copii deranjanti...?
Raspunsuri - Pagina 11
A_Iulia spune:
Ilse
Si mie mi s-a intamplat, chiar in we asta. Am fost la munte. Eram cu fii-mea si cu fetita unor prieteni, un pic mai mititica. Si coborau fetele pe scari in vila si aia mai mica a inceput sa se joace si sa tipe.
A iesit un "nene" de la receptie care i-a zis ca ce tipa asa, ca doar nu-i din hoarda de barbari. Si ca unde se trezeste sa tipe asa, copil needucat (prietena mea nu era prin zona ca-i lipea vreo doua).
Noroc ca nu s-a luat de fii-mea, ca a mea e sensibila si plange (da' n-am probleme cu ea ca e atat de cuminte si nu deranjeaza in general pe nimeni)...dar l-am intrebat: de ce nu puneti anunt ca nu primiti copii aici, daca tot va deranjeaza atat? Mergem in alta parte, nu-i problema, dar copiii asa se joaca!
Va e clar ca eu in vila aia nu mai calc. Desi se cam gudura individu' spre sfarsit...eram grup mare...si cu iesiri frecvente...da' sa fie sanatos. Nu pot sa pun copilul in lant. Sau pot, da' nu vreau.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
ilse spune:
ellej, da...cam asa, ori pleca fetitza respectiva ori ii turna si ea nisip in cap, nu spun ca e ideal ceea ce fac olandezii, nici eu personal nu fac asa...dar cam asa fac majoritatea, am vazut de exemplu, copii de aceleasi varste, adica apropiati ca varsta jucandu-se, uneori impingandu-se unii pe altii de pe tobogan, dar lasati sa se apere singuri sau sa inceteze singuri eventual...eu descriu doar o stare de lucruri aici
edita: multumesc pentru cuvintele frumoase
mary,
mamica de ilse (3 ani) si sven(1 an)
Elise spune:
Anca, mortala faza cu "capsorul blond" care bantuia prin bude....
Eu sper, in sinea mea, ca fie-mea nu o sa se tavaleasca prin supermarketuri. Da' cred ca toti parintii spera...
Daca totusi o sa o faca, am inteles de la unii mai cu experientza ca nu e indicat sa sari in sus, sa o iei in brate, si in general sa reactionezi instant spre linistire odorului furios.
Pentru ca respectivul odor percepe imediat ca asa e rost de bagat in seama.
De preferat e sa fii chiar indiferent.
Se tavaleste ce se tavaleste si ii trece.
A doua, a treia oara la fel.
Dar, daca nu obtine reactia scontata, nu va aplica prea mult timp tehnica asta.
Asa ca ne oripilam degeaba...parintii aia care nu sar sa-i consoleze cind se tavalesc chiar ii educa in timpul asta.
Nu i-ar educa daca ne-ar proteja imediat urechile noastre fine.
Elise & BBLisa
anca74 spune:
quote:
Originally posted by Roxana_G
[sa judeci situatii nu neaparat oameni prin prisma a ceea ce par din exterior. Este foarte usor sa pui pe seama nepasarii (din pacate de multe ori chiar asa este) si mult mai greu sa incerci sa ii acorzi cuiva o circumstanta atenuanta.
Este foarte posibil sa ai dreptate. Nu neg acest aspect.
Dar,... punind in balanta sanatatea unui bebe vizavi de acordarea unei circumstante atenuante unei mamici ahtiate dupa shopping... parca tind sa inclin catre sanatatea bebeului.
Un alt aspect: mamicile imigrante aici, si cele romance cu precadere, au niste copii buni de pus la rana! Cumintei, linistiti, stau de mana cu parintii lor, nu alearga ca bezmeticii peste tot, nu-i nevoie sa ridici vocea la ei sa-i domolesti, etc.
Intrebarea este: de ce unii parinti pot si altii nu?
Cred ca este vorba de educatie, in final.
io
http://tac.families.com/ezb/874526.png
ocebine spune:
Anca...poate nu ai inca bebelacii tai, proprii si personali...
Nu stiu cit de diferita e Canada, dar sfatul unui pediatru (sau psiholog) este atunci cind plozishorul din dotare se tavaleste cu sirg pe jos si face scene, cel mai bun mijloc de a-l "vindeca" este sa nu-l bagi in seama.
Nick mi-a facut prima scena pe trotuar, la 2 stradute de casa (deci in plin cartier sub privirile vecinilor). Avea 3 ani...a vrut italian ice de la o toneta (ceva ambulant...apa cu zahar de o igiena mai mult decit indoielnica). S-a lungit pe jos si racnea de toti ranunchi posibili!!! Copilul meu perfect si cuminte si intelegator pina in acea clipa. Pur si simplu era total transformat. L-am lasat acolo pe jos, si am mai facut 4-5 pasi inainte. Am steptat cu rabdare (timp in care mai imi tragea vreo ocheada sa vada ce fac...pic de lacrima nu avea...doar plamini cit cuprinde. Dupa vreo 5 minute (in capul meu o eternitate), s-a ridicat de jos, mi-a dat mina si alta data nu mi-a mai facut (ceea ce nu s-a intimplat cu #2 care a exploatat acest mijloc crincen sustinut de tataie).
Sint convinsa ca sint si mamici super comode (cunosc si eu in parc) dar in general sint multi copii prinsi in toane proaste sau situatii necorespunzatoare.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Roxana_G spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Sint convinsa ca sint si mamici super comode (cunosc si eu in parc) dar in general sint multi copii prinsi in toane proaste sau situatii necorespunzatoare.
Anamaria
Este exact ceea ce am vrut si eu sa spun.
Rox 23+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
anca74 spune:
Da, Elise si Ana Maria, stiu faza cu lasatul copilului sa urle din toti bojocii, dar parca - zic si eu in inocenta-mi crasa - nu exista si alte metode de educare mai putin traumatizante pentru bebe, nervii mamei si urechile fine ale trecatorilor ?
Tre' sa fie... Macar una.
io
violeta69 spune:
asa ziceam si yo...
despre copii care fac scene de ti-e mai mare dragu'
asa explicam si yo de ce l-am lasat pe fi-meu sa urle si am facut cativa pasi mai incolo astfel incat sa-i dau senzatia ca nu imi pasa....dar,ti-ai gasit al meu acu' stie ca imi e teama ca s-ar putea duce in strada si a aplicat tactica lui...aceea de a o lua inspre strada!!!
aum in magazin ,la supermarket stie ca nu are voi sa-si puna in cos decat o singura jucarie si doar atata pune,nimic mai mult!
cand plecam la cumparaturi stie ca are voie doar un singur lucru si uneori mai cedez si la al 2-lea...dupa multe insistente,dar daca-l mai vrea si pe al 3-lea obiect( de obicei dulce) negociem si cedam din cele doua luate inainte!
sa va povestes figura pe care a facut-o la cofetarie...
stabilim ca o sa cumparam prajituri si in timp ce eu comandam prajituri el se servea din frigider cu un sus ...
l-am intrebat cine i-a dat voie sa ia sucul si el imi raspunde..."pai,imi era sete!!"
ok,zic....eu nu ti-am dat voie,mergem acasa....
si plecam fara sa mai luam nimic...
pe urma pe drum tragedie...actul 1,2 si 3....
lumea se uita la noi,eu incerc sa calmez spiritele,dar scenele continua asa vreme de vreo 10 minute....
dupa ce se linisteste ii spun ca pedeapsa pt spectacol e ca nu mai mergem nici in parc
urmeaza repriza a 4-a de plans si a nu mai stiu cata de promisiuni ca nu va mai face asa....
drept urmare ajundem acasa si apoi il intreb de ce a fost el pedepsit?
raspuns:" mami, nu mai stiu...."
drept urmare,reluam firul evenimentelor ca sa nu mai uite altadata
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
ocebine spune:
Din nefericire Anca74, nu prea...daca ar fii metode exacte de cresterea copiilor poate am reusi sa uniformizam educatiea lor (lucru din puntul meu de vedere total neinspirat si nedorit)...lucram in schimb cu o situatie care prevede infinite variabile (si nervi pe masura tocati intre timp)...lasa ca se insoara si devin problema altora
Anamaria
ilse spune:
quote:
Originally posted by anca74
Da, Elise si Ana Maria, stiu faza cu lasatul copilului sa urle din toti bojocii, dar parca - zic si eu in inocenta-mi crasa - nu exista si alte metode de educare mai putin traumatizante pentru bebe, nervii mamei si urechile fine ale trecatorilor ?
Tre' sa fie... Macar una.
io
anca74 din pacate nici eu nu stiu sa se fi descoperit vreuna inafara de asta, ba chiar am auzit alta inca si mai si, e chiar folosita intr-o reclama aici, sa faci si tu ca el, sa te "isterizezi" si el va ramane uimit de reactia ta si se va opri...insa eu una nu stiu daca as avea aceasta indrazneala
ba chiar alt exemplu, o prietena de aici olandeza, fiind muscata de mana de odrasla ei la barbeque, a muscat-o si ea inapoi, evident nu tare, dar oricum...copilul socat, s-a uitat uimit la mama, a plecat la joaca ei, nimeni de la party nu a comentat, banuiesc ca li s-a parut normal...de alte ori cand ne-am vazut cu erin, fetitza "muscatoare" si cand au mai fost episoade cu "muscaturi" ale altor copii ale prietenilor, ea le povestea senina, ca "nu se face, doare si mami te musca inapoi, fiindca nu este ceva bun"...asa ca nu stiu neaparat daca este ceva rau sau bun, dar la mama+copilul respectiv a dat roade.
mary,
mamica de ilse (3 ani) si sven(1 an)