incalzire ieftina

incalzire ieftina | Autor: dariana

Link direct la acest mesaj

avem o casa la mare unde trebuie sa facem sistemul de incalzire, precizez ca cel mai mult ma intereseaza apa calda, pt ca o sa stam mai mult vara si vrem sa si inchiriem. pb e ca nu avem prea multi bani si ne-ar trebui ceva ieftin, bun si sa nu consume mult. ce imi recomandati?

Dariana si Darius (30.07.2006)poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Deci consumul de apa calda te intereseaza mai mult!?

Se spune: acolo unde nu exista gaz, cel mai eficient este curentul electric! Asta, vorbind de sursa cea mai curata, care nu te murdareste pe maini!
Daca ai pe cineva care sa stea langa o centrala pe cocs, atunci e altceva! Cocsul are o putere de incalzire mare, dar gandeste-te la tot: locul centralei, locul de depozitare al conbustibilului, dispozitia la cateva ore de a alimenta...

Daca optezi pentru gaz sau electric, sistemul pe toata cladirea sa nu fie instant, ci cu acumulare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

crixia, coxul il exclud din start. deci zici ca nu e rentabil sa pun incalzitoare instant? mai bine boilere sau cum?cam de catzi litri la o baie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

www.google.ro/search?hl=ro&q=baterii solare apa calda&meta=cr%3DcountryRO" target="_blank">Baterii solare. Poate e mai mare investitia la inceput, dar pentru consumul si randamentul ulterior eu zic ca merita. Mi se pare solutia perfecta pentru o casa folosita in timpul verii.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

stiu....darsunt f scumpe s anul asta nu avem atatzia bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Orice casa trebuie sa aiba o temperatura de cca +10 C iarna....sa eviti igrasia...inghetul apei in tevi.....asta chiar daca stai in ea sau nu. Deci iti trebuie un termostat...si aia cu carbuni/lemne nu merge...nu poti ca la fiece 10h sa faci pe fochistul.

Mergi la inceput

guestus, ai dreptate! si ce imi recomanzi? daca imi potzi explica mai ca la prosti ca nu ma pricep deloc,pls.

Mergi la inceput

Cred ca ai nevoie sa o incalzesti si iarna...sa ai conditii civilizate..sa nu miroasa a mucegai..sa nu faci igrasie...alta solutie nu vad decit cu electricu. Cit o sa-ti consume depinde de suprafata...de izolatie...etc etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

...sau cu gazu'

si in plus, cand veti avea bani, pe viitor nu acum - investiti in panouri solare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Draga Dariana,
in principiu apa calda o poti rezolva usor cu panouri solare in perioada de vara cand casa va fi ocupata cel mai mult. Panourile solare pot fi folosite si ca aport suplimentar de energie pt. incalzire iar incalzirea cel mai bine ar fi sa o faci cu gaze. Pt. mentinerea unei temperaturi de garda in casa centralele termice moderne au functii speciale care minimizeaza consumul. SIgur ca aceasta este o investitie mai mare. Iti recomand sa izolezi casa cat mai bine pt. a consuma cat mai putina energie. De asemenea, o incalzire in pardoseala ar implica consumuri si mai mici.
Daca vrei sa iti spun, orientativ, niste costuri pt. o instalatie simpla cu panouri solare, da-mi te rog PM.
Eu as esalona investiile astfel: as prevedea intai un sistem de panouri solare cu un boiler pt. prepararea apei calde menajere si apoi as investi, cand as putea, in instalatia de incalzire. In ce stadiu se afla casa?

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iepumic

[font=Comic Sans MS][size=2][purple]
Daca vrei sa iti spun, orientativ, niste costuri pt. o instalatie simpla cu panouri solare, da-mi te rog PM.
Eu as esalona investiile astfel: as prevedea intai un sistem de panouri solare cu un boiler pt. prepararea apei calde menajere si apoi as investi, cand as putea, in instalatia de incalzire. In ce stadiu se afla casa?

bine ca nu vinzi uraniu sa o sfatuiesti sa-si faca centrala nucleara.

Mergi la inceput