copii deranjanti...?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellaene spune:

dar daca copiii o deranjau pe tanti aia fara copi....o intrebare am si eu...cainii nu-s si ei uneori needucati? si cainele mai strica un pantof, mai latra sau urla asa din senin si deranjeaza, face nevoile pe unde nu este permis....nu ca as avea ceva cu caini, dar eu am trei copiii si ai mei sunt tare greu de stapanit toti odata, mai ales c e indeamna intre ei..asta nu inseamna sa nu mai am viata sociala...i nicun caz...cui nu-i place sa plece.am patit-o in tabara asta vara, noi cu copii de cls 1, vreo 40, sub noi babute trecute bine de 70...au mormait, au reclamat...si apoi a doua zi au plecat la alt hotel...doar nu era sa ne mutam noi cu copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaene spune:

a, si inca o chestie, baiatul meu cel mare are sindrom ADHD, adica e hiperactiv.Oricata buna crestere si educatie i-as da eu, el n-are astampar, vorbeste intr-una, nu sta locului o clipa, mai scoate limba pe strada....normal ca mi-au zis si mie multi ca e needucat, dar mi-am vazut de treaba mea si i-am lasat sa vorbeasca...pana la urma mai mult conteaza copilul meu decat parerile lor.Eu stiu ca am un copil cu un deficit de atentie si de comportament, dar ma rog mereu sa fie sanatos, restul nu mai conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Mi s-a parut o discutie foarte interesanta...
-Pe de-o parte trista, cand observi cata lipsa de diplomatie si tact au unii oameni in a contracara pareri care nu sunt similare cu ale lor
- pe de alta parte nostima, cand analizezi la rece inflacararea un pic exagerata si mamiceasca a fetelor care expplicau ca istericalele copilaresti sunt normale

Eu cred ca pisigri stie clar ca toti copiii au mai devreme sau mai tarziu iesirile lor (mai mult sau mai putin virulente); dar cred ca s-a referit la situatiile in care un copil are gesturi /atitudini /reactii deranjante pentru altii, iar parintii lor nici nu se sinchisesc...
Adica am vazut la restaurant cazuri in care copiii pleaca de la masa parintilor si se duc sa se joace cu masinuta pe masa vecina, tragand de furculitele si fata de masa a acestora, iar parintii nici nu clipesc, ba chiar sunt fericiti ca pot manca linistiti :-)
Cred ca mai mult la genul asta de situatii se referea pisigri, si asta oricat de super-mamici ati fi, trebuie sa recunoasteti ca e neplacut si ...nepoliticos.
Din partea parintilor, nu a copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu am copil care face/a mai facut prostii in public si inteleg ca cei fara copii sunt clar exagerati in repulsia lor fata de copii, dar cred ca si tu ai dreptate, sunt parinti care sunt cam lipsiti de bun simtz si isi lasa odraslele sa isi cam faca de cap prin restaurante. Vestea "buna" e ca nu se intampla asa doar in Romania

N-am citit ce s-a mai scris, subiectul e vechi, da' dc. s-a povestit si despre caini, e clar, eu sunt si contra stapanilor lor fara bun simt

Mergi la inceput

Ruxij - cred ca repulsie pt copii e cam mult spus ...Adica sper
Si e clar ca toti copiii, chiar si cei cuminti, au accesele /iesirile lor. Important e sa nu-i impacteze foarte tare (mai tare decat pe parinti) pe oamenii din jur. Ce vreau sa zic e ca daca propriul tau pui iti da cu lingura in cap iti permiti sa-i spui suav 'Mami nu mai da ca faci buba' dar daca vine copilul altuia nu prea iti permiti ...Adica ii spui frumos 'Da, esti simpatic foc da tanti trebuie sa manance' si cand repeti asta a 5-a oara si vezi ca parintii mananca linistiti fara sa clipeasca parca ti se pare un pic aiurea, nu ?
In plus, gandeste-te ca reactia e diferita de la caz la caz: eu, care imi doresc un bebe, o sa zambesc amuzata si-o sa ma gandesc <si eu cred ca voi deveni o mama nesimtita cand plozii imi vor face creierii praf>, altii care poate nu vor de nici o culoare un copil vor gandi ca e inadmisibil asa ceva, altii care sunt obositi/stresati vor merge sa le zica vreo doua parintilor, etc
Clar ca asta se intampla in orice restaurant, nu doar in Romania, ba chiar in Romania mi se pare parfum fata de alte parti...
Da stii ce ma gandeam ?... Ca exista o comunitate mamiceasca, ma uitam cat de apriga a fost reactia si toata unanima
E pacat insa ca am observat si 'atacuri' virulente, chiar lipsite de politete, exprimari gen <n-ai copii, habar n-ai>, desi pana la urma o opinie poate avea oricine, indiferent ca are sau nu un copil, nu ?
Un exemplu ca se poate discuta si cu un umor fin iata, esti chiar ...tu

Mergi la inceput

Pai ce sa zic? Da, fiecare poate avea o opinie. Da' si eu cred ca dc. n-ai copii, habar n-ai Hehehe, stiu eu cum gandeam inainte...habar n-aveam.

Dar oricum, nu aprob deloc parintii de genul descris de tine si stiu ca exista. Multi. Acum la faza cu conversatiile cu copiii, nu te aprob, trebuie sa le asculti, ghinion de nesansa dc. te-ai asezat la o masa invecinata unora cu copii. Dar fazele cu chiraitul si cu alergatul prin restaurant si trasul de maneca al celorlalti clienti e drept ca sunt f. neplacute si pot fi prevenite dc. copilul are peste 2 ani. Dc. are 10 luni, nu garantez ca se poate face ceva sa nu urle

Mergi la inceput

Mhm, si am putea continua in acelasi stil la un subiect exhaustiv ...<Mame vs non-mame>

Castiga mamele

Mergi la inceput

Normal, suntem forum de mamici :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Pisix nu am citit ce s-a scris la subiect... doar ultima pagina:)

Vreau sa zic sa si pe mine ma deranjeaza copiii isterici in public. Si ma deranjeaza cind mamele/parintii nu iau atitudine. Dar nu avem ce face. Cum zice Ruxij, nu e doar in Ro..
Un exemplu recent: eu la magazin, linga mine doua tipe si o fetita cam de 3 anisori in carucior, tzipa de mama focului, urlete de abia mai avea aer, rosie la fatza. Cele doua (una din ele fiind mama) nici nu se sinchiseau, isi faceau linistite cumparaturile si ignorau complet cupilu'..
A trebuit sa ies afara cu toate ca vroiam neaparat sa iau ceva de acolo, dar pur si simplu nu se mai putea sta.

Si eu sint mama, si normal - orice copil plinge, e obosit sau nu mai are stare.. dar eu sint pe ideea ca nu trebuie sa ii pedepsesc pe cei din jurul meu daca copilul meu plinge.
Probabil acesti oameni de linga mine sint obositi, timpul lor e la fel de pretios ca al meu, ei merg intr-un loc sa se recreeze si eu le stric momentul cu niste zbierete de copil :)
Cind plinge si nu o pot stapini, pur si simplu ies afara. Si nu intru inapoi pina nu s-a calmat. Si bineinteles imi cer scuze celor din jur pe care ii deranjez atunci cind plinge sau e mai galagioasa.

Mergi la inceput

Multumesc Mindy ...
Daca nu erai tu incepeam sa cred ca s-a schimbat codul bunelor maniere si eu nu am prins de veste

Sunt pe vaaal ( Z 8 de stimulare cu Gonal, AMR 1 zi pana la ecografie)

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Sonia are nevoie de sufletul tau bun

Mergi la inceput