Transport (ieftin) Bruxelles - Londra?
Parca exista un tren (TGV sau similar?) care face acest traseu pe sub canalul manecii? Sau am inteles eu gresit?
Exista legatura DIRECTA intre Bruxelles si Londra? Daca puteti sa imi detaliati pliz. Daca nu exista, va rog sa imi dati niste variante (si site-uri daca exista).
Multumesc!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Raspunsuri
silvia_popa spune:
Nu stiu de un tren, dar cat am fost in Europa am folosit ryanair.com si daca te uiti are legatura Bruxelles-Londra si e foarte ieftin. Poate te ajuta fetele de acolo mai mult.
Nora spune:
E TGV direct, cauta aici: http://be.tgv.com/fr/
Cred ca-i mai rapid decat avionul, pana faci check-in, tralala, toate formalitatile necesare unui zbor cu avionul... Din cate stiu, cu trenul dureaza vreo 1 ora jumate.
Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
danat spune:
Multumesc Nora pt info! Sa inteleg ca o calatorie e numai 40 Euro? Adica cea mai ieftina, fara posibilitate de returnare etc etc? Dar as vrea sa stiu, ca sa gasesc astfel de bilete trebuie sa rezerv cu un timp inainte sau merge sa cumpar si pe loc biletele?
As avea nevoie de cat mai multe detalii. Am vazut ca locuiesti in Belgia, si te acaparez acum
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
danat spune:
Acum mi-am dat seama de un amanunt f. important: ma pot imbarca (stiu ca se face check in) daca nu am viza de Anglia? Sau trebuie sa obtin asa ceva dinainte de a pleca inspre Belgia?
motanik spune:
Danat, nu mai exista vize pt Anglia de la 1 ianuarie 2007.
Trebuie sa ai doar pasaport sau carte de identitate valabila.
Noi am fost in Bruxelles cu BMI, am platit 50 lire dus-intors (2milioane si jumatate lei vechi) si zborul a durat cam 45 minute dar e adevarat ca daca pui la socoteala ca tb sa fii cu aprox 2h inainte de zbor in aeroport, ajungi mai repede cu trenul. www.flybmi.com
--------------------
Andra
Nora spune:
Danat, eu nu am reusit pana acum sa ajung in Anglia, deci nu stiu prea exact cum merge treaba. De viza (daca mai exista pentru cetatenii romani) sigur ai nevoie! Noi avem cetatenia belgiana si nu ne mai intereseaza dar o prietena romanca stabilita in Belgia de cativa ani la rudele sale (belgiene si ele) a fost intoarsa din drum din cauza ca nu avea viza. Cumparasera bilete, rezervasera hotel la Londra, totul frumos si bine dar cand au vazut pasaportul romanesc nu i-au mai premis accesul.
Cat despre bilete eu stiu ca ti le poti cumpara si direct din gara. Pretul e cel pe care-l gasesti pe site, banuiesc ca variaza in functie de momentul rezervarii, probabil ca daca-l cumperi in ziua plecarii e mai scump, trebuie verificat.
Uite, azi ma intalnesc cu o prietena care a fost de curand la londra si o intreb mai multe.
Te pup.
danat spune:
quote:
Originally posted by Nora
Danat, eu nu am reusit pana acum sa ajung in Anglia, deci nu stiu prea exact cum merge treaba. De viza (daca mai exista pentru cetatenii romani) sigur ai nevoie! Noi avem cetatenia belgiana si nu ne mai intereseaza dar o prietena romanca stabilita in Belgia de cativa ani la rudele sale (belgiene si ele) a fost intoarsa din drum din cauza ca nu avea viza. Cumparasera bilete, rezervasera hotel la Londra, totul frumos si bine dar cand au vazut pasaportul romanesc nu i-au mai premis accesul.
Cat despre bilete eu stiu ca ti le poti cumpara si direct din gara. Pretul e cel pe care-l gasesti pe site, banuiesc ca variaza in functie de momentul rezervarii, probabil ca daca-l cumperi in ziua plecarii e mai scump, trebuie verificat.
Uite, azi ma intalnesc cu o prietena care a fost de curand la londra si o intreb mai multe.
Te pup.
Multumesc mult fetelor!
Nora este sigura sigura ca dupa 1 ian 2007 i-a trebuit viza prietenei tale??? Ca uite acum am sunat la consulatul marii britanii si un robot a spus de la inceputul convorbirii ca pt cetatenii romani nu mai e necesara viza incepand cu 1 ian 2007. Mi-e teama insa sa nu fie totul interpretabil ca si la noi, romanii, si daca vede pasaport romanesc sa nu strimbe din nas. Cu toate ca, daca vede si biletul ca e si intors s-ar putea sa fie mai convingator...si nici mutrele noastre nu cred ca sunt de killeri
Astept cu multa nerabdare informatiile pe care le afli azi !!!
motanik spune:
Fetelor, vizele pt Marea Britanie nu mai exista. Oricine poate intra liber in UK ca si in orice alta tara membra a Uniunii Europene.
Personal nu cerd povestile cu intorsul de la vama, nu am auzit si nu este posibil asa ceva, decat daca persoana respectiva a avut vreo interdictie sau e pe vreo lista neagra.
Danat, eu zic sa nu iti faci griji, dar ca sa fii sigura ca nu vorbesc prostii, convinge-te singura www.ukvisas.gov.uk/servlet/UKVisasDoINeedAVisa?url=%2Fservlet%2FFront%3Fpagename%3DOpenMarket%2FXcelerate%2FShowPage%26c%3DPage%26cid%3D1006977149962&purpose=Visitor%2Ftourist&nationality=Romania&location=Belgium" target="_blank">aici
European Economic Area (EEA) citizens and Swiss nationals have the right of free movement and residence in the UK.
If you are a British citizen, a Swiss national or a national of a country in the EEA other than Bulgaria or Romania, you do not need permission to work in the United Kingdom.
From 1 January 2007 Bulgarian and Romanian nationals will not require an entry clearance to reside legally in the UK. Bulgarians and Romanians wanting to work in the UK will need to obtain permission to work before starting any employment. Information about living and working in the UK is available from the Working in the UK website.
There will be only a brief passport or identity card check on arrival in the United Kingdom.
--------------------
Andra
Nora spune:
Povestea e inainte de 2007, acum vreo 2-3 ani. Prietena mea avea rezidenta in Belgia si erau siguri ca nu le mai trebuie viza ca celorlalti romani. Atat de siguri ca nici nu au verificat atfel de detalii cand au facut rezervari la tren/hotel. Cei care au facut check-in la Gare du Midi au fost jenati de incurcatura dar nu puteau permite unui posesor de pasaport romanesc fara viza sa intre in UK. Asta a fost povestea, deci poti sa ma crezi Motanik . Diferenta importanta e momentul in care se petrecea actiunea.
Acum, daca nu se mai cer vize, fireste, e cu totul altfel, e cum zice Motanik.
Azi am vorbit cu prietena mea care a fost de curand la Londra, ea pur si simplu si-a facut rezervare pe net si la plecare a aratat ID-ul belgian. In noile conditii, ID belgian sau romanesc e acelasi lucru. Slava Domnului.
motanik spune:
Nora
In cel mai rau caz ma gandeam ca ai fost dezinformata, nu altceva. Dupa 1 ianuarie e cu totul alta poveste, avem drepturi ca toti ceilalti europeni, mai putin dreptul de munca dar se va rezolva si cu asta curand (sper).
Calatorie placuta Danat!
--------------------
Andra