copii deranjanti...?
Raspunsuri - Pagina 8
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by ruxij
De fapt, de cate ori vad un catel si un stapan super-grijuliu de parca i-ar fi copil cutzu ala, ma gandesc "luate-ar hingherii, Bubico"
Ma gandesc ca opinii din astea anti-copii si parinti ar fi mers mai bine pe site-ul "desprecatei.com" decat pe desprecopii.com. Cata minte poti sa ai sa postezi asa ceva pe site-ul asta? (rollyes)
pe mine ma apuca sfintii cand vad ca 99% dintre stapanii de catei ii duc sa-si faca nevoile in fata blocului pe iarba pe care mere in 4 labe un copil, care nu-i tin in lesa pe pechinezi(aia au obiceiul sa sara fara motiv) , stapanii de catei care vad ca odrasla tocmai si-a lasat rahatelul pe strada si trec nepasatori....
nu stiu din ce categorie face parte Pisigri ...
iubesc animalele si cateii.mai ales canisii. si o sa-mi iau unul in momentul in care o sa-mi educ stomacul sa nu verse cand oi pune mana sa iau rahatelul de jos..
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
flaviutza spune:
Sunt si copii..mai putin civilizati.si uneori nu e vina singulara a adultului.cat te-ai stradui..sunt momente cand scapi situatia de sub control .fie care 3 sau 16 ani. un asemenea exemplu,de copil needucat ar fi asta: un pusti de 14 ani se impinge sa intre in fata la magazin,da cu coatele in stanga si-n dreapta..
insa ce a descris pisigri...pot fi cel mult numiti obositori..si al meu e obositor uneori si pentru mine si pentru altii..toti sunt obositori.dar nu enervanti.
da,recunosc, ma obosesc uneori copiii(si al meu,si ai altora)..dau un exemplu,cand ne intalnim 3 prietene,doi baieti de 4 ani si mogaldeata mea de 3..nu va imaginati ce pot sa faca impreuna, cum se arunca pe burta pe trotuar zicand ca sunt pinguini pe zapada si alte alea...
mami si Ale
flaviutza spune:
Pisigri...am citit si nu ma pot opri sa nu comentez..desi poate o sa te superi rau de tot, poate o sa-mi iau si eu vreun avertisment...
dar cert e ca am ramas asa..cu un gust amar...si cu exact acelasi sentiment de mila cu care te uiti tu la copiii..mai putin educati si la parintii lor.
in cel putin doua randuri asemeni educatia copilului cu educatia..catelului. odata cand spui ca un bebeu trebuie educat,la fel cum educi un animalut abandonat pe care-l iei in grija..ca sa nu-ti faca nazuri la,culmea 2-3 ani...ca si unul si altul se nasc manati doar de insticte si nu stiu practic mai nimic...
si doi,care m-a socat de-a dreptul , cand spui ca e perfect corect sa pui un bebeu de cateva luni la olita, pentru ca nu-i asa,duci catelul sa faca pipi dupa ce a papat..cum isi formeaza catelul deprinderea..asa si puiul de om..
eu nu zic decat atat...intre catei si copii sunt maaaari diferente. primii(cateii) ii poti relativ usor stapani,dresa, nu fac scandal in restaurant si nici nu se dau cu fundul de pamant..pe cand copiii..indiferent cat vei vrea,vei incerca...nu-i poti dresa, nu-i poti educa in asemenea masura incat sa te satisfaca 100%.
imi cer inca odata scuze, primesc avertismentul daca e sa vina,dar nodul din stomac n-o sa-mi dispara ...
mami si Ale
denizel spune:
Hai sa privim pozitiv, Flaviuta!
Stiu ca suna enervant, dar repet! NImeni nu stie ce-i ala un copil, pana cand nu il are pe al sau in brate. Punct!
Nu putem sa condamnam pe Pisigri pentru ca ea crede ca un bebelac de 4 luni poate fi pus la olita . Stie ea ca la varsta aia un bebelac abia poate sa-si tina capul, fara sa-l balangane in stanga-drapta-sus-jos? Cu siguranta ca nu! :-) Dar o sa invete! :-)
Partea pozitiva ar fi ca Pisigri este o fata sigura pe ea, care indrazneste sa-si spuna parerile, chiar daca nu a ales locul cel mai potrivit . Iar asta e o calitate pana la urma, nu? :-)
Ia vino tu sa dezbatem pe topicuri mult mai interesante, unde sunt sigura ca ai avea multe chestii interesante de spus:
http://forum.desprecopii.com//forum/topic.asp?TOPIC_ID=99466&whichpage=6
Uite, special pentru topicul la care te invit, mi-am modificat si semnatura .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!!!"
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Tonnia spune:
Ba eu am intalnit si copii, nu le-as zice needucati, habar n-am daca are vreo legatura cu educatia ce vreau sa spun, absolut infricosatori. Ma refer la cei agresivi, care chinuie animale sau dau cu pumnii in dreapta si in stanga, stiti si voi sigur despre ce vorbesc. Expresia intiparita pe fata e ingrozitoare, iti dau fiori pe sira spinarii. In fata lor nu fac decat sa-mi zic in gand "Doamne fereste", pt ca am si eu 2 copii inca mici si mi-e teama.
In rest, ca alearga, ca nu stau locului, ca fac zgomot etc, aia sunt copii si atat.
Deci este foarte posibil ca unii copii sa deranjeze.
kariguld spune:
pisigri,
Draga mea , am mai spus, cum judeci tu, care esti spectator la o anume situatie intre o mama si copilul ei???
Nici nu stii tu ce e in sufletu unei mame care are parte, pe strada, de o criza a odorasului ei scump! Si ce daca nu i-a spus nimic fetei? Vroiai sa o faca in fata ta,sa te simti tu bine, sa vezi tu cum ia mama masuri??? A facut-o acasa, fii convinsa!
Eu nu am facut observatie copiilor mei, NICIODATA in public, cu persoane straine sau chiar cu cei din familie de fata, chiar daca ar fi meritat din plin! Si poate am fost si eu judecata pentruca nu stiu sa-mi educ copii, dar acasa am avut grija sa ii educ, sa vorbesc cu ei despre ce facusera!
Si te-as invita la mine, ca sa locuiesti nevazuta intr-o camera, o saptamana, sa vezi cum imi educ copii si apoi sa vorbim!!
comparatia copil-catel, e deplasata!
Copii nu sunt animale de companie, sunt suflete cu simtaminte si vor deveni intr-o zi oameni mari, care poate vor judeca si ei la randul lor alti parinti cu copii.
Kari
Roxana_G spune:
Comparatia copil-catel nu numai ca este neavenita, dar este lipsita de orice suport logic. Nu pot sa nu ma gandesc, cu riscul de a parea rautacioasa, ca asta ar fi ceea ce s-ar dori de la copii, sa iasa numai in lesa si sa stea la piciorul parintilor. Dar uite ca nu se compara situatiile si nici nu este posibil asa ceva.
Totusi, incerc sa nu pun comparatia neaparat pe seama faptului ca pisigri nu suporta copiii, poate doar a incercat sa asimileze cumva afectiunea fata de copii pe care nu are cum sa o simta nefiind parinte. Nici nu suporta comparatie, dar poate a incercat.
Insa in continuare cred ca reactia ei vis-a-vis de copii si comportamentul lor mai mult sau mai putin linistit este exagerat, intrucat in mesajul initial se vorbea iritat de prezenta copiilor peste tot.
Pisigri nu trebuie sa faca musai copii ca sa stea linistita la restaurant, insa nici sa faca mare caz pentru un copil care se uita la ce are in farfurie. Constat ca pana la urma definitia "civilizatiei" la copii tine de toleranta fiecaruia. Posibil ca un lucru ce mie nu mi se pare deranjant sa fie o tragedie pentru altcineva si atunci faptul ca persoana respectiva e deranjata nu echivaleaza neaparat cu nepasarea alteia.
Ei bine mie nu mi se pare mare lucru ca fetita mea se foieste prin restaurant sa admire decorul cat timp nu trece la deranj pe la mese, nu strica si nu tipa. Daca ati vedea cate domnisoare aranjate fac trafic intens la baie sa isi improspateze machiajul, plimbarea piticei mele ar fi nimic prin comparatie. Si totusi lumea nu e deranjata sa isi mai clateasca ochii cu tinutele domnisoarelor cu pricina si nu se simt deranjati nici daca li se arunca ocheade languroase la masa. Desigur, cand un grup de chercheliti nocturi incep sa cante si sa se urce pe masa este evident haios, in schimb un copil care nu se comporta linistit la masa este evident un motiv sa iti strici cina si sa pleci nervos. Pe plaja nu te deranjeaza grupurile cu tipi/tipe bine facute si bronzate care fac sant de la cearsaf la mare si inapoi ca sa poate fi admirati/admirate, dar desigur uneora li se ridica parul pe cap cand sunt stropiti usor de un copil care alearga la parinti cu colacul ud pe el.
Rox 23+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
pet.cost2005 spune:
Am urmarit mult subiectul asta si am stat sa ma gandesc daca sa raspund sau nu ... de fapt daca sa imi spun parerea sau nu pt. ca nu vreau sa judec pe nimeni.
Sa va povestesc "un caz" de copil ... am lucrat mult ca baby-sitter si am avut de-a face cu multi copii. O paranteza: imi plac la nebunie copiii, mari, mici, mi i-am dorit si acum mi se realizeaza visul, de a creste un copilas as meu, nu numai pe ai altora. Ok, revenind la subiect ... Pot spune si eu ca am "nimerit" un copil antipatic ... tocmai pt. ca era asa cum poate si l-ar dori pisigri. Sa stea acolo unde-l pui, sa nu urle, sa nu tipe, sa nu intrebe, sa nu se joace. Eu am ramas blocata de acest copil (avea atunci 4 ani) ... eu il luam de la gradinita si vreo 4 ore stateam cu el, pana venea unul din parinti de la serviciu. Copilul ala cum intra in casa ... se ducea la dulapul cu brioche si prajiturele de-astea comerciale baga in el pana la refuz ... si statea in fata TV la desene animate de-astea violente cu monsti, batai, pistoale, sabii etc. La inceput, o zi, doua ... nu am zis nimic ... dupa aia am incercat sa il antrenez in fel si fel de jocuri cum ma pricepeam eu mai bine, avea o groaza de jucarii ... nu am reusit deloc sa-l dezlipesc din fata TV. I-am zis, hai sa mergem in parc ... sa ne jucam, sa te joci cu alti copii ... imi raspundea ca e obosit, nu vrea sa iasa ... Il tot intrebam ce ai facut la gradinita, ce ai mancat .. numai sa il fac sa fie mai activ ... imi spunea bine si gata. Aveam mancarea pregatita pe care trebuia sa i-o dau seara ... dar de unde sa mai manance daca el mancase pana atunci porcariile alea ... I-am povestit mamei tot ceea ce am scris mai sus ... pt. ca eu nu stiam cum sa ma comport ... maica-sa mi-a zis ca sa-l las sa faca ce vrea ... ca asa a fost obisnuit. Eu un copil mai lipsit de viata nu am vazut de cand sunt ... Interes din partea parintilor = 0. Poate stilul asta de copil e pe gustul lui pisigri, nu deranjeaza, nu vorbeste, nu misca ... eu, personal, prefer sa imi rastoarne casa cu fundul in sus, numai sa se bucure de copilarie, de farmecul fiecarei varste in parte.
In fine, ca m-am lungit ca o placinta ... este fff greu sa fii parinte si mai ales daca esti "judecat" de cei din jur precum face pisigri ... Eu sunt convinsa ca atunci cand va fi sa ai copii tai, iti vei schimba radical parerea si vei fi mai toleranta si cu nazbatiile pe care le fac unii copii.
Asemanarea catel-copil .... mi se pare total nepotrivita ... nici nu poate fi vorba ca un catel sa fie la fel ca un copil ... eu ii prefer de zeci de mii de ori pe cei din urma decat cainii (si pot sa primesc rosii, oua in cap ce vreti, din partea iubitorilor de animale) ...
off-topic: denizel ai nimerit la fix cu semnatura ... imi place !!!!!!
11+
Petronela
patou spune:
pisigri, eu ma regasesc in ceea ce ai descris tu. probabil cu o singura exceptie, acum de cand am copilul meu ma deranjeaza mai putin actele "antiociale" ale copiilor. Dar, cum nu am uitat nici perioada de "dinainte" de a avea copilul incerc sa evit situatiile care ar fi cu siguranta enervante atat pentru noi, pentru cei din jur, si chiar pentru copil. Deci, la restaurante ies doar cand am cu cine sa-l las acasa -de fapt ce rost ar avea sa ies, sa alerg tot timpul dupa el, el sa se plictiseasca, si sa nu apuc sa mananc linistita?
cand intalnim un catel in parc si stapanii ne lasa sa-l mangaiem o face cu foarte mult respect, din fericire asta n-a trebuit sa-l invat .(ca doar copilul imita comportamentul adultilor, daca el n-a fost tratat fara respect si n-a fost bruscat niciodata nu vad de ce ar face-o cu un caine)
daca tu esti total nebuna, intru si eu in club (eu cred mai degraba ca lumea in care traim e nebuna, nu e facuta deloc pentru copii, au interdictii peste tot, parintii trebuie sa lucreze, etc)
"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"
flaviutza spune:
Imi cer scuze inca o data fata de pisigri...nu am eu dreptul sa judec, in fond fiecare are dreptul sa gandesca si sa actioneze exact asa cum simte, deci nimeni nu trebuie sa se simta vinovat ca iubeste sau nu copiii(ai altora) sau animalele.
Insa imi ramasese in cap kestiunea cu olita (nu mai retin exact unde am citit-o la un topic despre olite oricum..si imi ramasese in cap si persoana care a spus-o)
Sunt si nu mi-e rusine sa o recunosc si copii obraznici. de regula aia mai mari,ca cei mici de cele mai multe ori nu prea realizeaza ca..deranjaza(un copil galagios de 3 ani in restaurant,ma indoiesc ca stie ca deranjaza). copil obraznic e vecinu' de 15 ani care mi-a scos florile din fata blocului pentru ca am avut curaj sa-i spun sa dea muzica olecuta mai incet(i-am oferit si castile mele),asta la 12 noaptea,de 1 mai.acelasi copil ma injura in loc de buna ziua de atunci..asta mi se pare copil obraznic, dar nu i-as pune la zid neaparat pe parinti..
am avut in liceu un asemenea exemplar, si acum e un adult asezat,director la coca cola pe judet.so..
am avut si caine..si mata,dar ma refer la caine acum. sincer si cu mana pe inima nu mi s-a intamplat decat o singura data sa mi-l intarate careva..in rest,da,veneau copii FARA SA INTREBE si incercau sa se joace cu el..asta nu m-a deranjat in veci, in fond era datoria mea ,ca stapan sa spun ca pe cainele meu il deranjaza o mangaiere doar daca e in zona cozii sau daca papa. copilul era doar curios si ii trebuie fix o secunda sa scape din ochii mamei si sa puna mana pe catel..
ma intreb ce ti s-a intamplat tie,si cu cata frecventa,si cat de grav, de spui pe la un alt subiect ca-l tii in lesa de teama sa nu fie lovit(cainele) de copiii prost crescuti(exact astea sunt cuvintele folosite).in nici un caz nu-l ti in lesa pentru ca ar putea avea un acces de furie sa muste pe careva,tu sti ca el nu musca..
asta si inca alte cateva mesaje in gen ma fac sa cred ca acorzi mai mult credit cainilor,ca esti mai toleranta cu comportamentul acestora decat cu cel al copiilor...
mami si Ale