copii deranjanti...?
Raspunsuri - Pagina 16
A_Iulia spune:
Kari - am spus ca e posibil, nu ca e o certitudine. Mi-am amintit povestea ce mi-a spus-o un medic orl, cand i-am zis ca fii-mea nu sta sa-i pun picaturi in nas.
S-a uitat cu mila si a zis: am fost sa consult niste copii la leaganul de copii (orfelinat). Sa-i fi vazut pe toti cum intindeau manutele sa-i iei in brate, intindau nasucul sa le pui picaturi in nas, veneau cuminti si la injectie...
de aia am zis.
Si pt pisigri - asa-mi place de tine! si abia astept sa postezi peste cativa ani. Exact la fel am facut si eu - cu cainele de gat ani intregi, n-am stiut unde sa-l mai exilez dupa ce am nascut, brusc am constientizat ca lasa par. I-am zis si vara-mii, gravida fiind, care aveau un pisoi: ai sa vezi tu ce suturi ai sa mai dai matei (ei iubindu-l ca ochii din cap) dupa ce vine bebe. Vai ce s-a suparat. Si acum nu stie unde sa-l mai izoleze ca vorba aia, bebe e bebe.
raman la parerea ca pana nu ai...nu ai de unde sa stii ce-s alea sentimente materne. Preferi sa te calce masina decat sa-i curga un muc copilului. Ai sa vezi cum e.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
Gabrielama spune:
Postarea asta imi aduce aminte de o experienta, as numi-o ciudata, pe care am trait-o vara trecuta pe o plaja in Turcia.
Un domn turist (rus de origine, nota personala) s-a dus sa ne reclame la unul dintre body-guarzii clubului, ca, copii nostri fac galagie pe plaja si el nu poate sa se odihneasca. Era ora 11 dimineata, iar copiii respectivi (2 la numar) - care aveau 2 ani si 2 luni - sapau cu lopatica in nisip si bolboroseau bebeluseana.
S-a dus sa ne reclame si sa-i ceara body-guard-ului, sa ne oblige sa plecam... ca el vroia sa doarma.
Acum plec acasa sa o impaiez pe fie-mea inainte sa o duc in parc... poate e un catel pe acolo, sa nu-l deranjeze.....
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
kariguld spune:
Adina iulia, draga mea, nu te supara, dar comparatia copiilor - despre care spuneam eu, crescuti cu dragoste, de o mama si un tata, chiar si o bunica, intr-o casa a lor, cu haine si jucari, cu 2 calculatoare (acum 4 ani), premianti, cu tot ce isi pot permite niste parinti cu multi copii; cu a unor copii de la orfelinat....scuze, dar nu are nici o legatura.
Fiecare parinte face educatie copiilor lor, asa cum se pricepe, fiecare poarta in spate o mostenire de la parinti, mai mult sau mai putin simtita, pe care o aplica in educatia catre proprii copii.
Sunt mame tinere, foarte tinere chiar, care au plecat din familile lor cu speranta ca va fi mai bine, ca se vor casatori si nu vor face aceleasi greseli ca parintii lor. Dar se pomenesc cu copii si nu stiu cum sa-i creasca, nu primesc sfaturi si indrumari de la nimeni, ajungand sa faca greseli.
Cum am mai spus, nu putem judeca pe nimeni fara sa cunoastem bine situatia. Toti parintii fac greseli, nu cu intentie, ci din dorinta de a-si educa cat mai bine copii.
Si orice s-ar spune, fiecare familie are proprile valori si principii de viata, pe care le aplica in educatia copiilor, asa ca oricat am sustine o parere sau alta, ca e mai buna, sau mai rea, nu putem avea dreptate.
Ce e bun si placut pentru altul, nu se aplica celuilalt.
Kari
kariguld spune:
Gabrielama, super!!!
Sper ca nu vb serios cu impaierea!!!
Mai bine o pui sa faca asa in parc !!!
Ca sa moara cei care vor sa doarma!!!
M-am amuzat copios!!
Kari
A_Iulia spune:
Kari, sigur ca nu ma supar, dar reciteste si tu postarea ta initiala - nici urma de dragoste, bunica, si calculatoare. Astea abia acum au iesit la iveala.
Cu alte cuvinte, nimic nu m-a facut sa cred ca nu sunt oropsiti. chiar la copiii orfani m-am gandit, ca ei sunt asa cuminti si intelegatori, mai rar in familii care-i rasfata. Ei bine, in cazul tau n-or fi fost oropsiti. Multumita acum?
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
kariguld spune:
Adina IuliaEu am citit bine si stiu ce am scris! Din ce am spus se intelegea bine ca sunt copii crescuti de pparinti, ca au casa si alte cele.
Nu am vrut sa dau amanunte, care oricum nu au importanta, am spus esentialul!
Ei bine, in cazul tau n-or fi fost oropsiti
Vad ca orice as spune cuvantul meu e pus la indoiala!
In toate exemplele date aici de copii crescuti prost, needucati, cu crize, mofturi si altele, am vrut sa dau un exemplu ca sunt si copii care au fost bine crescuti.
Si sunt convinsa ca mai sunt multi alti copii, crescuti bine, educati de parintii lor.
PS. eu nu mi-as permite sa fac presupuneri despre ce a spus cutare sau cutare pe aici, mai ales in situatia in care cel care spune cunoste bine cazul.
Kari
Lemoni spune:
va mai zic eu acum ca fiecare dintre noi trecem prin perioade , odata ne sunt dragi cand ii avem si noi pe ai nostri mici , apoi ai nostri cresc incepem sa uitam si ne enerveaza cei mici .Eu acum numai am rabdare cu pitici ,imi sunt dragiii smotocesc pt 5 minute dar cam atit. Ma uitam la vecinul din spatele casei mele e pensionar ,iar la mine in gradina se string circa 9 copii in fiecare zi si fac o galagie de nu se poate , eu ii suport ca sunt si ai mei printre ei, dar vreau sa zic ca vecinul iese si mai le face observatie din cand in cand ,ba ca au dat mingea la el in gradina, ba sa de-a volumul mai mic chiar ma gandeam ca eu spre exemplu nu il vad pe sotul meu sa ajunga un batrinel din ala care tipa la copii dar cine stie ce va fi peste inca 20 de ani.
Bic spune:
Partea din mine de dinainte de a fi mama tinde sa rida infundat la ce ai scris si sa fraternizeze, parte actuala de mama, sa se jigneasc si sa te puna la zid.
Adevarul, cred eu, este ..."doaie" = doua, vorba lu' fii-mea...
1. Cind nu sint ai tai, copiii pot fi intr-adevar foarte astenizanti. (Ma refer la punctele 4. si 5. ale tale... si pe mine ma enervau chestiile astea, dar acum normal ca ma distreaza, iar la propriul copil mi se par chiar amuzante.)
2. Multi parinti nu stiu sa creeze un raport de respect intre ei si copil, astfel incit nu sint in stare sa-i tina in friu in anumite situatii...(vezi punctele 1., 2., 3.)
Ei si mai e si situatia 3 cind copilul e obosit si poti sa stai tu si in cap si tot ca el face.
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
herra spune:
Sa va spun ce-am patit ieri: am iesit din bloc, cu Vlad (aproape 3 ani), sa mergem intr-o vizita.
Ajung la masina, constat ca mi-am uitat telefonul...
Urc inapoi, dupa 5 minute ies din nou din bloc.
La scara – copii din bloc, aia care cresc pe casa scarii.
Unul din ei, cam cu un an-doi mai mare ca al meu, se trezeste vorbind, ca intotdeauna, “iar copilul asta!”
Il rog sa nu mai comenteze, sa-si vada de treburile lui.
(suntem cunostinte vechi, e baietelul care calareste masinile oamenilor parcate in fata blocului, in timp ce maica-sa fumeaza in balcon, in sunetul alarmelor...)
O data am strigat la el, sa-mi mai ierte masina, ea era in balconul de sub noi, cred ca s-a ofensat cand i-am zis aluia mic “vin eu pana jos daca nu are cine”...
Moment in care alt baiat, mai marisor, si care nu sta cu noi in bloc, spune despre Vlad – “ce ochi are, parca-i handicapat!”
Daaa...frumos, nu? Traim printre oameni...oare?
Si inca una, de aceasta data cu Vlad in rolul principal: la un minimarket de cartier, copilul nu mai avea rabdare in carut, se ridicase in picioare si se rezema de galantar.
Intamplator, in spatele galantarului era chiar vecina mea, ca acolo lucreaza.
i-am zis de cateva ori sa inceteze, dupa care l-am dat jos din carut, l-am luat de mana si ma indreptam spre altceva, doar sa-i distrag atentia.
In acel moment s-a gasit si taica-sau sa fie autoritar, i-a zis ceva de genul “termina sau iesi afara din magazin”.
La care asta mic (sunt ei mici, dar realizeaza mai mult decat credem, de exemplu cand unul din parinti nu-si prea gaseste timp sa discute cu adevarat cu ei, in schimb le face “educatie” in public) scoate un racnet – dar asa, gen Tarzan; se vedea cum se incordeaza sa-i iasa cat mai bine...
Taica-sau se inroseste tot – cred ca e din categoria de “educati prin restrictii”.
l-am vazut cu coada ochiului, pentru ca m-am indepartat, cu tot cu “botul meu de aur”; si...recunosc, ma umflase rasul de tragi-comicul situatiei...
oare ce gandea vecina noastra?!
Ceea ce vreau sa spun este ca nu putem judeca parintii – poate obositi, poate stresati dupa o zi grea la munca, plictisiti...
Si cu atat mai putin copii...
Cate situatii, atatea explicatii.
Incerc sa fiu toleranta, dar nu-mi iese prea des, mai ales cand se ia lumea de al meu. Prefer sa evit mitocanii de toate varstele, numai ca uneori sunt cam peste tot, si...nu ma lasa sa traiesc.
Si mai fac si copii. (da-da! persoanele de fata se exclud!)
Da, asta nu a sunat “calm, destins si permisiv fata de copii” – asa sunt adultii in alte tari nu numai fata de copii, ci si in relatiile dintre ei, asta e deja alta discutie.
quote:
Originally posted by Rufus
Cred ca sub masca tolerantei obligatorii fata de copilarie (de orice varsta, pentru ca mici se suie pe masa in restaurant, dar mari arunca pocnitori in autobuz, cand se inchid usile) se ascunde o masa mare de adulti carora nu le pasa de educatia propriilor copii. Singurul lor raspuns este "ce sa le fac, sunt copii...".
Adultilor respectivi nu le pasa nici de cei din jur; se conduc dupa principiul „nu-ti convine, ia-ti copilul si muta-te la vila, ... doar un exemplu...
Eu sunt patita si cu cainele – am auzit toate comentariile rautacioase posibile, in plimbarile cu dogul german al familiei.
quote:
Originally posted by ruxij
De fapt, de cate ori vad un catel si un stapan super-grijuliu de parca i-ar fi copil cutzu ala, ma gandesc "luate-ar hingherii, Bubico"
Ma gandesc ca opinii din astea anti-copii si parinti ar fi mers mai bine pe site-ul "desprecatei.com" decat pe desprecopii.com. Cata minte poti sa ai sa postezi asa ceva pe site-ul asta? (rollyes)
In primul rand, mai citeste regulamentul – de pe desprecopii, desprecatei sau al oricarui forum...
Cum spuneam, lipsa de toleranta...hai sa nu transformam totul intr-un razboi copii – catei!
Ati uitat sa iubiti animalele si copii?!
Ps: am reusit sa ajung la pagina 7, revin!
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
ruxandra_sb spune:
Sunt si copii care prea sunt scapati din mana si fac numa ce vor. Iar parintii nu prea au (sau nu vor sa aiva ) nici un cuvant de spus. Ca nu le pasa, ca nu sunt capabili, ca cei mici ii joaca pe degete, ca nu vor sa le "stirbeasca personalitatea", ca.. si ca..
Iar copiii care mai respecta ocazional si din reguli nu-s neaparat pampalai sau robotei dresati.
Jos comunistii! Jos tradatorii! BASESCU presedinte.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!