Copii nascuti in 2000 (06)
Raspunsuri - Pagina 7
helbi spune:
V-am citit si eu...la noi pb e cu painea si carnea. Legume si fructe maninca, dar numai crude. legumele gatite le alege pe marginea farfuriei (parca-ar fi fata lu mama ca si eu la fel faceam). Insa maninca multe legume. Fructe maninca aproape orice. Chiar nu-mi amintesc acum ceva ce nu maninca.......Dar, cind e vb de paine sau carne........
Apoi, nu maninca nici un fel de brinza, cascaval.........lapte si iaurt rar.......
Damitea, imi poti spune is mie te rog, chiar si pe PM, daca altcineva nu mai e interesat, in ce a constat testul la liceul german?
Noi e f posibil ac la anul sa ne intoarcem si as vrea ca Bianca sa continue acolo la colegiul german. Ea mai are un pic si termina cls. 1, deci, daca ne vom intoarce, va fi dupa clasa a doua a ei......cred ca nu ar mai avea nevoie de nici un test de germana, dar totusi..........Merci mult!
damitea spune:
Helbi, testarea consta intr-un interviu pe care copilul il sustine in fata comisiei. Intrebarile sunt de tot felul (de la intrabari din povesti pana la "Ce-ai face daca ai fi invizibil?"sau "Ce-ai face daca ai fi zana?" - asta a fost una din intrebarile adresatei Teodorei. Copiii, in functie de "prestatie" primesc puncte, incepand cu 40 - punctaj maxim si ....se continua pana se ocupa locurile. Anul acesta punctajul minim pentru admitere a fost de 33 de puncte.Oricum fetita ta nu cred sa mai dea vreo testare. Practic ea se transfera de la o scoala unde a invatat in limba germana. Stiu pe cineva care si-a tranferat copilul din provincie, in clasa l si nu a mai sustinut nicio testare.
helbi spune:
Damitea, merci mult! Nici eu nu cred ca, in cazul intoarcerii in RO, Bianca ra mai trebui sa mai sustina examen de limba, in cond. in care oricum ea ar reveni dupa clasa a 2-a facuta aici.
Mult succes scolaritei, si, daca nu te supri, poate te mai intreb prin toamna-iarna, cam ce fac copii in clasa 1 acolo.........
casie spune:
salutari la toata lumea,
nu am mai intrat de multisor pe aici, de aceea mii de multumiri pentru sfaturi
oanagabriela ,te rog trece si puiul meu pe lista
Vlad Andrei POPA, 13 decembrie 2000 , multumesc si scuze, dar nu am fost pe faza
...intradevar slaba miscare aici la "noi", dar sunt sigura ca in toamna cand va incepe scoala o sa fie mare solicitare de sfaturi pentru bobocei.
oricum la multi ani tuturor celor nascuti in iunie
si in continuare ce sa fac??..cer sfaturi
de luni mergem la innot. este prima sedinta (din cele 10), in afara de a se distra cu colacul in mare sau piscine nu am luat in serios aceasta activitate.
ce spuneti, ar trebui sa stiu ceva anume in aceasta situatie?? astept cu nerabdare sfaturile voastre.
va pup si va doresc o zi...racoroasa
helbi spune:
Casie, fata mea a inceput inotul la 4 ani si 8 luni. Nu stia nimic. Dupa mai putin de 1 an, cistigase la categoria ei de virsta, cam tot ce putea. A inotat jumate de ora, fara pauza, 10 m sub apa, sarit de la trambulina de 3 m. + cam toate stilurile.........Ea a facut intai 20 de sedinte, dupa care stia sa inoate, dar nu f bine. Asa ca, am mai continuat si a fost bine.
Parerea mea e ca nu trebuie sa stie nimic la inceput, ba chiar e mai bine. La fata mea in grupa au fost 2 frati care incercasera si in alta parte sa invete si.....desi erau mult mai mari (7 si respectiv 9 ani) s-au "corectat" destul de greu.
casie spune:
multumesc, ma gandeam daca trebuie sa stiu eu ceva deosebit, in sensul ca poate se sperie, sau nu este genul lui modul de abordare a instructorilor (acasa fiind singurul si la parinti, bunici, etc, toti avem timp destul de mult pentru el, si i se vorbeste frumos, etc, ma gandeam ca acolo daca vede ca striga la el, sau chestii de genul asta, eu ce trebuie sa fac. daca vrea sa renunte il las pur si simplu? poate imi fac prea multe probleme, inainte de a fi nevoie. mai bine revin cu detalii atunci cand este cazul.
helbi spune:
Casie, in primul irnd nu inteleg de ce ar trebui sa strige antrenorul la el?
In al doilea rind, din experienta iti spun, nu te pun ela mintea lui. Porbabil ca va vrea sa renunte, cind va da un pic de "greu". Asa a vrut si a mea, dar era si mica. Si, mergea de marti pina joi la antrenament (300 Euro curs de 20 sedinte) si pe WE mergeam cu ea separat la piscina (alti bani, alta distractie) sa exerseze ce invatase in timpul sapt. A vrut sa renunte pina pe la sedinta cu nr 10-11. Dupa ce a "prins" miscarea si a ajuns cam cea mai buna in grupa (o grupa de 6 copii) a cerut sa continue. Dar, asa e fii-.mea. Cind da de greu, vrea sa renunte, insa are ghinion ca eu nu ma pun la mintea ei. I-i eplic si iar explic pina pricepe ca in viata trebuie sa muncesti, nu ti se ofera mai nimic gratis, fara munca.
Asa ca, nu renunta. Va fi mai greu la inceput, dar e normal asa. Daca acum i-i dai satisfactie, si ucm a dat de greu, i-l retragi; daca la anul i-l daii de ex. la jodo si da de greu si iar i-l retragi, nu faci altceva decat, pe de o parte sa-i cinti in struna, iar pe de alta sa nu-l ajuti cu nimic.
INSA eu sunt convinsa ca tu stii ce e mai bine pt copilul tau, pt ca esti singura care i-l cunoaste. Daca el are niste "limite" (toti avem, nu) sigur vei stii cind sa spui STOP si cind sa spui CONTINUA!
Sa ne tii la curent cu evolutia micului innotator.
casie spune:
servus, la toata lumea (asa cum se spune aici la noi in ardeal)
uf, am trecut cu bine prima zi de cursuri de innot. este f. incantat si dornic de a continua si sunt f. bucuroasa
asa ca pana mergem in concediu la mare, poate stim sa innotam.
ce fac mamicile noastre??? ce nazbatii va mai fac puisorii ???
salutari, si pupici
casie spune:
helbi
multumesc,mult, sa stii ca imi preagtisem "repertoriu"
in cazul in care era nevoie de incurajari. si daca chiar va fi nevoie iti voi cere detalii despre modul de abordare, desi nici un copil nu este la fel ca celalalt poate ma inspir din sfaturile tale. o zi super iti doresc si toate cele bune
helbi spune:
Casie, ma bucur mult ca a fost bine in prima zi de inot! Stii cum se zice: "prima impresie conteaza"
Si, ori de cite ori ai nevoie de un sfat, scrie-mi te rog pe PM, ca aici intru mai rar-. Atit cit ma pricep, iti voi spune cum am procedat eu sau cum as fi procedat. Insa, eu cred ca, daca i-a placut prima data, va fi f bine si mai tarziu!