*Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (20)*

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Hai mai fetelor ca avem un stat tare generos
Bb si eu mananc intr-una ,si cateodata ma abtin

anca 13+

Maria
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

cei 8 mil. sunt pt. mamicile care stau acasa pana ce copilul implineste 2 ani (de fapt acum sunt 6 mil+2 mil. alocatia copilului, fata de inainte cand erau 8 mil. pt. mama+ 200.000 pt. copil)

Stimulentul este o suma care se primeste in plus la salariu.

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

Fetele, eu daca ma simt bine vreau sa merg cat mai mult la servici inainte sa nasc, ca sa imi ramana cat mai mult din cele 126 de zile de concediu de maternitate dupa nastere, ca se platesc cu 85% din sal. Si la mine 85% din sal fatza de cele 6 mil din CIC inseamna cu mult mai mult. Asa ca nu prea imi convine. Chiar acuma am facut rost de legi si paralegi (de la o mamica de sept-oct) prinvind drepturile si indemnizatiile inainte si dupa nastere. Tre sa studiez aprofundat ca sa stiu ce cer la serviciu.
Iar eu vreau sa stau cam 6luni dupa nastere acasa cu copilul, ca e cam greu in domeniul meu sa lipsesti mai mult, lucrurile evolueaza rapid.

AndreB felicitari pt baietel, sa creasca mare si sanatos. Imi place sa se merge in paralel, sa vedem cand si dc se va desprinde scorul.

Anca 14+ Matei Nicolae

Mergi la inceput

Anca,sa ne spui si noua concluziile. Eu auzisem ca s-a propus un proiect prin care mamicile care castiga mai mult decat cei 8 mil. sa primesca 85% din salariu pana la cei doi ani ai copilului, iar cele care castiga mai putin sa primesca suma fixa de 6 mil (8 impreuna cu copilul). Asa ar impaca pe toata lumea...

Eu m-am mutat de vreun an la alta firma, vad ca aici se respecta legea prin care poti sa faci program redus de 6 ore, fara sa-ti ia din salariu. Mi-ar conveni f. mult, nici nu m-as "impotmoli" acasa, si as petrece si destul timp cu cei mici...Eu mai am noroc cu soacra-mea,este o femeie super, foarte jucausa si sprintena .Ii plac copiii, si sta si doua etaje mai jos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

quote:
Originally posted by ancadragoman

100??????? asta da avere....PE LUNA??????????

anca 13+

Maria
poze

Anca esti tu carcotasa...ce nu-ti ajung?

14+

Pana vine bubu

poze bubu mic

Mergi la inceput

Pai si la mine 85 % inseamna mult mai mult decat dau ei,asa ca prefer sa iau zilele alea dupa ce nasc,acum sa vedem

anca 13+

Maria
poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by darleena

quote:
Originally posted by ancadragoman

100??????? asta da avere....PE LUNA??????????

anca 13+

Maria
poze

Anca esti tu carcotasa...ce nu-ti ajung?

14+

Pana vine bubu

poze bubu mic

ba daaaaa,ma gandeam ca sunt prea multi.....

anca 13+

Maria
poze

Mergi la inceput

Anca,vezi ca era si o limita la nr. de zile pre/postnatale: "nu mai mult de..". Adica nu stiu,de ex., daca se pot lua toate dupa (ipotetic), ci numai un nr. maxim (restul se pierd)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Nu deocheati statul asta asa de bun cu femeile, cu mamele in general, ca pana iesim in consed ne taie si 100!
Adica eu care muncesc de 12 ani si contribui la sanatate si impozite la greu, iau tot atat cat o persoana care n-a muncit si implicit n-a cotizat nimic la stat.
Daca n-avem asigurari in paralel de sanatate!
Asta-i dreptatea lor, nu a noastra.
Iar proiectul cu 85% e zvon din dorinta prea mare, nici dicutie n-a fost, nici nu le trece prin cap sa mai revina la vechile calcule.

Shery 14+ Alesia

my precious
eco-uri
burticuticuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

quote:
Originally posted by anacami

Anca,sa ne spui si noua concluziile. Eu auzisem ca s-a propus un proiect prin care mamicile care castiga mai mult decat cei 8 mil. sa primesca 85% din salariu pana la cei doi ani ai copilului, iar cele care castiga mai putin sa primesca suma fixa de 6 mil (8 impreuna cu copilul). Asa ar impaca pe toata lumea...

Eu m-am mutat de vreun an la alta firma, vad ca aici se respecta legea prin care poti sa faci program redus de 6 ore, fara sa-ti ia din salariu. Mi-ar conveni f. mult, nici nu m-as "impotmoli" acasa, si as petrece si destul timp cu cei mici...Eu mai am noroc cu soacra-mea,este o femeie super, foarte jucausa si sprintena .Ii plac copiii, si sta si doua etaje mai jos...

Si eu am auzi de proiectul ala de lege, si visez la el, ca asa nu as mai sta cu calcule si socoteli si sa ma chinui sa incerc sa vin la servici pana cu o zi inainte de nastere .
Eu nu imi fac pb-e cine va sta cu copilul dupa, pt ca noi locuim cu socrii care sunt niste oameni de nota 20 si culmea e ca mama-soacra anul asta iese la pensie, deci mai bine de atata nici ca nu putea sa le aranjeze viata.
Stiu si eu acuma de acel program redus la 6 ore si poate voi profita de lege spre sfarsitul sarcinii, ca eu datorita spinei bifide, imi este fff greu sa rezist in unele zile dupa ora 4 pe scaun.

Anca 14+ Matei Nicolae

Mergi la inceput