Viata in germania (44)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdynaB spune:

Saliu fetele,

am si eu o intrebare la voi.Voi pleca simbata in Ro. si daca tot ma duc vreu sa-mi schimb pasaportul (exp. in octombrie)Eu am viza nelimitata pe asta actual,stiti voi cum procedeaza in Ro? Mi-l mai dau pe cel vechi cu viza sau cum?
Multumiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Scuze ca dau buzna...
Am si eu nevoie de niste sfaturi...
La sf lui iulie ajungem si noi in Dresda, si vroiam sa stiu ce pot sa vizitez cu un copil de 4 ani, si as vrea sa dau o fuga in Praga...cu ce pot ajunge (inafara de avion) si cam cat de departe este?

[b]
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Ce poti vizita in Dresda, nu stiu sa-ti zic, ca nu am ajuns acolo.

Insa ca sa ajungi la Praga consulta (ai si varianata in engleza):

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en?ld=212.119&L=esi&seqnr=1&ident=9p.018741119.1182777796&newrequest=yes&

Se fac cam 2 ore 30 si, in fuctie de tren costa de la 19 euro in sus o calatorie (numai dus).

Si, o parere personala: merita sa mergi la Praga!

Papa, din ce imi mai amintesc cind umblam pe e-bay: platesti taxa daca vinzi, platesti taxa si daca adaugi o poza. Daca o pui in galerie, mai platesti o taxa. Daca pui 3 poze, alta taxa. Plus, fiecare postare, are un Gebühr. Insa, nu te speria ca mai mult de 1 euro nu prea ajungi sa platesti. Si, cind pui anuntul specifica: "tu platesti e-bay Gebühr, si cumparatorul Porto".
Parca nu se platea nimic in plus la "sofort-kaufen", dar nu bag mina in foc!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AdynaB

Saliu fetele,

am si eu o intrebare la voi.Voi pleca simbata in Ro. si daca tot ma duc vreu sa-mi schimb pasaportul (exp. in octombrie)Eu am viza nelimitata pe asta actual,stiti voi cum procedeaza in Ro? Mi-l mai dau pe cel vechi cu viza sau cum?
Multumiri

Adina si Selina bambina

In aceeasi situatie sunt si eu si, din cite stiu: ti se va inapoia la cerere pasaportul care expira, caruia i se va taia un colt. In baza lui iti vei transcrie apoi viza, avind obligatia de a-l depune/trimite la unul din Consulatele Romaniei in Germania.

Daca aflii mai multe, scrie te rog si aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Si eu mi-am schimbat pasaportul in timp ce avea o viza valabila pe el (nu una pe termen nelimitat). Am primit pasaportul vechi inapoi si cu ambele pass-uri am fost aici la Bürgerbüro unde mi s-a pus din nou viza pe pasaportul nou. Pass-ul vechi nu a trebuit sa-l trimit niciunde.

La vama, la intoarcere, stiu ca am aratat ambele pasapoarte, cel cu viza si cel nou.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Sinzi Ana, eu stau in Dresden, asa ca pot sa te ajut cu informatii . La Praga nu am fost, dar se ajunge repede cu trenul(care insa e cam scumpicel in Germania). Cind veniti si cit stati?

Pt copii exista un muzeu nu f mare, dar fff fain: cu jucarii expuse, cu unele poti si sa te joci (de ex sa spargi nuci cu un spargator de nuci autentic ) la altele poti sa apesi pe un buton si se miscao gramada de omuleti sau se aprind lumini etc. Se numeste: Museum für Sächsische Volkskunst (Köpckestr. 1 01097 Dresden). Astea sunt la etajul 1, la 2 aveau cind am fost eu o expozitie cu papusi de minuit si iarasi era una pe care o puteau minuii si copii. Dar asta nu stiu daca nu cumva era numai expozitia temporara.

Sa stii ca in Dresden si in imprejurimi sunt atitea locuri frumoase, incit sa stai o saptamina si nu ai avea timp de Praga! Acu insa depinde de ce te intereseaza pe tine sa vezi si sa faci. In apropiere de Dresden e o localitate de unde poti sa iei un trenulet din ala ingust si daca nu ma insel cu abur . Tot un trenulet haios exista in Große Garten (asta e un parc imens, destul de in apropiere de centrul istoric) si care te plimba prin jumatate din parc (cam ca cel din Mamaia dar mai serios facut, cu statii adevarate, cu omulet cu sapca care da startul). Daca ai rabdare in parc vin veveritele sa primeasca alune. Mai exsita si un cinema 3D cu filmulete cu insecte si nu mai stiu ce ...Va puteti plimba cu vaporasul pe Elba.

Eu neavind copii nu stiu ce atractii mai sunt pt ei, dar imi voi intreba colegii si iti spun. Eu stiu mai mult pt cei maturi pe unde sa ii trimit. Exista cetatui si fortarete cite vrei, castele, parcuri baroce, munti la o ora juma cu trenul...

-----------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Scuze ca dau buzna...
Am si eu nevoie de niste sfaturi...
La sf lui iulie ajungem si noi in Dresda, si vroiam sa stiu ce pot sa vizitez cu un copil de 4 ani, si as vrea sa dau o fuga in Praga...cu ce pot ajunge (inafara de avion) si cam cat de departe este?

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Legat de drumul Dresda - Praga....cu trenul dureaza intre 2 h 30 min si 3 h.

Exista o oferta de bilet pentru aceasta distanta, dar e valabila numai daca cumperi biletele online. Si cu cat mai repede, cu atat mai bine, caci oferta e limitata. Aici e linkul unde introduci datele si vezi daca gasesti ceva available pe perioada dorita. Pentru o persoana, dus-intors ar costa 38 euro (deci cel mai ieftin).

Inafara de varianta asta, poti cauta legaturi "obisnuite" pe site-ul Deutsche Bahn-ului.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Multumesc mult de informatii fetelor!!!! Imi sunt de mare ajutor!!!
Aschiutza, suna tare bine plimbarea cu trenul cu aburi si parcul!!!! Sper sa ajung sigur pe acolo!!!!

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

quote:
Originally posted by helbi

quote:
Originally posted by AdynaB

Saliu fetele,

Multumiri

Adina si Selina bambina

In aceeasi situatie sunt si eu si, din cite stiu: ti se va inapoia la cerere pasaportul care expira, caruia i se va taia un colt. In baza lui iti vei transcrie apoi viza, avind obligatia de a-l depune/trimite la unul din Consulatele Romaniei in Germania.

Daca aflii mai multe, scrie te rog si aici.

Andreia

Banuiesc ca nici una din voi nu si-a schimbat pasaportul dupa 1 ian. 2007, pentru ca situatia s-a schimbat oarecum. Vi se inapoiaza pasaportul vechi ( cu un colt taiat, evident) dar nu este necesar sa il returnati. Pe noul pasaport NU se mai pune nici o viza pentru ca suntem in UE. Vi se va elibera o hartie, care se cheama Freizügigkeitbescheinigung, pe care sunt trecute adresa, numarul de pasaport si cetatenia. Atat! Acest document este, in functie de situatia voastra in Germania, unbefristet& uneingeschrenkt.

Mergi la inceput

Mirilita, eu trebuie sa-l schimb pina in octombrie. Intrebarea este: acea hartie tot de la Ausländerbehörde se obtine? (desi, banuiesc ca rasp. e da)

Mergi la inceput