Am intrat in depresie...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Of, Doamne! Ce bine ca va mai am pe voi. Imi era dor de staturile bune de pe site. Eu nu am avut acces la net mai bine de un an pana mi-am pus si acasa... Acum in sfarsit pot vorbi cu voi cand am nevoie.
Ok. Sa recapitulam.
Sotul a fost foarte de acord cu mine de cate ori i-am spus ca am obosit... dar nu intreprinde nimic, ba din contra mi-a spus sa vin eu cu idei despre timpul pe care ar trebui sa il petrecem impreuna ca o familie... I-am spus atat iti trebui sa imi vii atunci cu motive, nu avem benzina in masina sau sunt obosit, azi vreu sa ma odihnesc... Si am sa gasesc eu ceva de facut pentru o duminica in familie, asta asa ca sa fie ocupat cu noi si sa nu mai aiba timp de prieteni.
La sala nu am unde sa merg... la noi in oras nu sunt sali de fitness, oras saracacios, cine isi permite asa ceva inseamna ca are prea multi bani de aruncat poe geam... asa e privit la noi... Deci ma aleg cu muuuulte KG in plus, pentru ca imi e foame. Ma ascund in spatele faptului ca inca il alaptez pe cel mic, si mananc cam mult in plus. Sper sa reusesc sa ma mai abtin.
Prietenele mele. Nu imi prea place sa le deranjez. Una din ele ma tot asteapta s-a mutat in casa noua dar cum eu... tot aman... Ma voi hotara pana la urma sa ii fac o vizita. Cealalta nu am mai cautat-o pentru ca are un caine mare buldog si imi e frica pentru bebe.(scuze, dar asta simt si de fapt cainele ne cunoaste de cand era puiut, dat acum il vad pe bebe prea mic pe langa caine si am impresia ca l-ar insfaca dintr-o inghititura...)
Motive...veti spune si cred. Vinovata sunt doar eu, nu le-am mai cautat pentru ca ma simteam vinovata sa pierd timpul cu prietenele cand eu am copil mic. Eu nu pierd timp nici la o cafea cu prietenele dar sotul uita de el cu prietenii ...
Si ma mai doare ceva la el... "Tu ti-ai mai dorit un copil, stiai ca e greu..." sau "Tu il alaptezi, eu nu am tzatza!"...
Intelegeti?
Sa gasesc un hoby... nu am nici rabadare nici timp, si mie imi placea sa goblenez... dar asa cum mai neglijez eu din treburile gospodaresti pentru ca nu am timp si pofta atat mi-ar trebui sa goblenez, ca mi-ar sari sotul in cap cu curatenia nefacuta, sau mai stiu eu ce alta treaba lasata la o parte... adica sa goblenez am timp dar de treaba nu?... Cam asa sta treaba.
Pisimuky cat de curand am sa incerc sa iti ascult sfatul... voi incerca sa imi fac timp numai pentru mine si baiatul cel mare... sunt convinsa ca ar fi fericit. In afara de timpul petrecut la teme noi nu avem alte momente numai pentru noi doi... Numai pentru mine si amandoi copiii impreuna... Dar e o idee foarte buna pentru care iti multumesc mult.
Tuturor va multumesc, dar uneori am impresia ca ma invart intr-un cerc si de servici chiar nu mi-e dor dar imi lipseste in acelasi timp... Si cand voi merge la servici voi regreta ca si voi acest timp liber pe care il am acum si nu reusesc sa il folosesc la maxim.
Sa imi dati niste idei de petrecut timpul impreuna " ca o familie" adica toti patru ca sa nu ii mai dau timp sotului de prieteni...Va sarut dulce pe toate si mai astept mesajele voastre pentru ca ma incurajeaza , vad ca nu sunt singura in situatie,si pana la urma ies eu din starea asta.
DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Dana, aveti teatru de papusi in Orsova? Ai putea merge impreuna cu copiii. Cand incepe cel mic sa planga poti sa iesi din sala. Cauta-ti o preocupare, oricare, in week-end tu cu copiii. Mergeti in parc. Fara tata. Nici nu-l intreba daca vrea. In momentul in care o sa vada ca nu ai nevoie de el o sa inceapa el sa iti dea tarcoale.

Du-te la prietene. Roaga prietena cu buldog sa il tina in alta camera cat stai la ea sau sa vina ea la tine fara caine.

Curaj! Si gandeste-te ca mai bine urli la sot in dormitorul conjugal decat sa rabufnesti pe copil. E greu oricum pentru el sa accepte ca nu mai e singurul, nu pune mai multa presiune pe el.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Ma reagsesc partial si eu in ce spui tu.
Pentru mine, problema cea mai mare pina sa vina socrii si eu sa lucrez ceva pentru scoala, a fost ca simteam cum trece ziua si cum nu am facut nimic semnificativ in afara de "hai sa facem poo-poo la olita", "Uite cum face pisicaaaa", "Hai sa ascultam niste muuuuzica" etc. etc. Si vine seara, in caza de dezastru, barbatul e nemultumit ca e dezordine si nu e mincare si-mi spune "pai, cum de n-ai avut timp sa faci nimic? " si eu, vorba poeziei, "imi pun o palma sub obraz/ si ma-ntreb: oare eu ce-am facut azi?"
Si apoi ma gindesc ca faptul ca fii-mea e vesela, sociabila, stie sa comunice, nu face crize decit foarte rar depind in masura de 98 % de acest "nimic" al meu din timpul zilei.

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Sotul a fost foarte de acord cu mine de cate ori i-am spus ca am obosit... dar nu intreprinde nimic, ba din contra mi-a spus sa vin eu cu idei despre timpul pe care ar trebui sa il petrecem impreuna ca o familie
quote:

Asta-i super. Inseamna ca ai o baza foarte buna pe care poti cladi ce vrei. Idi de ce se poate face cu toata familia - DAR TE ANUNT CA NOI SUNTEM O FAMILIE PUTIN MAI TACANITA:
- picnicuri ad-hoc - iei ce ai prin frigider (sanwitch-uri cu friptura rece, fructe, o bere rece pentru sot, un desert pentru copilul mare, o cafeluta la termos pentru tine) si mergeti toti intr-un loc dragut, in natura, sa mancati la pranz.
- aventuri nocturne. Sambata seara, pe la 9-10 noaptea iesiti cu totii la o plimbare; vara e super la terase. BB mic o sa doarma in carucior iar voi ceilalti o sa puteti sta de vorba. Baiatului mare este posibil sa-i placa sa "sara" peste ora de culcare in felul acesta.
- picnic pe covorul din sufragerie - faci un castron mare de floricele sau de ce-ti trece prin cap, pui o patura pe covorul din sufragerie, stingi toate luminile, aprinzi o lumanare, si chemi pe toata lumea la picnic.
- plimbare prin parc - noi parintii cu rolele si copilul, cand era mic, cu tricicleta sau cu masinuta electrica.
- gradina zoologica;
- excursii care incep cu vizite la ruine locale despre care nici n-ai avut habar ca exista sau muzee de tot felul si se incheie cu un picnic frugal sub cerul liber;
- escapade cu trenul - toata familia se suie in tren si merge in cel mai apropiat oras. Copilul nostru nu are ocazia sa mearga cu trenul asa ca a fost incantat de idee. Noi am fost la un loc de joaca, apoi la Mc'Donalds dupa care ne-am intors acasa cu urmatorul tren.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

DanaR problema sa-ti iei servuiciu nu se pune?? Cred ca trebuie sa simti ca faci si tu ceva cu mana ta, esti implicata in ceva unde ai niste raspunderi evaluate de catre altii, un job te mai contureaza, iti da alta stare de spirit. Ai feed back permanent despre tine, esti provocata (pozitiv sau negativ :). Nu mai este sotul toata directia din care astepti satisfactia si nu mai faci totul doar pentru el. Te mai detasezi si tu putin si este sanatos sa faci asa. Sigur ca trebuie acceptate si partile negative (vezi ce a zis Tora).

Eu cred ca toti 3 gravitati in jurul lui, faceti totul pentru el si asteptati raspuns pe masura. Asta nu este sanatos, e si el un biet om chiar dc e cap de familie. Eu cred ca el simte presiunea si faptul ca toata lumea depinde de el. Demonstreaza si tu putina independenta si lasa-i loc sa vina dupa tine.

Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

quote:
Originally posted by ileanna

Eu cred ca toti 3 gravitati in jurul lui, faceti totul pentru el si asteptati raspuns pe masura. Asta nu este sanatos, e si el un biet om chiar dc e cap de familie. Eu cred ca el simte presiunea si faptul ca toata lumea depinde de el. Demonstreaza si tu putina independenta si lasa-i loc sa vina dupa tine.

Of! Mare dreptate ai! CHIAR ASTA CRED CA SE INTAMPLA! Cred ca si el si-ar dori tare sa nu mai depinda atatea de el, pe de alta parte asa ii place, asa se simte cocos. Tare mi-as dori sa nu mai astept lucrurile sa se intample numai din partea lui, dar uneori mi-e teama nu de esec ci ca nu stiu ce anume e dispus sa ii iau de pe cap...Caci ii cam place sa se incarce si problema mare este ca daca nu are problemele casei le gaseste pe ale altora : parinti, socrii, veri, prieteni, cunostinte, vecini... Ma intelegeti? Asa e el.

DanaR si baietii ei : http://ealbum.ro/danar/a165

Mergi la inceput