de la alte mamici.De doctor chiar nu e nevoie in momentul de fata,sunt sigura ca Ricardo nu are nici pe naiba,insa paralel cu fitele din cursul mesei au aparut si acum s/au cronicizat si crizele de comportament.E absolut un tiran,face exact ce nu/i spui sa faca,nu asculta absolut deloc si e o teroare de dimineata pina seara.Niciodata nu/i convine nimic,e pur si simplu alt copil.Noh,ca sa nu creez impresia ca sunt coplesita si depasita de problemele mele cu copilul,am sa incerc sa le rezolv in timp asa cum m/a pricep.Multumesc oricum pentru intelegere.Eu chiar nu sunt genul care bate apa in piua si chiar nu vreau sa stresez .o sa revin eventual cind situatia noastra se v/a imbunatati si cu siguranta voi participa cu alta dispozitie la discutii.Va pup.
szivarvany spune:
Mitzu,
la noi meniurile variaza prea putin: pilaf cu carnita, snitel sau dovlecel pane sau pui la cuptor cu cartofi si salata mixta, sarmalute si late mancaruri traditionale, - astea luni si marti, miercuri avem paste sau tortellini, joi 2 ochiuri si vineri 2 cremvusti, pe langa ciorbe. Atat. 
DanaSpeel - doar nu te-ai suparat pe noi ???
Eu stiu ca Ric nu a fost un mare mancacios si din poze se vede ca e sanatos tun si un frumos din cale`afara
Bube in comportament apar si la noi ... Giulik are zile in care parca isi propune sa ma vada karpa dtpdv. O las sa faca ce vrea ea, intoarce casa pe dos, face ce vrea ea si cum vrea ea si tot nu e bine ... si ea are zile in cara bea 3 sticle de lapte cu Nesquick si 1 l se suc de fructe proaspete si gata ... alte zile in care s`tem in parc si sta langa mine si admira peisajul sau altele, ca aseara, cand la orele 22,00 alergam si ma rugam de ea, in disperare, sa coboare de la tobogan sa plecam acasa ...
Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
alice2004 spune:
Dana-speel, pe cuvintu meu de onoare ca nu e vorba de nici un stresat aici ! Doar stii ca sintem aici sa discutam bune si rele far sa judecam pe nimeni ! Uite multe
de la mine si sa vii cit de des aici sa vorbim, sa ne plingem, ca daca aici nu o facem, in alta parte cu siguranta nici atit !!
Cit despre Andrei, sa stii ca si el are fitzele lui, chiar vorbeam cu Florin si ne miram cit de fitzos a devenit, cu crize de plins, de aruncat obiecte atunci cind nu ii convine ceva, mai nou o bate pe verisoar-sa cu care pina acu se intelegea de minune ! Dar daca i se pare lui ceva nelaloc sau daca biata copila ia vreo jucarie pe care o vrea si el, incepe si urla si o vrea inapoi, chit ca doo secunde mai apoi o trinteste pe jos ! L-a invatat Florin la calculator si vrea numa acolo ... isi da drumul singur la pisiu, se suie pe scaun, dubluclicaie pe folderele de pe ecran in care stie ca sint jocuri sau filme si si le pune singur ... am zis deja de figurile si scenele de afara din parc ... si la mincare mai face, uneori nu vrea sa manince ce ii dau (cu supa facem citeodata concesia si maninca doar zeama) ... dar am invatat (si inca invat putin cite putin) sa nu ma agit prea tare, asta pentru ca virg.cu cit mai mult o fac, cu atit mai fitzos e si copilul !! Si am incercat cu toate metodele, cu punere la colt (n-a functionat neam la noi), cu trimisul in alta camera (care s-a soldat cu urlete pina la albastrirea la fatza !!), cu ignore-ul, cu trasul de par, chiar si cu palmute la fund la nervii nostri intinsi la max ... dar parca nik nu a functionat asa cum ne doream noi, adultii ! So, m-am gindit eu ca sa o las mai moale, ca e doar o faza prin care trece gizmoul, ca asa e el, mai bossy ... sper sa nu gresesc si sa ma trezesc cu vreun copil tiran pe care nu il mai pot da jos de pe tronul pe care s-a suit !! ![]()
Iar Ricu ... stiu ca este greu pentru o mama sa isi vada copilul refuzind mincarea ... noi am vrut sa ii dam lui Andrei vitamine cind am trecut prin asta, dar toate farmacistele la care am intrebat ne-au recomandat cu caldura sa nu o facem, ca o sa isi revina copilul ! Daca zici ca analizele sint bune, atunci poate ca ramine problema cu gitul ! Daca nici aceasta nu mai este de actualitate si i-a trecut (parca citisem ca ii dai inghetata), atunci parerea mea este sa il lasi sa manince ce vrea ... macar maninca CEVA ! Cu speranta in suflet ca va reveni la ginduri mai bune si nu va mai face nazuri vazind mincarea ! Incearca macar o perioada si vezi cum este ... Te pup cu drag inca o data !! 
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006 2007
roxanaz spune:
mi-am mai revenit si eu nitel...tot somn imi e si mi se pare ca ziua asta se taraste cu incetinitorul. Patrick a adormit la 11.45 dupa ce a mai vomitat de doua ori...cica doarme neintors de atunci. saracul, e rupt cred. sper sa fie ok cand se trezeste.
despre mancare felul 2./....nu stiu ce sa va mai zic. aveam azi in program ardei umpluti facuti ieri dar am trecut pe gaina fiarta cu morcov si orez, ca sa nu se arunce in tocatura. si ciorba de loboda+stevie. din care oricum nu mananca azi. Patrick e mare fan paste cu orice, pilaf, ciuperci, mazare si cartofei. mai mananca cu drag dovlecei ca garnitura la orice, piure cand are chef, snitelele sunt ok, chiftelutele tot asa. de la un timp nu mai mananca ciorba si vrea doar supa. ii mai place papricasul de pui, ostropelul...si variatiunile lor.
Dana eu zic ca tine, nu e rost de doctor, is doar fitze. si ce au mai zsi fetele, te-a prins ca te stresezi...si o face inadins. stiu ca cea mai bna varianta ar fi ignorarea: "asta e de mancat, vrei bine, nu la revedere, mananci cand iti e foame". ai facut ff bine cu o felie de paine data daca mananca si altceva, asa fac si eu. cred ca daca ai putea sa te tii de chestia asta pe cateva zile ai reusi sa ii imbunatatesti putin atitudinea fata de mancare. ciupercile nu ii plac? ca asta e sursa buna de proteine, daca tot nu vrea carne.
Daria am zis ca nu m-am hotarat inca la role. daca ma hotarasc zic.
Alice cool si plasturii cu robotei si mecanici...oricum nici Pat nu ii suporta.
cand imi mai revin va povestesc cum le da de mancare Patrick lui Garfield si lui Oddie (imaginary friends
), ii culca si dupa aceea danseaza ca ei. mori de ras, ar trebui filmat.
alice2004 spune:
Pai te asteptam cu filmul, Roxi !!! ![]()
Aaaa, si editez - plasturii cu animalute au fost tare faini, chit ca Andrei nu a tinut nici unul pe picior, dar nici nu avea cum, ca buba era cu muuuuult mai mare decit bucatica aia de plastic !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006 2007
speel spune:
Fetelor eu sunt stresata de cred ca mi se intinde parul singurel de la nervi,dar in fata lui ....traiasca extraveralul.I/au una inainte de masa si poa sa stea in cur si/n cap concomitent ca nu dau doi bani.Deci chiar nu se pune problema ca m/a ghicit,plus ca am facut si ceva ore de actorie in tinerete si m/a descurc super la disimulare.Astazi la micul dejun ne/am pus la masa si a inceput nu vrea paine cu nuci vrea paine cu ceapa.in fine am insirat trei feluri de paine pe masa cu ceva de uns pe ele si noi ne/am vazut de masa.a muscat din toate feliile o data si gata.Circ ca vrea ....dar nu stiu nici acum ce ca arata cu degetul in aer aiurea.Am terminat de mancat,am strins de pe masa si top direct in bratele lu tat/su am aterizat sa/mi beau cafeaua.Tat/su cum a mirosit dama a inceput sa ma pupe sa/mi faca complimente.plodu indignat pina la culme ca nu/l bagam in seama,a spus vreau paine cu nuci unsa cu unt.Am taiat paine,i/am dat sa/si intinda singur unt pe ea si eu m/am intors in brate la tat/su.Si vorbeam de ale noastre.Plodu cu ochii la noi si/a uns painea si a mincat /o in 10 secunde.asadar,sunt chiar numai fize de baiat mofturos asa ca acu se pune problema care/i mai tare,eu sau el?O fi el Ricardo Schmitz,dar si eu as Dana Barosana.
szivarvany spune:
DanaSpeel - suuuper tare faza !!! 

Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
alice2004 spune:
Bravos, Dana Barosana !!!! 
![]()
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006 2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete