Cum se numeste culoarea

Cum se numeste culoarea | Autor: pisimuky

Link direct la acest mesaj

Vreau sa-mi zugravesc bucataria cu o culoare pastel, o am deja in minte, stiu clar ce culoare vreau dar nu stiu care e denumirea exacta a acestei culori. As vrea, daca stiti voi cumva un site - pagini in limba romana - sa-mi spuneti unde sa caut respectiva culoare. Va multumesc.

Mamica de nazdravan Rares si Mihnea

Good things last forever.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

Incearca cu RAL(asa se numeste indicativul unei culori)-de obicei dupa RAL mai urmeaza si niste cifre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

e mai bine sa ai o mostra din culoarea dorita, chiar si o imagine dintr-o revista sau de pe net...ca nr, de ral nu e acelasi cu nr. de cod al vopselei comercializate....dar iti pot reconstrui culoare dupa o imagine (se amesteca treptat, pe incercate, intr-un aparat special...contra cost cred)... noi asa am facut ca am descoperit ca ce aleg eu in magazin altfel arata acasa si nu o singura data, asa ca m-am dus cu revista in dinti
asta daca nu gasesti deja ce doresti in cataloagele firmei...succes

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Cartela RAL nu ofera nuante pastel. Cum spunea si ache, intr-un magazin specializat gasesti masini de colorat produse lavabile (si nu numai), cartela de culori, iti alegi nuanta si gata. Insa culoarea aplicata pe suprotul din cartela (care in genere e carton, sau hartie de buna calitate) va fi putin diferita de ce va fi pe perete.
Lucrez in industria vopselelor si chiar acum is inconjurata de cartele pe birou, imi pare rau ca nu ti le pot arata

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

La noi exista in magazinele de vopsele un fel de scanner, unde poti scana o bucatica de vopsea, de material sau o hartie colorata si iti da exact ce combinatie de culori trebuie sa iti faca ei in magazin, sa iti dea culoarea aleasa; eu am facut asa ptr. baie, mi-am facut perdelele de dus, am luat cu mine la magazin o bucatica de material si am scanat-o; acum baia mea e verde-maslina, ca si perdelele. Pentru sufragerie am facut la fel, dar cu cordonul de la halatul meu de baie galben... cauta sa vezi daca au asa ceva la magazinele de la tine din oras.

_

Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!

Mergi la inceput