incalzire ieftina
Raspunsuri - Pagina 2
iepumic spune:
Off-topic: Guestus, fata a cerut sfaturi...eu nu vand nimic, spre stiinta ta, decat poate know-how dar, dupa cum se observa, si pe ala il ofer gratis. Special pt tine, draga Guestus: daca nu poti raspunde on-topic sa il ajuti pe autorul mesajului uc ceva, mai bine abtine-te si no.2 ) nu mai emite aprecieri despre oameni in necunostinta de cauza. I rest my case.
Draga Dariana, daca te-a deranjat ce ti-am recomandat eu, te rog sa imi spui tu personal.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!
All's Well That Ends Well.
allisi spune:
Dariana are dreptate iepumic si eu sunt in dilema ca si tine, nu vreau sa investesc nu stiu cat pt.ca nu prea ne permitem dar dupa spusele sotului meu care se mai pricepe zicea ca panourile solare sunt cele mai bune si eficiente pt.incalzirea apei .intradevar umpic costa am vazut in ungaria unul na-s putea sa-ti spun decati litri era boilerul ala incorporat dar un pret as putea sa-ti spun in jur de 13 mil.acum tu hotaresti.mai vb
dariana spune:
heiii, eu nu ma supar pe nimeni ca nu am de ce, ma bucur sa aflu cat mai multe pareri si va multzumesc pt ajutor. iepumic, casa acum e la stadiul de instalatii, tencuiala, pus gresie...
stiu si eu ca sunt f bune panourile solare si daca nu anul asta la anu sigur merita o investitie.
Dariana si Darius (30.07.2006)poze
iepumic spune:
Intr-adevar, panourile solare sunt solutia cea mai buna pentru prepararea apei calde menajere, mai ales in cazul unei resedinte de vara situata intr-o zona cu insorire puternica asa cum este cazul casutei Darianei.
Daca ati avut ocazia sa vizitati Grecia si Turcia, poate ati observat ca majoritatea caselor, inclusiv apartamentele din bloculete mai mici, sunt dotate cu instalatii cu panouri solare (de regula 2 panouri + 1 boiler cu acumulare montate pe acoperis si care functioneaza gravitational).
La noi pana de curand au existat putine firme care importau acest gen de instalatii si preturile erau foarte mari. In luna aprilie am fost la expozitia anuala de instalatii Romtherm si am descoperit multe firme care aduc astfel de sisteme, cu preturi mult mai mici. O sa incerc sa gasesc o lista cu aceste firme pentru voi.
Sa va spun care sunt parametrii care trebuie luati in calcul la dimensionarea unei instalatii solare: localitatea in care se va realiza instalatia, posibilitatea de amplasare a panourilor (situatia ideala este sa fie montate pe acoperis, in unghi de 45 grade, cu orientarea SUD), numarul de persoane care vor utiliza apa calda menajera, tipul sistemului (simplu sau mixt = cu sursa suplimentara de energie termica, adica centrala termica), programul zilnic de utilizare a apei calde si varfurile de consum. Mai sunt si alti factori dar acestia sunt cei mai importanti.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!
All's Well That Ends Well.
Guestus spune:
iti spun yo....sa-ti faci panouri solare fara sa ai (la baza) incalzirea electric sau cu gaz este ca si cum pui motor de formula 1 la dacia. daca ai 1 saptamina noroasa om te-ai facut....garantat faci cistita de la apa rece.
Mada spune:
panourile solare... ele se incarca nu numai de la caldura solara ci si de la lumina. iti vor fi de folos inclusiv iarna
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Guestus spune:
Ok...hai sa vedem citi kw max (si in ce conditii) pot produce panourile voastre solare...cit costa panourile.....intretinerea.....cit e viata lor...cine le poate repara in caz de....unde...trebuie sa aiba un lichid ce nu ingheata (cit costa)...la cite zile trebuie sa te cocoti pe casa sa le cureti geamul de praful depus....
iepumic spune:
La intrebarile astea va trebui sa gasesti singur raspuns, eu nu vreau sa dau preturi si furnizori pe site ca sa nu fiu acuzata ca fac reclama sau ca as avea eu ceva de castigat din asta.
In orice caz, instalatiile solare nu se dimensioneaza in kW (sigur, energia produsa poate fi cuantificata si astfel dar nu se lucreaza asa) ci in l/zi: cati l/zi produce instalatia fata de cati l/zi sunt necesari pt. consumul ocupantilor. Solarele produc maximal vara in conditii de insolatie maxima, dar produc chiar si iarna in conditii de insolatie medie si chiar in situatii de cer acoperit (datorita radiatiei difuze) dar, bineinteles, randamentul este semnificativ redus.
Lichidul care nu ingheata este o solutie de apa cu etilen glicol (in general, sunt si altele) solutie care se foloseste in circuit inchis, pierderile sunt minime deci trebuie doar completat din cand in cand. (ca uleiul la motorul masinii)
Chestia cu suitul pe casa si curatatul geamului este un fel de "hai sa cautam nod in papura".
Reparatiile si mentenanta trebuie asigurate de firma care le comercializeaza sau de alte firme autorizate de aceasta. Normal este sa ai si o garantie la acest sistem.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!
All's Well That Ends Well.
Guestus spune:
uite aici ce zic baietii...deci mai usor cu sfaturile aiuristice
http://www.solaria.ro/intrebari-frecvente/Generale/
"Este înc#259;lzirea solar#259; a apei o alternativ#259; viabil#259; pentru combustibil lichid, gaz sau electricitate?
Instala#355;ia solar#259; ar trebui v#259;zut#259; nu ca o alternativ#259;, ci ca un complement al unei instala#355;ii conven#355;ionale, mai ales la o construc#355;ie existent#259;, al c#259;rei grad de izolare termic#259; este redus."
allisi spune:
GUESTUS nu te supara pe mine .esti umpic rautacios si negativist cu raspunsurile pe care le dai?sau mi se pare?am impresia ca incerci sa ne convingi ca panourile asta nu ar fi de nici o culoare bune,oare cei care le-au facut nau gandit cu capul ?