ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-12
Raspunsuri - Pagina 16
ralu_t spune:
turturica nu trebuie sa tii un mare regim alimentar daca faci injectiile respective, indiferent cum se cheama la tine, probabil substanta de baza e aceeasi: triptoreline. eu n-am auzit inca nimic despre tratament care sa combata efectele adverse.daca mi-ai da vreo denumire mi-ar fi de mare ajutor. parintii mei sunt momentan in vizita la sora mea in franta si se intorc peste o saptamana,si as putea pe ei sa-i rog sa-mi cumpere, dar sa stiu ce sa le cer, banuiesc ca in ro nu se gasesc daca tot nu le recomanda nimeni
ideea e ca menopauza indusa poate duce si la osteoporoza, deci consumul de lactate si eventual suplimentul de calciu ar fi binevenit. eu nu am renuntat decat la carne rosie(proc, vita, oaie, vanat, etc) si mananc doar pui sau peste si de asemenea nu beau cafea decat foarte putina in situatii exceptionale.
in rest din efectele secundare notabile nu pot mentiona decat bufeurile, deranjante, dar nu mi se par insuportabile si nu vad tratamentul ca pe o tragedie. mi-am facut si eu o serie de griji, dar vb luciei, nu e dracu asa de negru, el de fapt e rosustarile de hipersensibilitate pe care le-am avut nu stiu cat se le pun pe seama tratamentului sau a evenimentelor din ultimul timp, probabil ca e vb de o combinatie.
monicainjectiile nu te obliga nimeni sa le faci, multe fete prefera tratament homeopat+ regim alimentar, asta pentru a nu mai pierde luni bune de incercari. exista succese se pare destul de multe si fara diphereline. oricum, totul e in functie de ce se gaseste la laparo. e posibil sa nu ti se dea deloc, sau sa ai o perioada de gratie de 3 luni timp in care sa incerci sa ramai, daca nu, faci injectiile dupa.eu am ales sa le fac datorita oligoastenoteratozoospermiei sotului, care s-a dovedit un diagnostic fals, dar era deja prea tarziu, trecuse prima luna din tratament pana am aflat adevarul. sincer, cred ca eu altfel nu le-as fi facut, dar nici nu-mi pare rau, asa a fost sa fiemacar sa vina bebe dupa tratament...
astept sa vina toamna...
Monica9 spune:
Turturica si Ralu, mersi de raspuns in legatura cu injectii. Mie acum mi se pare destul de greu sa mai astept inca 5-6 luni dupa laparo, dar daca va trebui o sa fac si asta, voi vedea ce zice medicul.
aerlilian spune:
Monica,asta numai "burtica" nu e!!!E umflata si nu vrea deloc sa se desumfle...Dar ma rog,asa ma obisnuiesc si eu cu viitorul "look".Sper ca maine sa fiu mai bine.Asa mi-e pofta de o inghetata si nu stiu daca am voie inca...
Monica9 spune:
Aelilian, lasa ca se dezumfla si burta aia, sigur nu te mai tine mult. Important e ca ce a fost mai greu a trecut deja si ai si rezultate super, asa ca restul trece. Chiar mi-am adus aminte ceva sa te intreb. Pe burta poti sa dormi sau te doare? Ca eu nu prea pot sa adorm decat stand pe burta si nu stiu ce o sa fac, cum o sa dorm altfel.
aerlilian spune:
La exterior nu doare absolut deloc!Totul este in interior.Deci probabil la o zi,doua dupa,vei putea...Mi-am amintit ca in seara operatiei nu am putut sa dorm si nu dormisem nici dupa operatie,asa ca am rugat sa-mi faca un somnifer(injectabil).Si m-a pus sa stau pe o parte,dar nu pe burta.Dar asta a fost doar in prima zi.Acum e ok,am dat pansamentele jos,chiar m-am atins pe acolo si nu doare deloc.
smoly spune:
cristy1977,multam de incurajari.Si eu sper sa se produca minunea cat mai repede,dc nu luna asta macar in celelalte 2 luni care mi-au ramas pana la diphereline.Fetele cu pb din cauza gazelor veti vedea ca va fi bine totul.Eu am avut niste dureri din cauza asta mai ales pe dreapta de am crezut ca se sparge ceva in mine.L-am sunat pe Tutu la 6 dimineata ca nu stiam ce se intampla.A zis ca e normal ,e din cauza gazului care l-au bagat in mine in timpul operatiei.Si eu am avut sangerari care aratau ca un ciclu dar mai redus cantitativ,si mi-a zis ca in timpul op,am avut colul prins cu o pensa si de aia sangerez.Deci capu sus,privirea inainte,totul e O.K
incercam la proiectul bebe-mai 2006
Ioanatugs spune:
Buna dragelor!
Aerlilian felicitari pentru diagnostic!! Ma bucur ca ai scapat de stresul operatiei, care ai vazut si tu nu a fost cine stie ce! Acum sa te pui pe treaba si poate luna asta spre sfrsit ne dai o veste buna!!
Turturica, Haydy, Smoly bine a-ti venit printre noi si multa bafta fetelor!
Adelamaria multumesc pentru urari si eu ti le intorc pentru ca stiu ca esti tot taur, dar nu mai tin minte pe cat?
Ralu_t, Boo ce mai faceti dragelor??? Mi-e dor de o sueta!
Lucialu unde ai disparut????
Alexia28 da un semn de viata, mi-e dor de tine!!!
Gabitu tinem pumnii sa vii cu vesti bune!!
"Dumnezeu i-ti da, dar nu-ti pune si in traista!"
alexia28 spune:
Neata fete,
Ioana scumpa si mie mi-e dor de tine, eu nu prea am ce sa scriu, de citit va citesc tot timpul. Ne auzim la telefon fii sigura Apropo, ti-am votat pisicul, foarte frumusel. Dar ori eu sunt uituca ori nu ai povestit de el
Aerlilian felicitari pt diagnostic, de acuma spor la bebici Chiar sunt curioasa daca o sa reusesti sa. Si eu eram in preajma ovulatiei cand am facut laparo si la fel vroiam si eu sa nu ratez nici macar luna aia dar nici o sansa sa pot sa fac ceva asa ca am lasat-o balta
Turturica, Haydy, Smoly bine ati venit printre noi, era si mai bine daca veneati asa ca Aerlilian doar ca invitate, fara diagnosticul asta urat.
Gabita cand te intorci de la unguri? tot citesc si pe la Fiv poate poate stie cineva ceva de tine. te pup si numai vesti bune primim aici
Zeno, Ralu_t, Lucia, Liliana, Cristy,
jubica spune:
buna dimineata,
In primul rand vreau sa ma scuz ca nu v-am vizitat de mult,dar am niste motive bine intemeiate(mult de lucru la serviciu,scoala,s.a.m.d).
In schimb,dupa o absenta motivata de o saptamana vin cu vesti bbuuuuuuunneee:ieri am fost la medic(prima data dupa laparoscopie),si am pe un ovar un folicul de 14mm in ziua a 9 a,iar pe celalalt inca doi mai mici.......ovarele mele incep sa lucreze.
Va pup.