nastere cu medicul de garda
buna fetelor,
stiti cumva ce lege este aceea care te obliga sa nasti cu medicul de garda?
Dupa ce am auzit de asa ceva la fetele care sunt din Bucuresti, iata ca imi spune si mie medicul meu ( care e din C-ta) si culmea imi propune doua date de nastere 10 sau 20 mai-pentru ca atunci este el de garda, iar eu sunt bulversata total. Mi-ar conveni 10 mai ( bb are deja 3.5 kg) dar cica mai sunt programate inca 3 cezariene si s-ar putea sa nu ma poata opera si pe mine .
Of, nu credeam ca o sa ajung atat de aproape si totusi sa am senzatia ca sunt atat de departe!
gabi
37+
Raspunsuri
Chantal spune:
Gabiu, nu stiu cum e in Constanta sau in Bucuresti dar in Arad, daca mergi toata sarcina la un medic si platesti (la privat) si dai de inteles ca-i dai banii cuveniti pentru nastere, vine si in crucea noptii, ca-i de garda sau nu. Nu trebuie decat sa-l suni. Nu mi-am pus vreodata problema sa ma lase doctorul balta tocmai cand e mai greu. Am auzit de cazuri cand doctorul a spus pacientei sa nasca cu doctorul de garda pentru ca pacienta respectiva i-a spus ca nu are 200 de euro sa-i dea pentru cezariana dar altfel n-am pomenit sa te lase doctorul pe mana oricui. Si pacienta respectiva, sa-mi fie cu pardon, a stiut de 9 luni de zile ca urma sa nasca si ca va trebui sa "dea", a avut vreme sa se adune de bani, nu a fost nici o surpiza. N-a vrut sa dea, a ramas cu medicul de garda.
gabiu spune:
chantal, este medicul meu de 5 ani ( am ramas foarte greu insarcinata) si nu se pune problema sa nu-i dau bani la nastere ( 300 euro) iar el stie lucrul asta. Unde mai pui ca in toata sarcina am fost la el de 10 ori, iar echo + consult =1.4 mil. Deci nu se pune problema de bani. Totusi, acum vreo 2-3 luni s-a discutat despre o propunere legislativa ( sau o hotarare) potrivit careia medicul nu mai are voie sa asiste la nastere decat daca este de garda, vrand astfel sa se alinieze spitalelor de " afara" unde se practica lucrul asta ( sunt fete aici pe DC care la fiecare consult dau de alt dr, iar nasterea va avea loc cu cel care este de garda). Desi speram sa nu se intample si la C-ta, iata ca s-a intamplat.
Oricum , eu sper ca voi naste cu el, adica la controlul de miercuri colul si placenta vor fi ok pt nastere, iar daca nu, mi-a zis ca voi naste pe 20. Supararea mea era ca nu pot naste pe 11 sau....15 sau in orice alta zi, pt ca nu-i permite aceasta hotarare, si daca cineva stie mai multe despre lucrul asta, poate ma lamureste.
gabi
37+
nusicasiely spune:
eu cred ca trebuie sa stai linistita,ca nu cred ca se respecta ce zici tu.daca stie doctorul ca e de luat,vine sa incaseze,nu iti face tu probleme.
mariana tache spune:
oare ce mi-e dat sa mai aud???
Daca exista aceasta lege/hg/ordonanta, te rog sa-mi dai si mie nr ei ca vreau sa citesc marea minune! ok?
Mi-este imposibil sa cred asa ceva; ma poate obliga cineva sa nasc cu un medic daca eu nu vreau??? si daca nasc la ora 10 dimineata si mai sunt inca 5 nasteri pe langa a mea? ce face medicul de garda? cum se imparte? ce rost mai au ceilalti medici care vin la servici constiinciosi la ora 8 am?
Nu cred ca exista asa ceva; e o aberatie!
Mariana, Stefan (20.04.04), Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
Nasterea lui Stefan
Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
DidiAlex spune:
Gabiu, se poate sa fie o neintelegere.
Dar, sa stiti ca nu e chiar asa de aberant daca ar fi o lege. Cel putin in Germania sunt prea putini dr care urmaresc sarcina si te asista la nastere. Io una nu am gasit unul sa le faca pe amandoua. Deci, nasti cu medicul de garda care nu e singurul medic. Se impart in functie de urgenta. Asta la cezariana ca la o nastere normala te asista doar moasa.
Si nu am auzit o mamica care a nascut cu moasa si sa nu fie bine. Oricum medicul apare daca sunt probleme.
Cred ca ar fi o idee buna si s-ar mai inlatura putin spaga, medicii din spital ar plucra mai profesionist si mai putin dezumanizant. Io stiu cum e sa fie un medic de garda si sa nu te bage in seama ca NU esti pacienta lui. Nu as repeta experieta pt nimik in lume.
Sau medicul de garda care nu face o cezariana pt ca nu i-ai platit destul...etc, etc.
Nastere usoara si sa iti tii in brate bebelusul mult dorit!
Majoretele is la noi la subiect
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
la o nastere normala te asista doar moasa.
Si nu am auzit o mamica care a nascut cu moasa si sa nu fie bine. Oricum medicul apare daca sunt probleme.
La mine n-au fost probleme si medicul a aparut la inceput, cand am ajuns inn sala si la sfarsit, la nasterea propriu-zisa (i-a dat moasa telefon). Cred ca asta-i procedura standard pe aici. Medicul era cel de garda, unul din ei. Oricum imi era totuna pentru ca nu cunosteam pe nimeni in spitalul ala, iar in timpul sarcinii nu ""cotizasem" la medicul care m-a supravegheat.
Androix spune:
Legea exista si la noi de multa vreme. Numai ca n-o respecta aproape nimeni, incepand cu medicii care ar trebui sa renunte la spaguta: aia care-s de garda nu te baga in seama pe principiul: a cotizat atatea luni la altul pai sa vina ala s-o tina de mana. Si sunt destui doctori care urmaresc sarcina, incaseaza spagi bune timp de 7-8 luni si daca te gaseste nascarea peste noapte te lasa in plata medicului de garda. Dar astia nu-s chiar asa multi. Marea majoritate vin sa-si incaseze si transa finala. Trebuie sa te lamuresti cum e medicul tau, din ce categorie face parte. Atata tot.
Nu stiu amanunte legate de numar sau mai stiu eu ce, da stiu ca de mult asta e regula si la noi.
Un medic de pe forum poate ne ajuta.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
gabiu spune:
maine plec la C-ta si sper sa ma opreasca pentru cezariana-joi cand e de garda. Fiind intrevederea la cabinet am sa-i plasez si plicul, ca sa fiu sigura. Daca nu, asta e, mai stau pana pe 20 mai. Oricum eu am sperante ca se va rezolva cu bine.
Va multumesc pentru sustinere la toate.
gabi
38+
doradora spune:
tinem pumnii si te asteptam sa ne povestesti
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
ramonata spune:
Gabiu ainoroc totusi eu am nascut la C-ta in August anul trecut cu moasa doar atat, pt. ca doctorita care m-a urmarit in timpul sarcinii era plecata in concediu in strainatate, iar medicul de garda dormea si i-a zis moasei ca doar daca vor fi probleme sa-l cheme. Mie mi-au provocat nasterea(normala)iar dupa ce m-am chinuit 8 ore si am nascut multumesc lui D-zeu, au zis ca eram de cezariana. Baiatul a avut la nastere 4.100kg.
Mult succes si fii tare.