Bulgaria ... impresii, drum, hoteluri (5)
Raspunsuri - Pagina 8
simonasirbu spune:
Multumesc pt raspuns! Si pentru copil ce acte trebuie? Doar copie dupa certificatul de nastere sau mai e ceva? De la medicul de familie nu trebuie luat nimic? Si deci in cazul asta nu mai are sens sa-mi fac asigurari de sanatate separat, nu? Nici anul trecut nu erau obligatorii asigurarile de sanatate, dar le-am facut pt linistea noastra...
De cartea verde nu stii daca mai trebuie sau nu?
Mersi, Simona
bebe03 spune:
PT. SIMONA, carte verde se face de anul acesta o data cu asigurarea obligatorie auto, fara de care nu poti circula, deci daca ai facut asigurare obligatorie anul acesta, ai si carte verde...
despre cardul de sanatate as vrea si eu mai multe detalii, tine loc de asigurare in tarile membre UE? eu merg in grecia
ps. ai facut o alegere buna cu excelsior, am fost de 1 mai anul asta si a fost foarte bine.
pt. liliana sunt din Braila si de la noi de acasa pina la nisipuri sunt 340 km, noi am ajuns la ora 14 mergind lejer cu multe opriri pe traseu, plecind de acasa la ora 8, in vama am stat 5 min cit am aratat pasapoartele si am cumparat rovinieta..., drumul e in constructie se asfalteaza pe portiuni mari, dar pina la inceperea sezonului sigur va fi gata, se muncea de zor si in statiuni la reamenajare
nicol
aissa spune:
Fetelor, asta cu cardul am omis-o. Cum e legea? Noi ne-am facut asigurari pentru perioada sejurului, pt toti 3, mai trebuie sa alerg si dupa card?
In alta ordine de idei am sa rog pe cineva care a mers pe ruta Giurgiu sa imi zica succesiunea oraselor prin care au mers (eu nu ma orientez super dar pe harta vad ca ar fi mai multe variante) si daca s-a mers pe portiunea de autostrada sau pe drum national (vad ca pe harta exista in apropiere de Varna o portiune de autostrada dar si un drum paralel si nu stiu care ruta e mai buna).
Poze
caramel spune:
quote:Pentru copil trebuie copie dupa certificatul de nastere si copie dupa buletinul unuia dintre parinti.Nu-ti trebuie nimic de la medicul de familie, si nu trebuie sa va duceti toti acolo.E de ajuns sa mearga unul cu toate actele si va face pentru toti membrii familiei.
Originally posted by simonasirbu
Multumesc pt raspuns! Si pentru copil ce acte trebuie? Doar copie dupa certificatul de nastere sau mai e ceva? De la medicul de familie nu trebuie luat nimic? Si deci in cazul asta nu mai are sens sa-mi fac asigurari de sanatate separat, nu? Nici anul trecut nu erau obligatorii asigurarile de sanatate, dar le-am facut pt linistea noastra...
De cartea verde nu stii daca mai trebuie sau nu?
Mersi, Simona
Cardul european de asigurari de sanatate asigura doar in sistemul public de sanatate,si numai in caz de urgenta, nu si daca ai afectiuni deja existente.Cine stie despre asigurarile de sanatate de la agentiile de turism???Cat costa si cam ce acopera?
danat spune:
quote:
Originally posted by aissa
Fetelor, asta cu cardul am omis-o. Cum e legea? Noi ne-am facut asigurari pentru perioada sejurului, pt toti 3, mai trebuie sa alerg si dupa card?
Poze
Cardul european acopera mai putine servicii decat o asigurare medicala incheiata separat.
Si eu as fi vrut sa scot acest card, pina cand mi s-a spus acest amanunt.
Sanatate!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
danat spune:
quote:
Originally posted by caramel
[quote]Originally posted by simonasirbu
.Cine stie despre asigurarile de sanatate de la agentiile de turism???Cat costa si cam ce acopera?
Am informatii recente de la cineva care tocmai si-a incheiat asigurare medicala pt 3 saptamani, direct la o societate de asigurari, si a costat echivalentul a 7 euro. Stiu ca valoarea depinde de perioada pe care o petreci inafara tarii, varsta, boli existente...dar se invarte in jurul a maxim 30 RON/ pers. (atit ne-a costat pe noi anul trecut pt 20 de zile, pt ca am optat pt o polita care sa acopere multe aspecte si riscuri).
Insa pentru Bulgaria ne-a costat anul trecut mult mai putin, parca ceva in jurul a 10-12 RON/ pers pt 5 zile. Nu mai stiu exact...
Guguluff spune:
Mi se pare ok pretul. Adica as plati suma asta la o iesire din tara. Merita sa dormi linistit in concediu mai ales daca iesi cu copii. Cred ca si noi o sa ne facem daca mergem in Ungaria sau Grecia. Astea sunt tari in care m-as incumeta sa ies cu fetita dar Bulgaria si Turcia... cred ca nu. Cel putin pana mai creste.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
Jasmine spune:
Caramel,stii cumva pe unde e CASMB in Bucuresti?Adresa,telefon?
Stie cineva ce valabilitate are un card european de sanatate?Adica daca il fac acum va fi valabil si la anul,sau trebuie altul in fiecare an?
danat spune:
www.casan.ro
Cardul are 6 luni valabilitate.
aissa spune:
Chiar nu-mi amintesc cat am platit dar parca in jur de 100 RON pe cele 3 asigurari. Sunt facute la RAI si o sa va zic diseara ce acopera, rusine sa-mi fie nici nu m-am uitat in ele.
Poze