Viata in germania (44)
Raspunsuri - Pagina 28
mamica dulce spune:
Buna fetele...Vreau si eu sa stiu despre receiverul ala nemtesc compatibil cu cartela romaneasca.Tata vine peste 2 saptamani si l-am disperat sa-mi aduca dracia aia. Macar sa stiu sa cer ceva bun...
Si inca o intrebare...tata vine cu sor'mea incoace si vrea sa stea mai mult,insa la 1 septembrie cel tarziu sora mea trebuie sa se intoarca acasa ca incepe scoala. Face 14 ani in noiembrie. Care sunt posibilitatile sa se intoarca singura acasa cu avionul,fara riscuri si multe acte si procuri? Bineinteles ca noi am pune-o la avion si acolo o asteapta mama...
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
tinatache spune:
pt fetele din München si imprejurimi:
Vecinii nostri se muta si inchiriaza casa, cu 1200€/luna kalt. Casa e super faina, e renovata de curand, ferestre, finisaje interioare, toate sunt tip top si cu mult bun gust. E RMH, cam 140mp supr. (3 cam. la et. 1 si, daca stiu eu bine, "Dachgeschoss ausgebaut")locuibila si cu gradina (nu stiu exact cat, nici mare nici mica).
In Vaterstetten.
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
vikinga spune:
zuzi.simona, nu ai PM, ori e plin, scuze te anunt aici, ca daca nu o fac cit e informatia fresh, se pierde:). A ajuns azi plicul de la tine, nu stiam de ce e stampila de olanda si adresa de germania. Dar chiar ca esti zuzi mai, cum sa pui 100€ in plic! Nein nein, chiar daca nu s-a pierdut nici un plic pina acum, nici cind am strins in celelalte dati bani, totusi ce este peste 30€ mai sigur prin banca. Adica de se pierde ori rataceste, nu ies cu onoarea patataIonica, ai gasit timbrele? Vezi ca nu am zis bine, tre sa fie 55ct unul. Automatele pt timbre-s galbene scrie pe ele DHL si sunt amplasate linga cutiile de posta.Cristina ca vorbisem de flori. La inceput am avut doar iarba, dar pe urma m-au izbit fitzele de gradinareasa. Am inceput ca un novice cu panselute primavara, frumos puse in chestii din alea mari din ceramica in fata casei. Si au crescut asa mari si frumoase mai cu motz decit la vecini. Pe urma am vizitat un shop cu flori, copacei si m-am indragostit acolo. Am ajuns acasa cu trandafiri puieti, i-am pus linga zidul casei erau de 30 cm, acum au ajuns piona la antena parabloica si-s plini de flori, cred ca la anul o sa o cuprinda, s-a zis cu romanii mei. Si am mai luat altele asa ca rododendrum, sau chiar ele or fi, is novice in din astea. Anul asta am pus bulbi in pamint, mai multe sortimente, sa vedem ce o iesi. Oricum daca ai un coltisor ferit e fain sa bagi in pamint mai ales flori de primavara. Primavara is tare frumoase lalele, narcisele in grdina ta. Plus ca nu au nevoie de mare grija. Le arunci in pamint "cepele" alea si in fiecare an le ai. Iar pt copii, recomad cu caldura pe timp de vara piscinele din plastic, asa la vreo 3m diametru si 1m inaltime. O umpli odata cu furtunul, apa se incalzeste la soare, iei si o poma pt autocuratare si sunt si pastile speciale cu clor si citeva luni nu ai treaba. Eu am pus si topoganul mic cu scarile afara si cind aluneca vin in apa. Si uite asa am seara copil obosit si flamind numai bun de un dush si gata:)) Plus ca vine si cite un vecin, chiar au funul de pe lume.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
tinatache spune:
laura, eu sunt bucuroasa daca imi creste iarba, deocamdata. Am gasit gradina intr-o stare jalnica, prima data a trebuit sa o destzelenim. Apoi am carat nu stiu cate galeti de nisip (Spielsand), probabil l-au rasturnat in gradina ca sa nu-l mai care, si pt ca nu a locuit nimeni o perioada, au crescut buruieni si nu s-a mai vazut. Abia acu cateva zile am descoperit misterul balariilor din gradina.
Cu piscinuta e buna ideea, noi avem acum din aia gonflabila. Os a analizam sa vedem ce putem face. Din sept. o sa mearga si la inot, asa ca n-o sa-mi fie teama de pitic sa se balaceasca.
Vad ca ne conversam numa noi, desteptarea!!! care mai aveti experienta cu florile, mai ziceti niste specii care rezista la "intemperii":)
Cristina
zuzi.simona spune:
vik, bine ca a ajuns plicul...restul nu mai conteaza, is novice in transferuri (si cu pm la fel, nu stiu pe unde sa umblu) si oricum nu aveam eu cont in olanda...
planuim si noi sa mergem in weekend la casuta de langa daun, sa mai ducem cate ceva din bagaje, gradina am noroc ca e aranjata, o sa mai contribui si eu cand oi avea timp...
eu ar trebui sa va ajut cu sfaturi in privinta plantelor dar am lucrat mai mult cu astea cultivate, in agricultura, si nu prea am experienta in ceea ce priveste ornamentalele, la fac. am facut destul de putin despre...spre rusinea mea am pierdut si eu cateva plante de apartament
noi suntem in santier in olanda, dordrecht si sapt viitoare, dar mai ajung si prin germ cu masina, va mai urmaresc!
am gasit inca o romanca in olanda, tot pe un vapor, si am indrumat-o spre forum, nu stia de el si cum are si copilul cu ea o sa-i prinda bine...
in rest, pupici
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
vikinga spune:
Trebuie intii sa va multumesc la toate ca tare sunteti sufletiste. Danke danke danke Eu va citesc rindurile scrise ce insotesc banutii si de fiecare data zimbesc cu drag:) Se simte sufletul de mama in fiecare. Ma gindesc sa pastrez aceste carduri/ coli de hirtie si cindva cind Diana va fi bine o sa-i trimit un ursulet albastru si alaturi gindurile voastre pt Laura. sa vada ca nu a fost singura.Oricum felicitarea o sa o trimit cind pot sa am o lista completa cu numele voastre.Asa, acum sa incerc sa identific un nick. Am primit 10€ in banca. E specificat doar "pt Diana", initialele celui care a trimis sunt CL. Numele imi e cunoscut, sigur nu e prima oara cind trimite, ori cind il citesc. Cred ca mi s-a spus pe PM, insa cum incerc sa tin mesageria goala ca sa fie loc pt cereri noi de adresa, am sters.Asa ca, imi cer scuze, dar am nevoie de ajutorul fetei care i-a trimis.Cristina prima data iarba, si noi am refacut complet gazonul. Am scos tot am pus pamint nou si pe urma gazon. Incearca primul an flori de primavara, nu te baga la chestii complicate. Lasa mey ca avem timp la pensie sa taiem trandafirii aia perfecti asa cum vad la cite o lady prin filme, echipata cu tot ce trebuie si cu un cos pe brat:)) Mostenire de la cei care au vindut casa, am tinut niste tufe de trandafiri de sylt, asa li se zice, arata ca bujorii, imi aduc aminte de casa bunica-mii. Simona eu am facut facultatea de nave, am facut practica in port la constructii/ linii de asamblare/ revizii de nave mari/ petroliere imense si tot asa, sa ma fi vazut, am fost prima la design si proiecatre, adica habar am de nebuniile plutitoare, dar sa mor de nu mi-ar fi frica sa locuiesc non stop pe ape. Nici sa inot nu stiu bine Si-s inconjurata de ape:)) Inchipuite-ti tu. Ma ia cu frisoane ca tre sa trec cu feribotul in Danemarca luna viitoare. Mergem la Legoland. Cind ma gindesc la tine si ia uite inca o fata la fel, printre ape, va vad tare curajoase:) Tre sa fii sanatoasa tun, numai aer curat, peste la greu, apa relaxeaza, o sa traiesti o suta de ani:)Chiar asa fetelor din nord, de la granita cu Danemarca se ajunge in Legoland intr-o ora, in caz de e careva interesat.Va pupVikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
tinatache spune:
vik, cred ca asta trebuia sa fac si eu cu gazonul, nu am mai chinuiam cu sapatul pe bucati.
Sa ne spui cum fu la legoland, noi avem unul aici aproape dar am asteptat sa mai creasca cupiii sa inteleaga ceva. Dar acuma chiar as merge. A mai fost cineva? e interesant?
Cristina
mamica dulce spune:
Cristina,eu am fost la Legoland,ala de langa Ulm. E tare fain,numai ca AL NAIBII de scump!! Adica numai intrarea la o familie cu 2 copii e cam 100 de euro.Si inauntru costa la fel,e plin de terase unde poti manca si bea ceva,dar eu am avut impresia ca e scump.
Noi am trecut pe acolo in drum spre casa dinspre soacra-mea si am ajuns dupaamiaza pe la 6,am zis ca stam pana pe la 9..dar parcul inchide la 8 si de la 7 inainte sunt oprite toate atractiile,adica masinutzele,trenuletzul,caruselele,lego vorbitoare etc si pentru o ora cat am mai fi avut la dispozitie nu s-a meritat sa platim intrarea. Faza faina e ca de la 7 inainte poti intra cu 5 euro,macar sa vezi cum e,ca oricum is toate oprite.Dar a fost tare,tare interesant,si pentru noi si pentru Marc.Am o gramada de poze,am avut noroc de vreme super si s-a meritat!
Cand vreti sa va duceti?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
Carmi spune:
quote:
Originally posted by tinatache
vik, cred ca asta trebuia sa fac si eu cu gazonul, nu am mai chinuiam cu sapatul pe bucati.
Sa ne spui cum fu la legoland, noi avem unul aici aproape dar am asteptat sa mai creasca cupiii sa inteleaga ceva. Dar acuma chiar as merge. A mai fost cineva? e interesant?
Cristina
Noi o sa mergem in primul weekend insorit la Legoland si iti spun cum e. Cred ca ai tai nu-s mici pt. asa ceva, cica e distractie pt. toate varstele. Sotul meu merge des la 4 km de Legoland, in delegatie, si sapt trecuta a ´cules´impresii de la cei care stateau cu el in hotel. Asta ca ne gandeam noi ca al nostru e prea mic...I s-a spus ca e ok si pt. cei mai pitici, nu au cum sa se plictiseasca. Sa vedem, vrem sa stam 3 zile, da cu vremea asta...tot amanam. Cine vrea sa vada ce si cum, www.legoland.de.
Si am mai gasit ´Freizeitparks von A bis Z... ´www.hoppsala.de/index.php?menueID=137" target="_blank">aici
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
tinatache spune:
uau, inseamna ca e fain de tot la legoland. Pai de aia am intrebat si eu, ca am vazut cam cat ne costa distractia. Mi se pare f scump, plus drumul, plus ce mai mananci acolo, tb sa-ti planifici ceva banuti. Pai nu stim nici noi cand, ca putem merge intr-o zi dus-intors, nu-i nevoie sa innoptam. Sa prindem o zi frumoasa si plecam.
weekend placut si insorit!
Cristina