probleme baiat clasa a IV-a

probleme baiat clasa a IV-a | Autor: flexi

Link direct la acest mesaj

Demult nu am mai intrat pe forum. Ca toata lumea, munca multa, timp putin. Dar am intr-adervar nevoie de niste sfaturi. Am un baietel de 11 ani in cl a IV-a. Nu stiu ca sa fac cu el. A inceput sa ma minta in privinta notelor( cele proaste nu mi le spune ) cu toate ca niciodata nu a luat bataie pentru note. Minte si cand spune ceva. Cu scoala a inceput sa scartaie rau de tot. Am impresia ca se duce " in cap " si nu mai am metode de pedepse. I-am confiscat tel mobil, nu i-am mai dat voie la te;l, la PlayStation, etc. DEGEABA. Parca nici nu-l intereseaza. M-am si enervat si am tipat la el , l-am si pocnit, i-am vorbit si frumos si urat si cum vreti voi. Nici o metoda nu da rezultate. Sunt la capatul puterii, iar minciunile lui ma scot din minti. Inteleg ca ai ascuns o nota o data , dar asta este frecvent. Face lectiile ca trebuie sa le faca, nu este atent , nu vrea sa faca absolut nimic decat impins de la spate si nici atunci ni face. La inceputul anului scolar nu era asa, dar de la un timp notele lui sunt de genul S si I. Era un copil de FB si cate un B din cand in cand . Acum nu stiu ce sa mai cred. Am fost la scoala si am vb cu invatatoarea . Zice ca asa e el si sa-l las ca o sa-si revina . Cand? Spuneti-mi ce sa fac, la cine sa apelez?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Poate se instaleaza o pubertate timpurie la el.
Consulta un psiholog.Doar asa vei descoperi de unde provine schimbarea lui.

Oana

"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolly0303 spune:

Buna!
Tu vorbesti cumva de Andrei al meu???? Eu cred ca e o faza prin care trec toti,baietii in general,ca fetele sun un pic mai constiincioase.Repet,asa cred eu.Oricum,in ce scrii tu ,il recunosc pe al meu ,asa ca macar ne putem consola una pe alta.Am trecut si noi prin faza de pedepse,fara calculator,fara consola,fara..tot ce se putea si degeaba.In schimb ,de ceva timp,cam de trei sapt,observ o imbunatatire a performantelor scolare.Am schimbat tactica si am inceput sa il laud.Chiar daca de ex,scrie ft urat,eu m-am uitat in caietul lui si i-am spus ca a scris ...citetz.Ceea ce e mare realizare ptr el,crede-ma.Si data urmatoare a scris un pic mai frumos,se vede ca isi da silinta.Eu merg la scoala in fiecare sapt si de fiecare data veneam acasa plina de nervi si il certam.Acum am inceput sa vin acasa si sa il laud.Nu intelege ca zic minciuni,dar incerc sa scot in evidenta ce imi spune de bine de el nu doar ce imi spune de rau.Si vad ca functioneaza.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa,ideea e ca pedepsele,reprosurile si cearta ,la mine nu au dat rezultate.Inarmeaza-te cu rabdare si...sa speram ca va fi soare si pe strada noastra.

Happiness is good health and a bad memory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flexi spune:

Draga dolly0303,
nu sti daca trebuie sa ma consolez cu ideea ca mai exista si alti baieti ca al meu, sau nu. Iti multumesc ptr. sfaturi si am sa incerc sa aplic si metoda ta. De fapt, ce am de pierdut? Nu stiu daca o sa functioneze , dar macar stiu ca am incercat.
Mi-ar face placrere sa mai scri si sa-mi spui ce metode mai adopti cu Andrei.
Iti doresc un sfarsit de saptamana placut si fara nmervi.
Pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolly0303 spune:

Ce mai faci Flexi?Un pic de soare,ceva?
Nu-mi sta in fire sa dau sfaturi,mai ales ca educatia unui copil e o sarcina super dificila,zic eu.Insa nu pot sa ma abtin sa nu-ti zic ca mi se pare ca esti un pic cam...prea afectata de ce se intampla cu el.Cred ca te minte ca sa te protejeze pe tine si sa se protejeze si pe el.Si aici trebuie sa lucrezi.Ca scoala o va termina ,cu 5 sau cu 10,nu e capat de lume daca termina cu 5.Dar odata cu varsta vin probleme mai mari si trebuie sa simta ca iti poate spune orice ,ca il vei ajuta in orice...nu sa te minta ca sa nu te supere.
Eu de ex sunt super panicata de problema drogurilor.In Romania eu nu am avut contact cu ele,era ceva ce vedeam la tv,citeam in presa..ma rog,erau departe de mine ca sa zic asa.Acum aici unde m-am mutat,problema e mult mai prezenta.Mi-e frica de mor.De asta incerc sa ii fiu aproape si sa il fac sa simta ca orice ar face eu sunt langa el,nu trebuie sa ma minta.
hai ca am scris o gramada si nu stiu daca m-am facut inteleasa.
Azi am fost la scoala,in continuare se pare ca e mai bine.
Sper sa fiu pe drumul cel bun ,in sfarsit.Ieri mi-a zis ca nu ii place sa invete,primul impuls a fost sa tip si sa ma crizez,sa il iau cu faze gen ce vrei sa faci in viata daca nu inveti????Insa m-am abtinut si i-am zis ca e normal ,ca nici mie nu imi placea.Si s-a aratat super uimit,a inceput sa ma intrebe ce si cum.In final am avut o dicutie referitoare la invatat dar asa,ca intre amici.
Ce sa zic ,e greu...Eu am noroc ca stau acasa si am timp de el ca daca as fi venit obosita de la munca si mi-ar fi zis ca lui nu-i place sa invete,probabil ca as fi reactionat altfel.
Numai bine si rabdare multa!

Happiness is good health and a bad memory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flexi spune:

Scuze cu intarzierea raspunsurilor. Se pare ca lucrurile s-au mai schimbat in bine.Nu mai imi ascunde notele ( care au inceput sa fie de FB) deci nu mai are motive. Mi-a spus ca acum mai are de tras 100 m ca sa-si indrepte mediile pe care le vrea de FB pe toate. bun si asa. De fapt, am observat ca la sfarsitul semestrelor il apuca invatatul. Asta o fi ritmul lui. poate ca a avut o perioada critica, nu stiu ce sa zic. Sunt afectata nu dinncauza notelor, ci eram ingrijorata de atitudinea lui. Am aplicat si eu metoda ta de a-l incuraja si se pare ca a dat roade. Ce face Andrei?

Mergi la inceput