incalzire sub parchet

incalzire sub parchet | Autor: viana

Link direct la acest mesaj

Ati auzit sau vazut si varianta asta?Sau doar sub gresie.As vrea sa pun sub parchet triplustratificat in ideea ca nu-l va usca.Parca mi-e groaza sa pun gresie in living.Apoi ce mobila imi iau?Clasica si gresie?Imi fac si un semineu si mi se pare ca ar arata horor cu gresia de pe jos.Voi ce ziceti?La incalzirea in pardoseala nu as renunta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

viana tot ce te pot sfatui din experientele multor prieteni plus prin natura jobului este ca incalzirea prin pardoseala este foarte delicata, si anume, stii ca se pun niste cabluri in spirala, zig-zag, liniare, depinde, prin care va circula apa incalzita, nu de putine ori s-a intamplat ca o simpla defectiune sa te faca sa scoti tot parchetul, gresia, depinde ce pui, trebuie sa te gandesti foarte bine inainte, stii tu constructorul te va convinge ca e bine, etc, etc...dar el castiga de acolo, alegerea e a ta.

mary,
mamica de ilse (3 ani) si sven(1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

ěncalzirea caselor cu acest sistem e super eficienta adica consumi mult mai putin conbustibil decět ai opta pt. un alt tip de instalatie.Important e se ai o casa izolata f. bine in primul rind si sa folosesti materiale de calitate pt acest tip de instalatie.Daca lucrarea e facuta bine nu se poate strica nimic si nu o sa ai nici o problema.Aceste tevi destul de subtiri care se folosesc pt acest tip de ins.pe sub paviment si pe ziduri sěnt facute special din materiale particulare .Probabilitatea de a se distruge e f.f. mica.Eu am vazut ca aici multa lume foloseste acest tip de instalatie si sěnt f. multumiti.Ai tot timpul ěn casa o temp. constanta si faci si economie ěn acelasi timp.Sotul meu e f.documentat ěn ceea ce priveste incalzirea caselor.Aceasta instalatie costa mai mult decět cea traditionala. dar recuperi pe parcurs ce ai investit si nu ai de ce sa regreti.ěn schimb semineul nu am ěnteles daca-l faci pt ěncalzire sau pt companie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viana spune:

Semineul e de companie.Lucrarea ma costa pt 27 m patrati 1500 eur.M-am hotarit ca pun pe jos parchet triplustratificat.Sper sa fie cald si cu lemn in loc de gresie si fiind un astel de parchet ,sa nu crape sub actiunea caldurii.Mi se pare riscant ce vreau sa fac.Nu am mai vazut la nimeni cu parchet.Sotul meu a fost la firma NEXANX (parca) in Norvegia care se ocupa de incalzirea in pardoseala dar nu isi aminteste sa fi auzit de ea pusa sub parchet.
Daca ati vazut la cineva va rog sa-mi ziceti si mie.
Viana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Eu sěnt sigura de aceea mi-am permis sa-ti scriu ,sotul meu se ocupa cu asa ceva adica efectueaza astfel de instalatii chiar inainte cu cěteva luni i-a facut unui prieten o lucrare destul de complicata .Acesta a pus ěn camere parchet de bambus care pare a fi ceva nou si frumos.ěn privinta acestor serpentine nu se pot fisura pt ca sint fixate pe niste cofrage si sěnt puse ěn asa fel ěncět nu se misca si parchetul sau gresia nu vine ěn contact cu ele ,e o oarecare distanta.Apa care circula pt ěncalzire nu ajunge la o temp.ridicata de aceea nu ai nici o problema ěn plus se poate integra acest sistem si cu panele solare ěn acest fel poti beneficia si de ěncalzire gratuita ěn zilele cu soare,asta depinde mult pozitia casei.Eu am un semineu care-mi icalzeste toate caloriferele ěn acelasi timp prin niste tuburi degaje aer cald si ěncalzeste toata apa pt bucatarie si bai.Functioneaza cu lemne si cu centrala sau separat cum doresti ,cu una sau cu alta ,ěn acelasi timp pe timp de iarna ěn zilele cu soare beneficiem de aceste panele solare care ajuta ěncět temp.ajunge destul de mare pt ěncalzirea apei si a caloriferelor,gratis.Nu stiu daca la noi se vorbesre mult despre energia renovabila ,aici da.A aparut si un sistem de recuperare al aerului cald care ěn loc sa deschizi fereastra pt a schimba aerul cel cald ti-l tine de o parte asa ěncět vine recuperat.Termin, poate-ti spun lucruri care nu te intereseaza.

Mergi la inceput