contract de inchiriere
va rog frumos, am si eu cateva intrebari: contractul de inchiriere se poate face doar pentru o camera?(adica pot sa inchiriez doar o camera) trebuie acordul asociatiei de proprietari? ce acte trebuie pentru legalizare la notar? conteaza suprafata si nr de persoane din spatiu?
va multumesc
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
Raspunsuri
nemary spune:
din cate stiu eu poti sa inchiriezi doar 1 camera, dar nu tb sa mergi la notar pt.asta ci la adm.financiara de care apartii. iei de acolo un formular tipizat pe care il completezi
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Mi-Ka spune:
Poti inchiria numai o singura camera, nu iti trebuie acordul asociatiei de proprietari pentru a inchiria; nu este obligatoriu sa mergeti la notar, fiind valabil numai contractul semnat intre proprietar si chirias. Intrucat obtii venituri din inchiriere legea spune ca trebuie sa declari acest fapt - ca sa iti ia impozit -, dar ramane la latitudinea ta...in functie de vecini si de binevoitori...intelegi tu...
_
Printesa noastra,Alexia
A_Iulia spune:
Cred ca iti trebuie acordul asociatiei in cazul in care chiriasul este o persoana juridica.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
A_Iulia spune:
Sigur ca poti sa nu declari inchirierea la administratia financiara, insa asta se cheama nedeclararea veniturilor obtinute. In afara de componenta morala, mai este si cea legala (nu stiu daca faci puscarie pentru asa ceva, dar nu m-as mira sa se introduca asta pentru toti ce nu-si declara veniturile ca atare, in afara se pedepseste aspru, la noi inca mai merge cu amenzi dar nu se stie cat si fiecare isi risca propria piele).
Varianta de mai sus poti sa o aplici doar in cazul in care nu aveti nevoie nici una din parti de contract de inchiriere legal (ce semnati voi intre voi, nefiind inregistrat si declarat, poate sa-ti aduca mai multe probleme in viitor decat beneficii).- adica daca respectivul chirias nu are nevoie de contractul in sine pentru declararea noului domiciliu si tu consimti sa-ti asumi consecintele ce decurg din faptul ca nu va exista un document legalizat/legal.
Fara suparare, dar ma mira ca pe forum sunt recomandate tot felul de practici nelegale. Ma gandesc ca cine o face - e treaba lui, dar ar fi bine sa nu mai indemne si pe altii la asa ceva.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004