Intrebari personale in candidatura pt. post?!

Intrebari personale in candidatura pt. post?! | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

V-as ruga frumos sa ma informati ce spune legislatia europeana in legatura cu intrebarile personale de genul, varsta, stare civila, copii, pozitia actuala, salariul, ocupatia sotului, ultimile doua mi se par de-a dreptul flagrante spre exemplu. Toate astea in fisa de candidatura pentru un post, repet, candidatura, deci premergatoare oricarei intrevederi si interviu. Eu stiam ca sunt interzise asemenea intrebari, am dreptul sa refuz sa conpletez in dreptul lor? Daca mi-ati putea da un link catre legea europeana in acest sens v-as fi recunoascatoare.
Multumesc frumos.

pisici, flori si jucarele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Cu-cu?
Nu stie nimeni? Postul il vreau dar nu vreau sa completez date atat de personale. Vreau sa fiu pregatita in caz ca totusi ma cheama la interviu si ma intreaba de ce-s nedisciplinata

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Mie toate mi se par de bun simt, inclusiv ocupatia sotului, - mai putin salariul lui - poti sa raspunzi ca salariile sunt confidentiale si drept urmare nu ti-a spus

PS: Ocupatia - in multe job-uri confidentialitatea datelor este importanta (si a secretelor de serviciu, in exprimare comunista) - de aceea vor probabil sa vada daca exista posibilitatea scurgerii informaiilor atat de pretioase prin membrii familiilor.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Stai ca tu ai intrebat altceva, cu legislatia europeana

Nu cred ca sunt interzise asemenea intrebari, dar selectia candidatului pe considerente de sex, varsta si alte cateceva da. Da culmea, de cazier n-au intrebat? Daca tot sunt mai catolici decat popa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Mey, tocmai ce completez un formular asemanator, inclusiv adresa parintilor vor s-o stie, de cand sunt maritata / divortata / vaduva (doamne fereste) ultima prima!!! etc. sunt sigura ca totul e confidential

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Hehe, ce ti-e si cu confidentialitatea asta, io nu dau doi bani pe ea, ca de fapt nu asta-i problema mea la ora asta, si faptul ca asemenea intrebari creeaza posibilitatea discriminarii. Mai mult, nu vad legatura dintre slujba sotului si competentele mele profesionale, da' chiar deloc.
Intre timp am aflat ca aveam dreptate, este ilegal sa se puna asemenea intrebari. Daca ma cheama la interviu am sa le sugerez sa-si aduca la zi formularele, ca noi intraseram intre timp in IEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by scarmanus

Hehe, ce ti-e si cu confidentialitatea asta, io nu dau doi bani pe ea, ca de fapt nu asta-i problema mea la ora asta, si faptul ca asemenea intrebari creeaza posibilitatea discriminarii. Mai mult, nu vad legatura dintre slujba sotului si competentele mele profesionale, da' chiar deloc.
Intre timp am aflat ca aveam dreptate, este ilegal sa se puna asemenea intrebari. Daca ma cheama la interviu am sa le sugerez sa-si aduca la zi formularele, ca noi intraseram intre timp in IEU

Si eu a trebuit sa scriu ce e sotzu' si unde lucreaza. Crezi ca ne-ar putea discrimina din cauza asta? Eu chiar nu mi-am pus problema asa, ci doar m-m gandit ca vor un de fel de garantii de moralitate si din partea familiei (s-ar putea sa le displaca un sot interlop :))

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ellej

quote:
Originally posted by scarmanus

Si eu a trebuit sa scriu ce e sotzu' si unde lucreaza. Crezi ca ne-ar putea discrimina din cauza asta? Eu chiar nu mi-am pus problema asa, ci doar m-m gandit ca vor un de fel de garantii de moralitate si din partea familiei (s-ar putea sa le displaca un sot interlop :))

Trebusoara sta in felul urmator: nici una din intrebarile personale mentionate mai sus n-au legatura, dar nici una, cu competentele tale profesionale. Sa stii ca nici de varsta n-au voie sa te intrebe, daramite de ocupatia sotului ("tin" la intrebarea asta, fiindca mi se pare de-a dreptul hilara in contextul dat si ma infurie la culme, ca si cum m-ar intreba ce numar am la chilot), deci in loc sa ma intrebe ce stagii de pregatire, ce lucruri interesante legate la dezvoltare profesionala am mai facut io, ei ma intreaba cat castig in prezent si unde lucreaza sotu', care sot, chiar daca ar fi interlop, as fi si eu atat de "inspirata" sa le spun.

Anyway, nu are nimeni un link direct spre lege?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Eu nu stiu care e legislatia, dar ma gandesc, ca daca sotul tau lucreaza intr-o firma concurenta lor, si inca in post de conducere, nu prea ar vrea sa te aiba angajatul lor. Poate si de asta ii intereseaza ce post are partenerul de viata...

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Fetelor, uitasem sa va spun ca postul e de profesor de engleza...

Mergi la inceput

Pai chiar ca habar n-am la ce le trebuie sa stie ce e sotul in cazul tau.
Poate doar sa stie la ce sa se astepte daca nu te angajeaza...poti sa scrii ca e cutitar.

Mergi la inceput