Naturiste si homeopate (31)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by iumosa

Adimercedes: Este o mare realizare faptul ca v-ati apucat de aceasta afacere, indiferent de ce va fi mai incolo. Cred ca e important sa faci acel prim pas, sa ai curajul sa aplici ce iti propui. Trebuie sa ne mobilizam si noi. :)

Despre analizele mele, pot sa-ti spunca mi-a iesit, in ziua 3, FSH "borderline", estradiolul sub limite (dar dr. mi-a zis ca e mai bine sa fie mai mic decat mai mare), iar la ecografie foliculi suficienti pe ovare (iar dr. a zis ca asta e bine, chiar daca FSH e mai mare). Restul analizelor sunt ok (prolactina, LH, progesteron in ziua 21 etc.).

Problema e ca am observat ca faza luteala e tot mai scurta: inainte era de 12-13 zile, iar in ultimele 2-3 luni a fost de 9 zile. E ciudat, totusi, ca progesteronul de ziua 21 a iesit bun. Nu mai inteleg nimic. In fine, vom vedea ce va mai fi. As lua ceva progesteronic, dupa ovulatie si ceva estrogenic inainte, dar nu stiu exact ce anume. Tu ce zici?

Te pup

iumosa

Iumosa, chiar nu stiu ce sa iti zic. Estrogenic poti lua seminte de marar, sub limba, dar nu stiu daca e ok sa le iei in fiecare luna - Livia zicea doar 20 de zile in tot tratamentul ei. Poti incerca cu ceva mai slab estrogenic, care sa nu aiba asa efect puternic, ceva gen produse de soia. La MACA te-ai gandit? Ca se pare ca are rol regulator hormonal si pare sa fie ok luata pe toata perioada ciclului. Sunt fete care au avut rezultate foarte bune cu MACA.

O alta idee ar fi sa incerci sa faci jocul asta din alimentatie. Este o carte pe tema asta, am mai zis de ea mai demult, ma apucasem chiar sa pun idei aici, dar am imprumutat-o uneor prieteni care se chinuie si ei la bebe. Cartea se numeste Fertility and Conception: A Complete Guide to Getting Pregnant, autoarea e Zita West. In carte gasesti o multime de informatii despre naturiste si sunt puse pe etape/saptamani pe parcursul unui ciclu. Pe mine chiar m-a ajutat. Eu am gasit-o la Borders.

O sa mai caut si sa vad ce idei gasesc. Poate mai sunt fete care ti-ar putea da o sugestie din propria experienta.

Am sa revin.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MRL

adimercedes, si multumesc mult. Pana la urma nu cred ca voi mai lua aspirina pt ca ma citit la Omega 3 ca este buna si pt o circulatie mai buna a sangelui, asa ca nu are rost sa ma mai complic cu ea mai ales ca medrol o sa iua pana la test (mai bine evit sa le combin).
Punctia a decurs foarte bine, din cei 4 folicului vazuti la eco cei de 16 s-au dovedit a fi viabili. De recoltat au recoltat 3 ovocite dar astazi cand am sunat embriologum se fecundasera doar 2, unul a fost imatur. Pentru mine este foarte bine tiand cont de istoricul meu.
Eu am sa merg in continuare cu Omega 3, C-Plus, Ca+Mg+zn+Se, B-komplex si acid folic. Ca progesteron voi lua utrogestan 6 cps/zi (date de la dr) si din 2 in 2 zile voi face si injectabil (inca 50 mg - de la mine putere si din experientele fetelor care au mai facut). Cu dozele astea nu cred ca depasesc foarte mult dozele recomandate de progesteron. ma gandeam sa trec si pe ceai de cretisorara (3 cani/zi indulcit cu miere) dar sper sa nu fiu ca pacala sa stric cu atatea progesteronice.
Am sa incerc sa beau mai multe lichide, dar imi este destul de greu pt ca nu prea intra, dar ma voi forta.
Te si multumesc mult

MRL, cred ca e o decizie buna. Tin pumnii sa ai vestile asteptate. Ceaiul de cretisoara poti sa il bei linistita, ca nu e progesteronic. Ajuta la pregatirea endometrului pt nidatie, deci la tzanc . De lichide ai nevoie, vrei-nu vrei...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irene26
adimercedes , felicitari pt bebelusul mic din burtica, ti-am citit super povestea si-mi pare bine ca a avut un final fericit!
eu nu incerc de mult timp sa raman gravi, de aproximativ de 2 luni, dar m-am gandit ca n-ar fi rau sa incep un tratament naturist. mi-am facut toate investigatiile, toate hormonalele au iesit foarte bine, dar cu toate astea am inceput sa beau ceai de napraznic si cretisoara, pt ca ajuta organismul foarte mult si sper sa raman gravi curand cu ajutorul acestor ceaiuri. am facut un mic chistulet pe ovarul stang datorita closibelgyt-ului luna trecuta si am renuntat la stimulare imediat, de aceea am decis sa beau ceai de napraznic pt a elimina acest chistulet. dar eu am progesteronul foarte bun si mi-e teama sa mai beau ceai de napraznic, pt ca s-ar putea sa-mi deregleze CM. adimercedes, tu cum zici ca-i mai bine, sa beau ceaiul de napraznic in primele 15 zile ale CM si dupa aceea sa nu mai beau? am vazut ca ceaiul de cretisoara n-are efecte negative deloc, deci sa beau numai ceaiul de cretisoara? multumesc anticipat pt raspuns.

Irene, depinde acum si cat ceai de napraznic bei. Daca iei doar o cana pe zi, nu cred ca are efect atat de puternic incat sa te deregleze. Poti eventual sa vezi o luna cum merge si ce efecte are, daca te influenteaza cu ceva. Sau poti sa il iei asa cum te-ai gandit tu, daca vrei sa bei mai mult de o cana pe zi.

Ceaiul de cretisoara poti sa il bei sigur non-stop.

Dar ce e cel mai important e din cel tarziu ziua 10, o data la 2 zile , alimentatie sanatoasa si hidratare suficienta, mai ales cu caldurile astea prin partea voastra de lume.

samburici

Mergi la inceput

Multumesc tuturor fetelor pt gandurile bune si pupici

samburici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

adimercedes multumim ca iti faci timp sa ne raspunzi si noua. pune-ma si pe mine pe listuta te rog. mai am putin si fac 3 saptamani de cand urmez trat. Liviei. sper din tot sufletul acest tratament sa duca la rezultatul mult asteptat...si sa auzim de bb. pentru mine e un mare efect de bine acest tratament, tinand cont de faptul ca anterior, nici cu forta nu beam lichide si eram deshidratata total.
rmeaza la ciclul urmator sa fac si dozari hormonale. imi explica si mie cineva mai clar ce inseamna aceste dozari hormonale? am inteles ca (in ziua a 7a, a 14 a si a 21 a din CM) mi se va recolta proba de sange. care e scopul acestor dozari?
va multumesc!
bafta la toate aspirantele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

buna fetelor, va urmaresc de mult timp topicul, este foarte interesant. si eu sunt o adepta a tratamentelor naturiste, am fost diagnosticata cu endometrioza grad 3 si fac tratament naturist printre altele cu vitex, pe care l-am gasit la un pret ceva mai bun (280.000 lei) la farmacia SECOM, din Str. Mircea Vulcanescu 92, sector 1, Bucuresti. stiu ca nu este o diferenta foarte mare, dar pentru multe din nou poate insemna ceva.

va pup si va urez multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

adimercedes,

Ce mai faci? Cum te mai simti? Ce mai face bb?
Mult succes la noul magazin. Sper sa aveti muuult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

adimercedes, te dulce si-ti multumesc pt raspusul rapid. o sa beau doar o cana pe zi timp de o luna si o sa vad cum ma simt, daca ma afecteaza in vreun fel. eu mananc foarte echilibrat si numai salate si fructe, nu-mi place carnea, da aceea sunt si slaba.

http://tt.lilypie.com/yHVFp4.png

IRENE

it's not how good you are, it's how good you want to be.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ysa26 spune:

Adimercedes iti multumesc pt sfaturile tale. Nu stiam k ar trebui s-o intreb pe homeopat dak pot combina naturistele cu homeopatele si abia peste o luna mai ajung la ea. Chiar azi am fost la ea de mi-a schimbat tratamentul, dar nu stiu cum se numesc granulele pe care mi le-a dat, scrie ceva pe pliculet, dar nu inteleg. Am de luat 2 doze, una la 2 saptamani, niste granule pe care le pun sub limba.
Iau si mastodynon(vitex agnus), omega-3, vit.C, calciu, magneziu. Atunci sa nu mai beau luna asta ceaiuri,nu?
Luna asta mi-a venit si cm dereglat, la 24 zile, cred k e din cauza laparoscopiei sau de la ceaiurile cu cretisoara, coada-soricelului, sunatoare, urzica alba si tarita mare. Sau chiar de la homeopatie...
Mersi mult pt tot, esti un ajutor de mare nadejde, iti multumesc k existi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Fetelor am si eu o intrebare:

daca banuiesc ca sunt gravi, mai beau ceai de cretisoara? Sau dauneaza?
Pana acu, de vreo luna, beam cam 1-2 cani pe zi. Acum mai continui?

Kya

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput