Viata in germania (44)
Raspunsuri - Pagina 24
lili_ka spune:
www.bahn.de
vezi ca ai posibilitatea sa alegi si varianta in engleza
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en
ella_64 spune:
Multumesc mult, lili_ka . M-ai salvat cu varianta engleza, ca pana acum plangeam cu ochii pe informatiile in germana
zuzi.simona spune:
buna fetele!
iar nu am mai intrat de multior, scuze...
am cautat sa innebunesc casa, in sfarsit am gasit ceva sa-mi placa, sper ca sapt asta sa semnam contractul de inchiriere, e in daun kreis, la munte un satuc mic si frumusel , scoala se vede din balcon, e super! numai sa nu se razgandeasca nenea hitler (il cheama adolf saracul si noi asa-i spunem)
cine e prin zona??????????daun - wittlich
mai multe dupa
salutare si pupici
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
vikinga spune:
Bun regasit fetelor din Germania Cite fete noi au aparut intre timp, ce frumos!Cred ca stiti de tragedia Dianei, fetita Laurei B din Canada. Fetele au inceput sa stringa bani ca se la ajute in acest moment tare dificil. Laura fiind intre joburi, tocmai ce semnase un contract la al doilea job, nu va primi nimic neputind avea concediu medical, doar sotzul pe o perioada de timp. Plus ca asigurarea acopera mult, dar nu tot...deja ii vin facturile Laurei. Ea zice ca nu are nevoie decit de sanatate pt Diana, si o cred din suflet, orice mama ar zice asa. Ii vine greu sa ceara, dar are nevoie de ajutor. La iesirea din spital, Diana va avea nevoie de f multe lucruri speciale pt ea. Initial am vrut sa trimit un plic, pe urma cu Helbi si Copiloi am zis sa trimtem impreuna ca sa platim odata posta si uite ca numai in 10 ore suntem 7 in total. Helbi, Copiloi, Giani, Ionica, Marunzika, Mik si cu mine. Cred ca suma e destul de marisoara asa ca o sa trimit in Canada prin transfer bancar, ca sa fie mai sigur. O sa acopar eu taxele acestui transfer si tot pt ca am privilegiul sa fac cheta, o sa trimit si o felicitare in numele nostru, ca tot va fi in curind ziua Laurei.Eu am trimis prin PM si adresa mea si nr de cont pt überweisung, celor care au cerut, depinde cum va vine mai usor, sunt disponibila. Data trecuta cind am strins bani, din atitea zeci de plicuri, poate peste suta, nu s-a pierdut nici unul. Iar transferul prin banca il urmaresc aici la computerul de acasa. Doar sa ma anuntati cum trimiteti si sa scrieti ori nickul pe plic ori sa ma anuntati de numele de pe care se face transferul.Ce ziceti le ajutam putin? Ca tare-s lovite de soarta..Eu una numai cit incerc pt o fractiune de secunda sa ma pun in locul ei, mi se face fizic rau... De fapt nici nu pot, creierul nu poate accepat nici macar un mic exercitiu de imaginatie..e tortura curata.E cel mai cumplit lucru pe care-l poate trai o mama...offf..numai ea stie ce e in sufletul ei . tare m-a impresionat mesajul scris de Laura dupa tragedie. Zicea ca nu doreste nimanui sa treaca prin asa ceva..i-am simtit sufletul din ea in acele vorbe. Macar sa stie ca suntem linge ele, mai ales ca Laura B a ajutat atita lume. S-a implicat si in cazul Sabinei, cred ca inca mai am plicul de la ea. Sa-i aratam ca binele facut se intoarce.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
vikinga spune:
Lauraa, am vazut un subiect deschis de tine despre swiss strolli. Am raspuns acolo ca pot sa vin cu detalii daca mai e subiectul de actualitate. Noi avem din ala si suntem tare multumiti. Bine sunt intr-adevar citeva detalii ce trebuiesc stiute inainte.Si sa prezint si fetita mea, Nadja Maria, nascuta pe 30 martie asa cum se cuvine, in cercul nemtoaicelor DC. Am sa copii aici povestea nasteriiScuze ca e lunguta povestea, dar e a noastra:)Si uite asa am ajuns acasa! Ce frumos e sentimentul asta de familie marita, doi copilasi sunt superbi! Suntem topiti! Eu care aproape clacasem la sfirsit de sarcina, acum simt ca parca am inviat! Sunt in al noualea cer! Nasterea a fost una usoara, da da fetitul chiar a avut 4430gr si 56 cm, dar a fost o nastere usoara . Stiu, noi femeilie uitam tare repede amanuntele, cind ne tinem puiul la piept. Insa chiar nu mint, inafara de durere, nu am avut alte peripetii ori probleme, travaliul muuuuult mai scurt ca la prima nastere, iar nasterea propriu zisa mi s-a parut sa zicem cam la fel. Nu am scapat de data asta de epiziotomie , ar fi fost imposibil fara asa ceva. Dar culmea e, ca la cita teama mi-a fost de asta, pot zice ca nu am simtit nimic, doar custul dupa a fost inconfortabil. Epiziotomia asta da mai mult blocaj psihic decit e cu adevarat cazul. Cusutul nu a durat mult si trecu si asta. Atele se resorb singure, nu trebuiesc scoase, trebuie doar o igiena buna, de fiecare data la toaleta trebuie spalata toata zona cu apa calduta. Ma simt destul de ok, nu chiar ca o virgina , dar cu siguranta e ok. La cusut nu mai trebuie anestezic, oricum eram asa de topita dupa printesa mica, de putea dr sa-mi taie si-un picior, ca eu tot zimbeam cu gura pina la urechi. Asta e frumusetea si unicitatea sentimentelor traite de mame la nastere:) Atingi un pic cu degetele poarta ingerilor:) Data trecuta travaliul a durat 36 de ore, contractii neregulate, ba regulate dar fara dilatare. Ei bine acum pe 29 martie la ora 23 am simtit primele dureri, asa ca la menstruatie, mi-am zis ..ahaaaam uite ca la 3 zile peste termen primul semn ca nasterea se apropie. Dar mi-am zis ca sigur o sa dureze, ma gindeam eu ca travaliul o sa fie pe 31 martie. Mi-am anuntat sotul, el deja cu ochii pe bagaj ma intreaba daca mergem la spital acum. eu ..aaah nuuuu sigur in noaptea asta stam acasa, poate dimineata mergem la spital. Vorba aia era doar prima contractie, prima durere in 9 luni de zile! Dar pe la 12.30 eram deja cu ceasul in mina si masuram durata unei contractii si pauza intre ele. Incredibil . Dar eu tot viteaza, i-am zis sa doarma citeva ore si-l trezesc eu dimineata. Ca vb aia tre sa aiba grija si de Aldo si de mine, de acum realizam ca nasterea e aproape. Dar ma gindeam ca sigur dupa 7 dimineata, chiar ma bucuram ca-i prind pe toti dupa cafea si mic dejun. Inutil sa va spun, ca la 2 dimineata ma cronometra sotul cu ochii scosi si a sunat la spital sa intrebe cind ar trebui sa vina cu o nevasta gravida si capoasa ce are contractii de un minut la vreo 8-9 minute. La 3.30 am ajuns la spital, dupa ce m-am lamurit si eu ca nu e de stat, contractiile erau la 6 minute, mai intense, am chemat si o amica sa stea cu Aldo acasa. Mi-am sarutat copilul pe frunte si la spital cu noi. Am ajuns cu dilatatie de 6, m-au schimbat si instalat cu tot ce trebuie. Cum nu am nascut nici prima oara cu anestezie, nu am cerut nici acum. Ce sa zic, durea bine pe la 4 dimineata, dar ma gindeam ca la ora aia sigur nu vreau o injectie in coloana de la un dr abia trezit din somn . Si moasa si dr ginecolog erau inviorati fortat cu apa rece, inca li se vedea prin par, strigau dupa cafele tari. Dar bucurosi si energici, era primul bb in ultimele 3 sapt nascut pe insula noastra de vikingi:) La 4.30 aveam dilatatie de 8, la 5.38 exact, am nascut. Expluzia a fost scurta dar inteeeeeensa! Doamne ajuta ce exista o scurta pauza de tras sufletul:)) Am zis de vreo doua ori ca nu mai pot, dar uite ca exact atunci bb era deja afara. Frumoasa, mare, curata si de la primul tipat a fost dulce ca o papusica:) Tati i-a taiat cordonul, si imediat am avut-o la piept imbratisind-o. Ce ochi curiosi, ce minune! Chiar daca am trait asta pentru a doua oara, absolut mi s-a parut un moment unic! Apgar a avut 9,10,10, deci calificata pt un aproape 10. Iar eu dimineata trimiteam sms la toata lumea(chiar de nu aveam voie cu mobilul deschis in spital), imi cer scuze ca am trimis la toti in germana, am scris numai un mesaj si am trimis la toata agenda, nu am mai selectat numele. Am zis ca revin cu inca un mesaj pe romaneste unde trebuie, dar am inceput sa primesc mesaje de felicitare, asa am realizat ca pina la urma germana e o limba usoara si internationala chiar Pe cit de agitata era in burtica, acum pot zice ca e un copilash tare bun. Mami inca nu are lapte, bea doar putin ceai cu glucoza dat din spital pina acum, plus ceva ceva un strop de pica de la mine. A pierdut doar vreo 250 gr, am iesit din spital tot peste 4kg, mai exact 4120gr! Cit e de maricica, are si apetit pe masura, mami fara laptic si totusi sta si gingureste si ma asteapta. Doar atit vrea: sa o tin in brate:) si macar caldura mea pot sa-i ofer deocamdata. Vad insa ca acum am sinii parca in clocot, pina dimineata tre sa vina si laptele. Am iesit din spital la doar 3 zile asa ca e normal. Aldo a fot o mare surpriza. A iubit-o din prima clipa, a imbratisat-o, a mingiiat-o, i-a adus in spital o masinuta sa faca nani bebe nadja:) Si cum o tineam in brate si dormea, i-a pus masinutza la piept ca sa faca nani mai bine. Va dati seama ca instantaneau mi-au dat lacrimele de emotie..! Azi cind l-a adus papa de la gradi, stia ca bebe nadja e acasa si era tare entuziasmat, s-a laudat la gradi cu bb nadja, si ca el e fratele cel mare. Inainte sa intre in casa a rupt cu minutzele lui mici citeva flori de musetel din fata casei, amestecate cu fire de iarba si le tine strins in pumnisori. A vrut sa-mi dea mie ce avea intr-o palmuta, cum face de obicei, dar le-a dat pe amindoua Nadjiei, le-a asezat linga capusorul ei. Iar am plins topita...! Dar bine, avind 3 ani jumate, are si tendinta de a face gesturi de dragoste cam puternice, trebuiesc paziti ca altceva! Scriu ca papusica cuminte in brate, ma uit la ea si-mi vine sa o maninc. E o combinatie unica intre mine si Alberto, prietenii ce au vazut-o zic ca mai mult cu el decit cu mine, se stie ca fetitele aduc mai mult cu papa, dar eu parca vad mult si de la mine. Macar ca suntem amindoua doua fete dolofane si bucalate si tre sa aducem un pic:) Are gurita, barbia, urechiusele si nasucul exact ca ale lui Alberto, pielea alba rozalie si parul inchis. Is curioasa cum o sa aiba ochii, deocamadata-s albastrii.Si albastrii au ramas si acum la 10 saptamini:)Ride cu gura stirba la noi de ne fura inimile, e o duleata de fetita:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
vikinga spune:
quote:Bravo Cristina, felicitari! E ideal asa. Si te felicit si pt casa, parca asa am inteles deja aveti cuibusorul vostru. Daca e asa, mii de felicitari ca ati gasit casa perfecta pt voi ca ati cautat-o mult:)Si de sunat in Ro, cine are abonament la vodafone poate sa sune GRATIS. Indiferent de ora si indiferent cit se vorbeste de pe handy dar doar pe nr fix in ro. In ro si in toate tarile UE de fapt. Asa ca cele care aveti deja Vodafone schimbati-va abonamentul pe Happy international si stai la birfe:) Se merita! A zis mama sa-i trimit casti ca sa poata invirti mamaliga, face sarmale cu mine-n telefon Si cel mai super mi se pare ca pot suna d epe handy, cind sunt la o terasa ori cu copii in parc. Ca at cind sunt acasa, cu doi copii nu-i usor sa gasesc timp liber si de net si de sunat si pt alte atitea:)Hai ca am scris cit pt un an:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
Originally posted by tinatache
fetelor, vreau sa ma laud, pt ca sunt f fericita! si vreau sa va dau curaj si voua, cele care aveti nevoie:) Tocmai am mai gasit un job, de acasa, ceva ce pare f interesant. Un minijob pe care am sa-l pot "rezolva" de la calc. propriu, seara, in weekend, sau cand am eu timp. Imp e sa-mi rezolv proiectele la timp. Nici nu ma asteptam, era un anunt de 2 lei in ziar (merkur-tz.de), am trimis email mai mult de curiozitate. hihi!!also, capul sus, mult curaj, trimiteti la greu ca daca nu cade, pica!PS: pt cine nu stie eu lucrez acuma 4h/zi, deci timp as avea, dupa ce scap de inamicii meiCristina-----------------------------------------------http://www.sos-satelecopiilor.ro/
mamica dulce spune:
Vikinga draga....felicitari pentru fetita,sa-ti creasca copiii mari si fericiti! Ce frumos ai scris,si ce nume frumos ati ales!!
Chiar ma intrebam pe unde esti ca n-ai mai postat de atata vreme pe aici!!
Eu nu stiu despre tragedia de care ai scris mai sus,despre Diana.Unde e subiectul? De fapt ma duc sa caut acum...
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
vikinga spune:
Mamico dulce te salut:) Am cerut prin sept inchiderea contului, abia acum de vreo 2-3 sapt l-am deschis iar. Inca Nadja e micutza, ma solicita destul de mult, de fapt e o dulce ride cu gura stirba la noi tot timpul, dar vrea doar in brate, asa ca incet incet abia de acum imi revin cu timpul liber.Pup la MarcVikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
tinatache spune:
vik, welcome back! ai PM!
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
Alina spune:
quote:
Originally posted by zuzi.simona
buna fetele!
iar nu am mai intrat de multior, scuze...
am cautat sa innebunesc casa, in sfarsit am gasit ceva sa-mi placa, sper ca sapt asta sa semnam contractul de inchiriere, e in daun kreis, la munte un satuc mic si frumusel , scoala se vede din balcon, e super! numai sa nu se razgandeasca nenea hitler (il cheama adolf saracul si noi asa-i spunem)
cine e prin zona??????????daun - wittlich
mai multe dupa
salutare si pupici
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Simona,fara suparare,mai reflecteaza daca gluma asta chiar e buna...
Vikinga,la buna revedere,pls,da-mi si mie contul sa-ti transfer niste banuti pt Diana.
Interesant abonamentul de la Vodafone,cit costa pe luna si cit are tarif local si tarif spre alte retele?O sa ma uit si eu zilele astea,la 1 iulie ne expira contractul la unul din hadyurile nostre(woooow,chiar avem tel mobileeee!)si tre'sa ne hotarim.
Alina