Naturiste si homeopate (31)
Raspunsuri - Pagina 26
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by MRL
Fetelor, am nevoi de sfaturile voastre.
In urma cu aproximativ 1 luna intr-o seara am avut carcei la ambele picioare. In seara respectiva cred ca m-am trezit cu dureri cam de 5 ori. In dimineata imediat urmatoare mi-am luat de la farmacie Calciu+Magneziu+Zinc+Seleniu si lucrurile au inceut sa revina la normal. carceii s-au redus ca intensitate. Inca mai iau medicamentul.
Intre timp am inceput si stimularea la FIV. De atunci am inceput sa iau pe langa Ca+Mg+Zn+Se si Omega 3, C Plus si B-Komplex+Acid folic. La ecografie nu am iesit extraordinar de bine. Endometrul foarte bun de 14, 1 folicul de 23, 2 de 16 si unul foarte micut. Sambata urmeaza sa fac punctia. Dupa injectia cu pregnyl voi lua si medrol timp de 20 de zile 1/2 la 12 ore.
As vrea sa stiu daca pot lua in continuare (dupa ET) Omega 3 fara probleme si daca mai pot suplimenta cu aspirin protect pt evitarea trombozei, pt o vascularizare cat mai buna a uterului (sau este suficient doar Omega 3)?
Pupici pt toate fetele
MRL, e ok sa iei Omega 3, insa nu stiu cum interacioneaza aspirina cu medrolul, desi banuiesc ca nu ar trebui sa fie probleme. Eventual verifica cu medicul daca e ok si cate zile e nevoie sa iei aspirina sau poate fetele care au trecut prin situatii similare vor putea sa te indrume.
Eu as mai adauga sa bei cat mai multe lichide, in special apa. Eu am observat ca am inceput sa am carcei in perioada cand eram dezhidratata (si la mine e iarna!). Si cum la voi e canicula acum, e cu atat mai multa nevoie de vreo 2-3 L de apa pe zi! Si da, si pe mine m-au ajutat suplimentele de Ca+Mg.
Iti tin pumnii cu punctia!!!
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by bitza037
Buna dragele mele.
Nu am mai intrat de mult ca nu am avut noutati,acum am si vreau sa va cer si sfatul.
Asa.......in aprilie am inceput sa-i dau sotului meu tratamentul Liviei(spermograma a iesit proasta), iar in luna iunie am descoperit in urma analizei de spermocultura ca are infectie cu mycoplasma si ureaplasma. Ginecolocul meu ne-a prescris Cefalexin, si analiza a iesit negativa,a adica am scapt de infectii.Saptaman viitoare refacem spemograma.
Intrebarea mea este urmatoarea:este indeajuns pauza asta de o luna de cand nu a mai luat tratamentul |Liviei, ca sa-l reaiu acum????ca stiu ca dupa cca trei luni se face pauza.Sau stiu eu gresit???
Bitza, eu cred ca pauza pe care ati facut-o e suficienta. Pauza nu e imperativa insa. Tratamentul urmeaza MINIM 3 luni, deci nu e musai sa il intrerupi dupa 3 luni si se poate face timp de 6 luni neintrerupte fara probleme. Deci voi puteti sa va apucati linistiti.
DAR incepeti tratamentul DUPA spermograma!
Va tin pumnii
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
MRL spune:
adimercedes, si multumesc mult. Pana la urma nu cred ca voi mai lua aspirina pt ca ma citit la Omega 3 ca este buna si pt o circulatie mai buna a sangelui, asa ca nu are rost sa ma mai complic cu ea mai ales ca medrol o sa iua pana la test (mai bine evit sa le combin).
Punctia a decurs foarte bine, din cei 4 folicului vazuti la eco cei de 16 s-au dovedit a fi viabili. De recoltat au recoltat 3 ovocite dar astazi cand am sunat embriologum se fecundasera doar 2, unul a fost imatur. Pentru mine este foarte bine tiand cont de istoricul meu.
Eu am sa merg in continuare cu Omega 3, C-Plus, Ca+Mg+zn+Se, B-komplex si acid folic. Ca progesteron voi lua utrogestan 6 cps/zi (date de la dr) si din 2 in 2 zile voi face si injectabil (inca 50 mg - de la mine putere si din experientele fetelor care au mai facut). Cu dozele astea nu cred ca depasesc foarte mult dozele recomandate de progesteron. ma gandeam sa trec si pe ceai de cretisorara (3 cani/zi indulcit cu miere) dar sper sa nu fiu ca pacala sa stric cu atatea progesteronice.
Am sa incerc sa beau mai multe lichide, dar imi este destul de greu pt ca nu prea intra, dar ma voi forta.
Te si multumesc mult
irene26 spune:
salutare tuturor fetelor de la acest capitol!
eu deja scriu la aspirante, dar m-am gandit ca este bine sa intru si aici, pt a gasi mai multe sfaturi in legatura cu tratamentele naturiste. si ar ruga-o pe adimercedes sa ma treaca si pe mine pe listuta naturistelor.
adimercedes , felicitari pt bebelusul mic din burtica, ti-am citit super povestea si-mi pare bine ca a avut un final fericit!
eu nu incerc de mult timp sa raman gravi, de aproximativ de 2 luni, dar m-am gandit ca n-ar fi rau sa incep un tratament naturist. mi-am facut toate investigatiile, toate hormonalele au iesit foarte bine, dar cu toate astea am inceput sa beau ceai de napraznic si cretisoara, pt ca ajuta organismul foarte mult si sper sa raman gravi curand cu ajutorul acestor ceaiuri. am facut un mic chistulet pe ovarul stang datorita closibelgyt-ului luna trecuta si am renuntat la stimulare imediat, de aceea am decis sa beau ceai de napraznic pt a elimina acest chistulet. dar eu am progesteronul foarte bun si mi-e teama sa mai beau ceai de napraznic, pt ca s-ar putea sa-mi deregleze CM. adimercedes, tu cum zici ca-i mai bine, sa beau ceaiul de napraznic in primele 15 zile ale CM si dupa aceea sa nu mai beau? am vazut ca ceaiul de cretisoara n-are efecte negative deloc, deci sa beau numai ceaiul de cretisoara? multumesc anticipat pt raspuns.
http://tt.lilypie.com/yHVFp4.png
IRENE
it's not how good you are, it's how good you want to be.
bitza037 spune:
ADIMERCEDES iti multumesc din suflet pentru rapuns si timpul acordat.Te pup dulce pe burtik, adica si pe tine si pe bebik.
http://tt.lilypie.com/w0ifp1.png
IRINA, aspiranta optimista din noiembrie 2006
iumosa spune:
Adimercedes: Este o mare realizare faptul ca v-ati apucat de aceasta afacere, indiferent de ce va fi mai incolo. Cred ca e important sa faci acel prim pas, sa ai curajul sa aplici ce iti propui. Trebuie sa ne mobilizam si noi. :)
Despre analizele mele, pot sa-ti spunca mi-a iesit, in ziua 3, FSH "borderline", estradiolul sub limite (dar dr. mi-a zis ca e mai bine sa fie mai mic decat mai mare), iar la ecografie foliculi suficienti pe ovare (iar dr. a zis ca asta e bine, chiar daca FSH e mai mare). Restul analizelor sunt ok (prolactina, LH, progesteron in ziua 21 etc.).
Problema e ca am observat ca faza luteala e tot mai scurta: inainte era de 12-13 zile, iar in ultimele 2-3 luni a fost de 9 zile. E ciudat, totusi, ca progesteronul de ziua 21 a iesit bun. Nu mai inteleg nimic. In fine, vom vedea ce va mai fi. As lua ceva progesteronic, dupa ovulatie si ceva estrogenic inainte, dar nu stiu exact ce anume. Tu ce zici?
Te pup
dear_bambie spune:
Adimercedes, multumesc mult pentru raspuns si ca m-ai trecut pe listuta.
Un pentru tine si un pentru bebe din burtika
Sa aveti o saptamana excelenta si racoroasa!
pentru toate fetele
"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."
dear_bambie spune:
Adimercedes, am o intrebare, pot lua Maca impreuna cu ulei de peste
"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by dear_bambie
Adimercedes, am o intrebare, pot lua Maca impreuna cu ulei de peste
dear_bambie, le poti lua impreuna linistita, ca nu interfereaza una cu alta, lucreaza pe planuri diferite.
Multa sanatate
samburici