BB catolic, nasi ortodocsi?
As vrea sa stiu daca noi, ortodocsi, putem boteza un bb la catolici. Aici in Austria asta nu e posibil, dar am niste prieteni (tot ortodocsi) care au cununat in Romania la catolici. Sa inteleg ca in Romania se poate?
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
Raspunsuri
Cristina_C spune:
Cred ca depinde de preot. Noi l-am botezat pe Robert la catolici si preotul a zis ca trebuie nasi catolici. Pentru ca oricum aveam pregatita o pereche de nasi catolici, n-am mai intrat in amanunte sa intreb daca n-ar accepta si ortodocsi.
szivarvany spune:
Da, se poate !
Noi cand am botezat nimeni nu ne-a intrebat daca suntem casatoriti, ce religie avem, doar sa fim botezati, noi, nasii. Atat !
Am botezat in Oradea, iar preotul era italian.
La fel si fi`mea a fost botezata la catolici, de nasi ortodocsi.
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
liliana_28 spune:
Eu sunt ortodoxa si anul trecut am botezat un baietel la catolici.
Nu este nici o problema.
O zi bunuta.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
ioanis spune:
Nu poti boteza ca si crestin ortodox un copil ai caror parinti sunt catolici, refornati sau de alta credinta decat cea din care tu faci parte. Desi in practica de zi cu zi intalnim cazuri in care crestini ortodocsi, catolici sau reformati, boteaza copii - proveniti din parinti ai caror credinta este diferita de cea a nasilor de botez - intr-o alta credinta decat cea din care ei fac parte(ex.: catolica, reformata sau ortodoxa etc.}acest lucru este gresit interzicandu-se de catre canoanele bisericesti care mentioneaza in acest sens ca nasul de botez al copilului care se boteaza trebuie sa fie de aceiasi religie sau credinta cu cel pe care il boteaza. Aceasta pentru ca nasul de botez - ca si parinte duhovnicesc al copilului botezat - are printe altele si datoria de al initia, invata si indruma pe copilul pe care l-a botezat in tainele credintei crestine din care face parte.
liliana_28 spune:
Nu stiu ce sa spun dar am intrebat preotul daca este vre-o problema ca noi nu suntem catolici!!!!! Ni s-a spus ca nu este nici o problema.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
asi spune:
Se poate boteza la catolici de catre nasi ortodocsi.Invers nu se poate.
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
corinadana spune:
Raluca este botezata catolic de nasa ortodoxa (eu ortodoxa, tata catolic la vremea aceea nu in tara ). Doar ca nasa a trebuit sa ia cateva ore de pregatire ptr botez la biserica catolica unde a fost botezul.
Nu a fost absolut nici o problema!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
principe spune:
eu traiesc intr.o tara cu majoritate catolica ,si noi am intrebat la preot si a spus ca botezul este in cristos la amindoua religiile,si catolicii si ortodoxi sunt crestini .deci da se poate
plus ca pina la 1100 am fost aceeasi credinta ,noi ne tragem din catolici ,avem de drept aceeasi credinta, cu mult prea putine diferente,ei fac cult fecioarei maria .
april spune:
Am de botezat in toamna un bb reformat si nu mi-am pus problema ca nu as putea, eu fiind ortodoxa. Mai mult, i-am cununat pe parintii bb si nu au fost nici un fel de probleme. Ar trebui sa intreb intai la biserica reformata daca e ok?
Pepsi spune:
si la noi nasii sint ortodocsi si=l boteaza pe david la catolici. important e ca nasii sa fie botezati.
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie