calatorie belgia-franta-spania
buna tuturor!
am o matusa in zaragoza - nordul spaniei si as vrea sa merg la ea cu masinuta.. pentru asta trebuie sa strabat toata franta... m-am gandit sa vizitam agale tot ce ne iese in drum... a mai facut cineva asta?
ce traseu ati face?
ce e important de vizitat pana in nordul spaniei fara sa ne abatem prea mult din drum?
unde am putea innopta si manca mai ieftin prin franta?
si odata junsi innordul spaniei ce am putea vizita mai frumos?
merita sa strabati 3000 km cu masina? sau sa ne lasam pagubasi?
multumesc tuturor ce-si gasesc timp sa -m i raspunda
s-auzim numai de bine! si 

Raspunsuri
louisea spune:
Noi ne-am aventurat insa din Dk pana in Ourense (nord vest)
dar asta ca ne mutasem in Spania temporar si aveam nevoie de masina.. Noi am luat drumul prin Paris..
Ma mira ca´s 3000 de la voi ca parca nu erau decat vre-o 2800 de la noi, sau oi fi uitat eu (is 4 ani de atunci).. Iar de la noi pana in Belgia is vre-o 850 :)
Am facut drumul in 2 zile, insa nu ne-am oprit decat la Bordeaux in Franta si innoptat tot la hotel in Franta. Am fost nevoiti sa ajungem asa repede :(
Recomandari nu-ti pot da ca noi n-am dormit si mancat chiar ieftin, ca doar era platit de firma.
Ce-mi mai amintesc e ca Pirineii erau fantastici si la fel si prin Spania, mai ales ca nu peste tot era terminata autostrada si pe drumurile nationale sunt mai multe de vazut..
Si c-am platit o mie si o suta de taxe de drum/ autostrada etc.
(in Dk nu platesti nicaieri)
Insa daca ar mai fi sa fac turul, as aloca cel putin 3-4 zile pt asta. Altfel nu se prea merita fiind obositor, mai ales daca gasesti bilete ieftine de avion..
louisea spune:
Na ok
Ca de la noi 2800 erau numai dus :) (si alti 2800 intors ;)
Daca´s asa putini parca se mai merita. Depinde si cat timp vreti se pierdeti pe drum..
Mi-am adus aminte ca ne-am oprit si la Biaritz. Tare fain orasul. La mare
Corina spune:
Ardeiash,in Franta cele mai ieftine hoteluri sint "Formula 1"! Sint multe locuri de vizitat,de exemplu daca treci prin Amiens,exista o catedrala vestita,mai frumoasa (zic eu)decit Notre Dame.
http://www.u-picardie.fr/~patrick/Cathedrale/visite.html
Te poti opri apoi la Paris(aici nu iti explic,toata lumea cunoaste mai mult sau mai putin obiectivele turistice)
Daca treci prin Bordeaux http://www.chateau-la-france.com/
sau Archachon poti face baie in ocean (sint niste plaje superbe acolo)
Cam atit in Franta,despre Spania nu stiu prea multe!
Pupici
ardeiash spune:
multumesc pentru raspunsuri..
in amiens am fost deja... intr-adevar este foarte frumoasa catedrala....
castelul acela o sa-l tin minte.. pare frumos!
mai are cineva niste sugestii.. pliz?
s-auzim numai de bine! si