*Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (20)*
Raspunsuri - Pagina 21
darleena spune:
Ar fi bine daca s-ar plati 85% din salariu pe toata perioada pana la 2 ani, dar din pacate numai pentru alea 126 se plateste asa ![]()
Om mai vedea ce iese, dar nu cred sa acorde ei atatia bani pe o perioada asa de lunga.
14+ 
Pana vine bubu 
poze bubu mic
alfa_anca spune:
quote:
Originally posted by anacami
Anca,vezi ca era si o limita la nr. de zile pre/postnatale: "nu mai mult de..". Adica nu stiu,de ex., daca se pot lua toate dupa (ipotetic), ci numai un nr. maxim (restul se pierd)
Camelia, Sebastian(26 mai 2004) si bb2
Da, este o limita la nr minim dupa nastere, adica esti obligata sa lasi minim 42de zile de concediu de lauzie. Si nici nu esti obligata sa iei aceste 126 de zile toate, adica inainte iei cat vrei, si dupa minim dar si maxim dc vrei tu 42. Pt cele care au un venit maimic decat cele 6 mil pot intra direct in CIC dupa cele 42 de zile obligatorii. De fapt aceste zile au fost puse pt a-i obliga pe angajatori sa lase femeilor minimul necesar de refacere dupa nastere, pt ca probabil ca sunt firme care le cer proaspetelor mamici sa vina fff repede la servici dupa nastere.
Dar poti lasa toate 126 de zile dupa, dc inainte fie poti merge la servici, fie ai zile de concediu de odihna, fie reusesti sa obtii un concediu medical (concediu de risc maternal).
Anca
14+
Matei Nicolae
alfa_anca spune:
Hai ca tot scriu mesaje si cred ca asta vine de la stare de nervozitate care ma incearca. Incerc sa fac orice numai sa nu ma mai gandesc la ecografia de maine la care visez de la inceputul sarcinii.
Anca
14+
Matei Nicolae
cataro spune:
Ana, n-am nici eu legea in fata, dar din cate imi aduc aminte nu e un numar maxim de zile pe care le poti lua dupa, ci un nr. minim, parca vreo 43. Daca e asa cum stiu eu, nu se pierde nimic, cred ca e facuta legea tocmai sa nu le apuce pe unele mamici statul acasa 126 de zile inainte. Si eu vreau sa mi le iau tot dupa, sa beneficiez de 85%. Inainte o sa imi iau concediu de odihna, oricum mai am 17 zile si din anul trecut, n-am ce face cu atatea
cata 13+
anacami spune:
Darleena, chiar pana in anul in care sa "beneficiez" si eu asa se platea- 85% din salariu pana la 2 ani (ceea ce inseamna ca cele care aveau-sa zicem- sub 8 mil luau 85%, chiar daca asta insemna 2-3 mil). Sunt foarte multe femei care au un salariu mai mic de cei 8 mil,oricum in nur. mai mare decat cele care castiga mai mult
Si eu as fi vrut sa merg cat mai mult la serviciu, dar este destul de greu spre sfarsitul sarcinii (maini,picioare mai umflate, greutatea mai mare in miscare,etc...). Asa ca voi sta totusi macar 2-3 saptamani inainte acasa...
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
darleena spune:
Uitati aici:
Art. 24 din OUG. 158/2005
(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile īnainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcia si lauzie se pot compensa īntre ele, īn functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, īn asa fel īncāt durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Deci trebuie sa fie cam proportional, nu poate fi luat tot dupa.
14+ 
Pana vine bubu

poze bubu mic
anacami spune:
Gata,plec, va pup!
La 18:00 am eco
,la Iosup; sper sa fie totul bine!
O seara placuta tuturor!
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
darleena spune:
Succes anacami!!!
Nu poate fi decat bine! Tinem pumnii si sa vii sa ne povestesti

14+ 
Pana vine bubu 
poze bubu mic
alfa_anca spune:
quote:
Originally posted by darleena
Uitati aici:
Art. 24 din OUG. 158/2005
(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile īnainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcia si lauzie se pot compensa īntre ele, īn functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, īn asa fel īncāt durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Deci trebuie sa fie cam proportional, nu poate fi luat tot dupa.14+
Pana vine bubu
poze bubu mic
Darleena, imi pare rau,dar te contrazic. Primul alineat zice ca se ia 63 de zile pre si 63 post, de aici rezulta totalul de 126 de zile. Dar apoi zice ca cele 2 perioade se pot compensa intre ele, adica una sa fie mai mare si alta mai mica, dar tb sa lasi obligatoriu minim 42 de zile dupa nastere. Deci eu vreau sa compensez asa: 0 zile prenatal si 126 postnatal. Nu interzice nicaieri acest lucru. Zice minim 42 dupa, eu il respect, dar nu zice x zile prenatal.
Si asta nu e numai interpretarea mea, ci am mai citit si prin alte parti si mai am si exemple care au facut asa.
Anca
14+
Matei Nicolae
alfa_anca spune:
Anacami Bafta, sa fie totul bine si sa vii sa ne dai numai vesti de fff bine. Ma voi gandi la tine.
Anca
14+
Matei Nicolae