Viata in germania (44)
Raspunsuri - Pagina 11
aschiutza spune:
Fetelor care prindeti romanii, e stirea asta adevarata? http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,483947,00.html , ca pe ziare.com nu gasii nimica.
------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
hcclara spune:
da, e adevarat, tocmai am vorbit cu mama-mea la telefon si mi-a zis ca e scandal pe chestia asta...
am citit si eu in evenimentul zilei...
Lauraa spune:
Nu iti trebuie nimic, eu am fost de multe ori cu Lara in tara si nu mi-au cerut nimic. Si acum daca nu mai sunt granite..cine sa mai intrebe?
Fetele, multam de felicitari, pupam pe toate!!!
Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)
Miriluta spune:
quote:
Originally posted by zuzi.simona
buna fetelor,
va rog mult, daca stiti spuneti-mi si mie: voi pleca in rom. cu fiica mea, sotul ramane in germ, stiu ca imi trebuie imputernicire din partea lui, intrebarea e de la consulat/ambasada neaparat sau se poate face si la un notar in germ si apoi sa o traduc eu aici sau in tara? toti 3 avem pasapoarte romanesti si hartia mi-o cere la iesirea din rom.
ca notari gasim peste tot...
nu e urgent dar asa sunt eu, trebuie sa planific totul din timp si ma gandesc ca la ambasada poate cer programare...noi cum suntem cu vaporul tot timpul in mars e mai dificil....
poate cineva s-a confruntat cu problema asta...as intreba la sub. legislativ dar nu cred ca stiu cei din tara mai bine...
mersi mult
va pup
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Simona, traducerea o poti face si in tara. E forte important ca imputernicirea sa poarte sigiuliul notarial.
Cand iesi din tara ar fi bine sa ai la tine si o copie sau chiar originalul certificatului de nastere al copilului (eu eram cu sotul si cu fetita si fetita are pasaport individual, cu toate astea ne-au cerut sa aratam certificatul de nastere in ideea ca ei nu au de unde sa stie daca noi suntem parintii ei sau fratii).
Laura, imputernicirea se cere nu pentru ca am fi in UE sau nu ci pentru a se evita scoaterea copilului din tara, fara stirea celuilalt parinte. Controlul la pasapoarte exista inca, chiar daca nu iti mai cere nimeni sa arati bani sau viza
zuzi.simona spune:
mersi mult fetelor, miriluta, lauraa
deci pot si la notar, nu doar la consulat, dar sigur? tu ai fost cu asa ceva? ca pe aici maj. fetelor ori au sotul neamt ori copilul e nascut in germ, si nu e deloc aceeasi situatie...lor le trebuie de iesit din germ, mie de iesit din rom.....
daca nu a fost nimeni asa, mai bine ma duc la consulat ca de acolo e sigur buna hartia, eu am mai patit-o o data la vama la noi, nu mai vreau!!!!!!!!!!
deci lauraa, nu stiu peste ce vamesi ai dat tu, dar data viitoare fa-ti imputernicirea! mai bine sa o ai si sa nu te intrebe decat ca mine
tare complicata treaba si cu actele astea, degeaba e copilul la scoala in germ, daca e cetatean roman tot timpul trebuie sa-i fac imputernicire si uite asa nu o trimit saraca in fiecare vacanta in tara ca e prea mult de alergat....
oricum mai astept si alte pareri poate totusi a fost cineva exact ca in situatia noastra...
va pup
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Miriluta spune:
Simona, sotul meu e roman si eu la fel. Eu am calatorit singura cu fetita si am avut o imputernicire facuta la notar aici si tradusa tot aici (desi nu cred ca are importanta unde o traduci). Oricum traducerea trebuie sa fie neaparat si legalizata.
Bafta si calatorie placuta
misha-germ spune:
am ajuns si eu din romania si la granita chiar ca nu se mai controleaza la nimic, nici chiar pasap nu le mai controleaza si ungurii s-au calmat...dar soferii din tara lasa de dorit, ca era sa facem numai accidente la cum conduc unii
miha
Alina spune:
quote:
Originally posted by aschiutza
Fetelor care prindeti romanii, e stirea asta adevarata? http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,483947,00.html , ca pe ziare.com nu gasii nimica.
------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Aschiuta-draguta,
Stirea asta e pe laaarg dezbatuta la "Discutii generale"si prin ziare.Spor la citit...si grija cum-ce scriezi ca nu-i de mirare sa primesti din nou,"complimente" la paket .
si iti scriez miine un mail ca vreau sa te intreb ceva.
Alina
denisa73 spune:
Buna fetelor! Stiti cumva daca se gaseste in Germania tinctura de mugur de zmeur sau tinctura de salvie? Cum se spune in germana la tinctura de mugur de zmeur si tinctura de salvie?
Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la mot
Cristian 13-15 luni,poze
16-19 luni
poze noi 20-23 de luni
tumpi spune:
Simona, e de ajuns o declaratie la notar, poate fi facuta direct in romana.Sotul meu a dat declaratie la notar ca e de acord ca eu sa insotesc copilul, si direct in romana ca sa nu mai tb sa o traduc.BAnuiesc ca o poti face si la consulat,nu doar la notar,dar va fi mai scumpa.
Denisa, nu stiu sigur, dar incearca pe la plafar,desi eu acum cateva sapt am cautat tinctura de rostopasca si nu am gasit.Oricum cred ca tintura de muguri de zmeur se numeste Himbeere Tinktur,iar cea de salvie Salbeitinktur.Dar nu-s sigura, mai astept si alte pareri.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)