Copii nascuti in 2000 (06)
Raspunsuri - Pagina 2
oanagabriela spune:
Mai avem 2 sarbatoriti (scuze pentru intirziere):
15.05.2000 - Maria Andreea - Bobita
15.05.2000 - Felicia Simona - kro
La multi ani! Sa cresteti mari, sanatosi, destepti si sa aveti noroc!
Antonia s-a oprit tot la 2 dinti cazuti: la fel avem unul crescut drep si unul strimb (scos cel de lapte la dentist, dupa ce iesise cel definitv...).
alintaroma spune:
La multi ani !, sarbatoritilor
Noi miine avem serbarea de sfirsit de an si avem emotii, e a 2 a pe land american .
La categoria dintisori ne-au cazut cei 2 de jos si au si iesit cei noi pe jumatate, dar are ceva cariute mici pe care le vom rezolva saptamina viitoare.
In rest suntem bine, cu scoala chiar foarte bine, alfabetul nu mai are secrete, nici macar fonetic a inceput sa scrie timid ...mai papa litere dar e ok, oricum la scoala ii incurajeaza sa scrie chiar si cu greseli. Citim la fel de catinel carticele Step 1 si e foarte incintata sa vada ca stie sa citeasca , ii da o oarecare independenta si face o pasiune din asta mai nou.
Iar la asa zisa matematica ce o fac aici in K nu a avut probleme deloc nici chiar la inceput, chair ne-a spus teacherul ca e peste nivelul clasei la unele chestii.
Am inscris-o la cursuri de inot si e foarte nerabdatoare sa le inceapa.
Va si vom reveni cu impresii de la serbare.
kro spune:
Multumim pentru urari , sunteti dragute ca v-ati amintit de noi
LA MULTI ANI si din partea noastra sarbatoritilor de zilele acestea - sa fie sanatosi, norocosi si sa aiba parte de o viata frumoasa ...
Alintaroma ... succes la serbare si felicitari pt. reusitele de la scoala
Ocebine...ce scump e Alex cu dintii si borcanul ...Te rog sa ne spui daca reuseste sa duca la bun sfarsit acest plan...eu sunt tare curioasa
Oanagabriela...succes si Antoniei la spectacolul de balet...
Peste cateva zile participa si Felicia cu cativa colegi de la gradi la un concurs de muzica si dansuri ... Ei (de fapt ele - ca sunt doar fete la dans) au pregatit un program de dansuri ebraice
Anuska ... si Felicia are aceeasi problema: maxilarul superior nu a crescut suficient si ca atare dintii nou iesiti nu au suficient loc ... Noua medicul ne-a recomandat chiar de acum aparat dentar ... Deja sunt doua luni de cand Felicia il poarta aproape in fiecare noapte si deja rezultatele incep sa se vada - dintisorii s-au indreptat putin ... Din pacate, fiind vorba nu numai de indreptarea dintilor ci si de o dilatare a maxilarului va trebui sa poarte aparat dentar inca mult timp de acum inainte, pana pe la 10 - 14 ani ... Iti spun toate astea in speranta ca imi vei spune si tu cate ceva din experienta voastra: de exemplu, m-a surprins faptul ca medicul v-a recomandat purtarea aparatului de la 12 ani si nu inainte... Noua ne-au zis, ambii medici pe care i-am consultat, sa nu mai pierdem timpul si sa incepem de pe acum ... Dar, citind ce spui tu, ma intreb: nu cumva ne-am grabit si chinui copilul cu aparat prea repede ? Trebuia oare sa mai astept si sa vedem cum mai evolueaza ? Spune-mi, te rog, ce v-a spus voua medicul ?
PS. Pentru cine doreste, la semnatura gasiti poze de la aniversarea Feliciei
Carolina, Felicia si Alessia
POZE
Anuska spune:
Exact asa a zis! Ca pana la 12 ani ii mai creste maxilarul si ii ies si ceilalti dinti definitivi! Abia at mai merge la un control si mai vedem cum sta treaba.... Iti dai seama ca noi vom mai merge mai inainte, macar ca sa vedem daca are carii ori ba.... Vreau s-o obisnuiesc cu dentistul ca un rau necesar. Desi sper sa nu fie nevoie! Pana acum la 7 ani nu are nici-o carie si nici vreo pata pe dinti; lucru de care sunt foarte mandra pt ca stiu ce inseamna dentistul....
In alta ordine de idei, mi-a mai spus ca un aparat dentar se poarta cca 1 an, maxim 2.... Ori de la 7 ani la 10-14 e cam lung..... Poate i-l schimba?!
Ce sa facem, asta e.... trebuie sa corectam ce natura nu face drept (dupa canoanele noastre de frumusete!)
Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului
Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
casie spune:
hello la toata lumea
am si eu un baietel nascut in 13 decembrie 2000, si avem o mare problema....nu mananca fructe aproape deloc (cate un mar din cand in cand, capsuni acum primavara), legume din cele crude deloc rosii, castraveti, ceapa, etc), legume fierte (doar morcovul din supa).
din acest motiv are tendinta de ingrasare, si f. greu il controlez. deocamdata este in limite "normale" (vreo 27 kg), dar f. greu reusesc sa-l mentin (incerc sa compensez prin mai multa miscare - mersul cu bicicleta, joaca cu mingea, etc). si mai sunt si probleme cu digestia (din lipsa fibrelor).
daca cunoasteti ceva trucuri astept cu nerabdare sfaturile voastre
o zi buna va doresc
ocebine spune:
Cu privire la aparatul dentar sint intr-o oarecare tema...Nick (9ani) deja poarta aparat). Amindoi au problema cu maxilarul fiind in form de V in loc de forma de U si asta face dintii sa iasa un pic in afara, dar mai important este ca nu "calca" corect partea de sus pe cea de jos.
Tratamentul initial este de 28 de luni dupa care pina la virsta de 18-20 de ani trebuie sa poarte "retainer" (un fel de aparat dentar care se poarta doar noaptea) pentru ca oasele cresc pina pe la 20 de ani si dintii mereu vor migra. Deocamdata avem "braces"...il vedeti pe Nick aici: http://travel.webshots.com/photo/2949963950057002410mmUTIk
Dintii se indreapta relativ usor...problema mai grea este maxilarul si trebuie multa rabdare.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
CORNELIAP33 spune:
Dragi mamici de scolari, ma iertati ca intru in subiectul vostru , dar vreau sa va invit si aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100742, poate ne ajutati si pe noi, viitoare mamici de scolari, cu idei si recomandari/ atentionari privind scolile.
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe Emanuel!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
filofteia spune:
Casie,
eu am noroc ca Adi mananca multe fructe. Pentru ca in rest avem mari probleme. I-am interzis cartofii prajiti, desi este slab de fel, are 22 kg la 120 cm, dar nu sunt sanatosi, asa ca doar din cand in cand.
Si noi cam aveam probleme cu digestia, asa ca i-am explicat ca daca doreste sa nu-l mai doara cand se duce la WC (aici ajunsese) trebuie sa manace zilnic o portie de compot. Am incercat de toate felurile, cel mai preferat este cel de visine. Dar avem permanent in casa si de ananas. Am incercat si din cele exotice. Lui Adi ii plac pepenii galbeni adusi din Turcia (de ai nostrii nu manaca) cei mai lunguieti si cu coaja neteda.
Trebuie incercat cu tot felul de compoturi si fructe.
oanagabriela spune:
Ieri seara am avut spectacolul de balet. Antonia s-a descurcat f.bine, nu a avut deloc emotii, spre deosebire de parinti...
A fost un spectacol f.frumos care a durat 2 ore, au avut costume f.frumoase, o muzica incintatoare, organizarea impecabila.
Acum am intrat in ultimile 4 saptamini de scoala, deja eu nu mai am rabdare, imi imaginez copiii...Pe 11 iunie pleaca 4 zile in tabara la munte. Cum este al doilea an cind participa la o tabara, stim cam la ce sa ne asteptam (desi tot avem o stringere de inima).
Chiar in ultima zii de scoala (22 iunie), pe seara, ne suim in avion si plecam in vacanta pentru 4 saptamini. Incep sa numar zilele si sa fac liste si listute.
In rest dupa-amiezele le petrecem in parc, merge pe bicicleta cu 2 roti si se joaca cu prietenii, duminca mergem la cursul de inot unde face mari progrese (spre deosebire de anul trecut, cind a fost un esec total). Si tot asteptam vara, ca am avut mai mult racoare decit cald...
puiut85j spune:
Ma bucur ca am gasit acum acest subiect pt ca si eu am o fetita MARIA-ADELINA nascuta pe 14.martie 2000 si ne lovim de foarte multe probleme.Discutiile cu voi si experientele impartasite sunt sigura ca ma vor ajuta.Va pup si sa va traiasca copii.
elena