PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (45)
Raspunsuri - Pagina 2
Babee spune:
She_wolf multumim multumimSi tu la fel de rar ca si mine..sau mai bine zis eu si mai rar.
Copiilor mei le-am dat iaurt normal si am pasat eu fructe, niciodata cumparat.Dupa 2 ani Phillip a inceput sa fie atras de iaurturile colorate din supermarket si uite-asa luam si noi Danone si alte cele, dar mananca foarte bine si simple.
Nu le mai pun nimic pe cap cand sunt peste 10 grade afara, doar daca e vant,ceva usor.Ai mei nici nu prea suporta ceva pe cap, e jale vara ca mi-e sa nu faca insolatie.
Si uitasem sa va spun ca Rebecca prefera sa manance...inghetata.Cred ca isi aminteste de gustul ei de cand era in burtica la mine, pur si simplu devoram cutii de inghetata pe zi pentru ca era singurul lucru ce-mi linistea arsurile la stomac.acum..linge si ea putin si mananca tot cornetul.Ea a cam gustat din toate,nu ne grabim ci o luam treptat.
Muuh Msn nu mai am din pacate..dar poate reusim si altfel.
-----------------------------
Gabriela, Rebecca si Phillip
she_wolf spune:
Multumesc pentru raspunsurile in legatura cu iaurtul cu fructe! Eu i-am dat Petit Filou, scrie pe ele ca se pot da de la 4 luni. Pana cum i-am dat doua, adica 120 g in total.
quote:Nu te supara pe mine, dar de ce i-ai dat toate cele insirate mai sus (ma refer in special la cele pe care le-am ingrosat)? Sunt atatea alimente care nu presupun gatit, dar sunt ok spre deosebire de astea!!! Poti sa cumperi borcanele speciale pt. bb, iar la varsta asta (si dupa mine pana muuult mai tarziu!) in afara de lapte, suc, apa, poate iaurt de baut, vreun ceai de fructe/anumite plante, smoothie si variatiuni pe aceeasi tema nu cred ca ar trebui sa bea. Nici macar lapte cu cacao nu este inca indicat. Inca o data, nu te supara...Radu deocamdata bea doar lapte.
Originally posted by yanis
In rest e un bebel cuminte,mancacios(apropo de iaurt cu fructe, eu i-am dat de la 5 luni,si nu am avut nimic),ii dau de toate,chiar si branza topita, i-am dat sa molfaie chiar si mici, si da i-am dat chiar de mic(5luni) biscuiti,covrigi,mere ,banane sa pape singur si nu s-a intamplat nimic.Nu l-am avut racit decat dupa botez, si mi-a dat Augmentin si nu mai stiu ce,dar dupa aceea nu a mai avut nimic,sanatos tun.
Nu prea l-am crescut dupa carte,ca nu mai aveam timp sa fac si treburile de la birou(lucrez acasa,casa mea am transformat-o in birou, ca sa pot sa am si grija de el),si cred ca e mai bine,in sensul ca nu e mofturos,papa orice ,bea orice(i-am dat sa guste si putina bere,vin,cafea,iar suc cappy bea la greu).
Cu dintii nu cred ca-i ceva in neregula neaparat, sunt multi carora le-au aparut chiar si la 10-11 luni.
Amami si eu am aceeasi parere in legatura cu zaharul, lui Cristi nu i-am prea dat, dar degeaba, tot a prins gustul si este absolut lesinat dupa ciocolata, iaurt cu fructe etc.
Doniro, Ramoon, eu stiu ca motzul (echivalentul "turtei" la baietei) se ia intre 1 an si 3 ani. Ma gandesc ca e la fel si la turta...
Ramoon, eu il scot cu o palariuta, gluga, ba l-am lasat si cu capul gol, depinde de vreme...si aici cred ca este mai racoare decat in tara, n-au fost mai mult de 18 grade pana acum (poate ca nici in Brasov n-au fost ). So, cred ca poti renunta la caciulita cu urechi daca ti se pare ca este ok afara.
Babee , sunt si eu destul de ocupata si nu prea mai am timp de net, acum Cristi iar are vacanta o saptamana...iti dai seama. Radu este mai docil deocamdata, dar Cristi pana pe la 3 ani facea crize daca-i puneam ceva pe cap. Nici iarna mai mult de gluga nu suporta. Buna si aia la o adica...
Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)
emiliapop spune:
Ce bine ca ati intrebat de imbracat!!!
Pe mine ma intereseaza cum imbracati bebei acum, adica le mai puneti ciorapei sub pantaloni?
Cu caciula am inteles si eu i-am pus in ultimele 2 zile doar ceva gen sepcuta dar vad ca azi a inceput sa faca stanga dreapta din cap ca si cand l-ar scutura si ma gandeam sa nu cumva sa fii racit la urechi... si e cam marait cam tot de 2 zile.
Bine noi suntem dupa momentul iesirii celor 3 dintii odata si vad ca se mai pregatesc si altii dar stiu si eu ...
Si noaptea se foieste si isi tot schimba pozitia, il gasesc ba curmezis ba in diagonala, ba pe burta misunand prin pat si vad ca asta a devenit pozitia preferata de somn si binenteles cat e patul de mare el se infige cu capul tot in gratiile de la capul patului, au ele aparatoare dar tot cred ca se loveste.
emilia si Alexandru Paul (16.08.2006)
alexandru
poze luna a-8-a
vacanta de 1 mai
greutate
miti2004 spune:
Si eu sunt debusolata cu imbracatul. Am impresia ca il imbrac prea gros. Insa chiar daca e cald sunt strazi un bate rau vantul, e f curent.
miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex
oanaalex spune:
LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor.
Amami si eu ma asteptam numai dupa varsta de 1 an sa incepem cu laptele normal dar se pare ca medicul ne-a spus altfel. Oricum a zis ca pana la 15 luni sa-l fac jumate-jumate si numai dupa aceea o sa treaca pe lapte normal. Am inceput sa amestec laptele de 3 zile si nu am observat nimic anormal in comportamentul lui (imi era frica sa nu-l doara burtica). Eu sper sa fim bine. Cred ca suntem singurii care am inceput de pe acum sa amestecam laptele. Medicul a spus ca arata ca un copil de 1 an, asa ca m-am gandit ca poate si de aia am inceput mai repede (nu prea are logica ce zic dar ma tot gandesc si eu).
In legatura cu imbracatul eu nu-i mai dau caciula decand a venit primavara numai daca sufla tare vantul (pe aici se intampla destul de des). In rest incerc sa ma ghidez dupa cum ma imbrac eu ca alta metoda nu am gasit. Asa ca daca mie mi-e bine in tricou inseamna ca si lui trebuie sa-i fie ok. Pana acum nu am racit deloc (inafara de niste muci in ianuarie dar fara febra sau alte complicatii). Pe aici imbraca copii forte lejer, cred ca e chestie de obisnuinta. Ii vezi cateodata pe americani pe strada in picioarele goale si slapi si noi avem sosete si pantofi grosi. Eu zic ca noi asa am fost crescuti mai infofoliti si de aia nu-i intelegem pe ei cum se imbraca.
Oana si bb Alex(05.08.2006)
Poze Alex
martta spune:
quote:
Originally posted by yanis
Buna seara piersicutze
Am vazut ca la puii vostri le-au iesit dintisorii,iar al meu ,deja are 9luni(a implinit pe 6mai),si nu are nici unul.E ceva cu el de nu i-au dat nici acum?Faptul ca nu i-am dat calciu are vreo importanta?
Voi ce parere aveti?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/yanis3christine/my_photos
Cristina: Alexia e stirba. Medicii au spus ca nu reflecta vreo deficienta a Ca. Daca te consoleaza cu ceva, se spune ca e mai rezistenta dentitia care apare mai tarziu.
Despre alimentatie, nici eu nu sunt de acord. Vin, mici...la varsta asta. Chiar daca acum nu au fost efecte care sa te ingrijoreze, pe termen lung pot exista repercusiuni. Cunosc teoria ca fiecare mama stie ce e cel mai bine pt puiul ei, bla-bla...dar daca tot ai discutat despre mancare, mi-am expus si eu parerea.
Doniro: noi ii vom rupe turta la 1 an, cand vom face oricum petrecere.
Ramoon: iti multumesc mult pt colaj! e super!
Miti: tare m-a intristat povestea! Ma rog sa fie bine pana la urma! Si eu sunt de acord cu propunerea fetelor de a deschide un subiect la umanitare...
Nu mi-e clar daca la intalnire participa si taticii...pt ca eu as putea veni doar insotita. Bine, mie nici zona nu mi-e cunoscuta, dar cred ca asta n-ar fi o problema!
Pupici voinici!
crissa71 spune:
greiere:Morcoveata...super ..!!!
Madyn:sarumana
Buli:Multumesc
Babee:sarumana
She wolf:o sa caut pe aici piscoturile astea sa vad daca gasesc..multumim
Ramoon:multumim
Yanis:o.k...multumesc
Multumesc fetelor pt.raspunsuri..o sa-ncerc azi cu morcov...Chiar eram in ceata...!!
Si cu imbracatul am si eu aceeasi problema..noi stam la casa..si stam chiar in dreptul unui rau(Olanesti)si bate un vant....iar curtea o avem inspre nord..deci e tot timpul umbra si mai racoare..Chiar innebunesc cu imbracatul...daca-l tin in curte e racoare daca plec cu el..trebuie sa-l dezbrac...!
Si Cipic se tot freaca pe la urechi..sper ca e totusi din cauza parului care-i intra si-l gandila...de-abia astept sa-l tund!!!Are parul mare si transpira...Oare chiar nu pot sa-l tund ..asa un pic inainte de taierea motului!!????
La multi ani celor nascuti azi!!!
Sa fiti frumosi si sanatosi!
Va pupacesc..si va doresc o zi buna....
Ne auzim mai tarziu!
http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1
michella78 spune:
buna dimineata!
abia azi ma simt in stare sa scriu ceva, ieri am citit
dar nu m-am putut mobiliza sa si raspund
despre turta , ca baba de serviciu ce ma aflu,
stiu ca se rupe inainte de implinire varstei de 1 an,
atat la fete cat si la baieti. iar motul se taie inainte ca baietelul sa faca 3 ani. parerea mea este ca termenul de trei ani este dat in ideea ca pot fi ci copii carora le creste parul mai incet si... sa aiba totusi nasa/nasul obiect de activitate la momentul X.
yanis, te rog nu te supara dar mi se pare ca e putin fortata la tine diversificarea, chiar daca nu ai timp sa gatesti separat e bine sa iei in calcul faptul ca in acest moment sistemul digestiv al copilului nu este suficient de dezvoltat astfel incat sa faca fata unor mancaruri condimentate gen mici.
acum nici eu nu mai gatesc separat dar am revizuit cumva cantitatile de condimente si lista de bucate. exista oricum o serie buna de mancaruri la care in mod clar nu va avea acces in viitorul apropiat.
sincer si nepotelul meu primeste ca sa o citez pe cumnata mea " de toate", eu mor cand il vad cu pufuleti in mana la 11 luni, si asa cum vad eu copilul, nu are cel mai bun ritm de dezvoltare.
nici eu nu am facut totul ca la carte, dar sunt o serie de regului, nescrise pe care daca ne gandim in perspectiva ar trebui sa le respectam.
mie pediatra mi-a spus ca pot da copilului orice, nu are discernamnt si va primi... ce o sa se intample mai tarziu cu somacul lui ramane de vazut.
sper ca nu te superi pe mine. si eu i-am dat bere. adica mi-am inmuiat varful degetului in spuma si i-am pus pe buze, sa simta gustul pentru ca facea scandal si nu s-a lasat pacalita cu apa dar in loc de cappy poti sa ii iei sucuri pentru copii din comert : nestle, hipp.
m-am cam intins si va cer scuze de plictis
michella
michella78 spune:
cat despre imbracat eu ma ghidez dupa ceea ce simt eu.
aproape intotdeauna are pe capsor ceva. asta pentru ca
mie imi plac la nebunie palarioarele, sepcutele, tichiutele
dantelate. i le pun atit pentru protectie - soare sau vant -
cat si de moft, pur si simplu pentru ca imi place sa ii pun funde, pampoane si minuni... stolul meu, ce sa-i faci
michella
emiliapop spune:
Fetelor sunt furioasa rau ca al meu nu a vrut sa pape fructe si zic hai sa ii dau lapte si de unde din asta a baut doar 90 ml ....ma termina cu nervii definitiv , ca ma chinuie la fiecare masa cu mancarea, mai nou imi da cu amandoua mainile peste lingurita...si rar deschide si el gurita pana la sf. mesei in rest trebuie sa il pacalesc sa inghita sau ii deschid eu gurita cu mana...ma exaspereaza ...si cu vitaminele ma descurc greu in ultima vreme ca nu vrea sa le mai inghita deloc....
Voi ce faceti daca nu vor sa pape fructe le pregatiti si alte combinatii imediat sau nu le mai dati nimik?
Cred ca mai bine as incepe seviciul ca eu nu mai suport cand vad ca are perioade din astea si tare imi e ca o sa ii dau vreo doua de nervi....
emilia si Alexandru Paul (16.08.2006)
alexandru
poze luna a-8-a
vacanta de 1 mai
greutate