casnica=discriminata?!?
Raspunsuri - Pagina 11
dodo spune:
quote:
Originally posted by conchita
dodo, nici la tine nu pricep de ce ai insinua ca alea care aspira si sterg praful zilnic fac, dau cu mopul, etc, fac de fapt, curatenie superficiala spre deosebire de tine care, daca ai avea o camerista, ai pune-o sa faca ce anume in plus? de unde stii tu ca dam cu aspiratorul superficial si ca noi nu gatim altceva decat cartofi prajiti?
Nu insinuez nika, spun ca in lipsa gumei de mestecat lipita de parchet, a acadelelor gasite pe spatarul canapelei si a altor "ingeniozitati", nu e nevoie decit de un aspirat si un mop superficial ca sa mentii curatenia zilnica si-atunci de-acord cu tine ca nu e mare brinza sa indesi rufele-n masina, sa dai o tura cu aspiratorul si una cu servetelele Clorox prin bai, in timp ce pui de-o masa ce se gateste-n 20 min, ca si-aici au emisiuni de-alea(numai ca atunci cind taie carnea cu cutitul sa arate ce faina mincare-au facut, musteste singele-n ea, n-am suportat niciodata carnea-n singe). Treaba se schimba odata cu cresterea bebeilor si cu marirea nr de membri din familie, cu toata organizarea militareasca, tot iti pierzi dimineata sa termini trebile casei, sa poti avea dupa amiaza si seara libera, ca altfel pierzi toata ziua si nici n-ai apucat sa-ti tragi sufletul sau sa deschizi net-ul cu o cafea in fata
N-am inteles, Iulia, ce-ai vrut sa spui prin pasajul pe care vad ca l-au subliniat si alte fete? Cumva ca o casnica e o femeie ce se eschiveaza de la munca? Daca asta vrei sa spui, atunci este rusinos din partea ta, femeie ca si noi, sa faci asemenea afirmatii, te asigur ca o femeie casnica are mult mai multe de facut intr-o casa decit una care lucreaza, conditia e sa vrea si ziua sa aibe mai mult de 24h, sa-i ramina si timp sa doarma omeneste, adica un somn mai lung de 5-6 ore/noapte/
Sabina, ca sa nu te uit, da, nu folosesc masina de spalat vase din considerente civice deoarece la noi e seceta de 2-3 ani, rezervoarele din care se filtreaza apa pt. consumul casnic sint pe undeva pe la 40% din capacitatea maxima, fermierii si crescatorii de vite au avut pagube imense la recolte si e dureros sa vezi animalele insetate, cum poti atunci sa dai drumul linistit la masina de spalat vase, sau sa te lafai in cada plina de apa, sau sa uzi gazonul zilnic?
Sabina spune:
aha , dodo merci de explicatie, nu stiam cu seceta etc. etc.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Llaura spune:
Interesant subiect, da' keep it real, girls, acuma nu inseamna ca noi astea care lucram mancam numai paine cu unt si traim in case murdare...daca ai suficiente vase cat sa umpli o masina, consumi de fapt mai putina apa decat atunci cand le speli cu mana, mai putin timp si mai putin ...fuss.
Bineinteles ca ideea e baza e ca ambii parteneri sa traga la aceeasi carutza si atata timp cat asta se intampla viata e frumoasa indiferent cine cum si la ce ora finantzeaza casa. Traim insa din pacate in cea mai buna lume posibila si nu intr-una ideala si dependentza financiara dusa la extrem e un teren asa de propice pt abuz.
E desigur exagerat sa spunem ca femeile care nu lucreaza fug de munca. Totusi...nu le face nimeni performance review, nu li se judeca calitatea muncii prin sondaje pe un nr oarecare de subiecti, nu afecteaza vietile altora. De cand am plecat din Romania ma ocup cu educatul copiilor altora. Poate gresesc dar cred ca e mai important sa fiu sigura in toata onestitatea ca atunci cand ii spun cuiva uite la clasa mea ai 52%, stiind sigur ca va trebui sa repete sau ca nota aia nu e suficienta sa faca meseria pe care si-o doreste. Vrei nu vrei iti pui amprenta asupra vietii unui om (pot sa spun zeci de povesti si nu sunt de mult in business-ul asta) si nu ma simt deloc vinovata ca imi petrec timpul meditand la chestia asta in loc sa ii gatesc lui barbatu-meu o tocanitza cu ceapa, sau mai rau il rog pe el s-o gateasca.
Am o prietena aici, indianca, casatorie aranjata, sotii nostri sunt colegi, locuim in acelasi cartier si suntem prieteni buni, in general la restaurante si diferite chestii iesim impreuna, ne ajutam cu una alta, ce sa mai, ne vedem des. Are o fetitza in clasa a doua si un job de temp de la care e din cand in cand concediata datorita obiceiului de a lipsi cand e si cand nu e cazul. Se vaita tot timpul cat de nasol e cu joburile in Canada si imi explica tot timpul cat de mult noroc am avut eu.
Pe de alta parte, ea nu isi duce nici macar copilul la scoala cu masina, nu stie sa conduca si ii e frica sa invete, barbatu-sau incepe programul cu o ora mai tarziu pt asta si are probleme din cauza asta; eu in schimb am serviciu si trebuia sa ajung cumva la el, nu? deci mi-am facut curaj, am plecat si la 5:30 de acasa ca sa fiu sigura ca ajung in timp pt prima ora, iarna albertana cum nu stie Romania, viscol, ninsoare, polei, 7 luni incheiate.
Eu pot, ea nici macar nu incearca pt ca e foarte greu si ii frica, parca mie nu mi-e frica. Standardele sunt putin diferite aici, efortul e diferit si stradania e diferita.
Nu vreau sa dau lectii nimanui dar dreptatea nu e de o singura parte. Si nici artistii nu creeaza pt ei insisi.
Elise spune:
quote:
Elise, de ce nu, or mai fi altii carora le place ceea ce fac, se simt impliniti la servici.
...
In alta ordine de idei, daca patronul ma respecta, ma plateste corespunzator, de ce n-as munci la el? Asa, de-al naibii?
Si contribui nu numai la bunastarea lui, ci mai platesc si alte dari catre stat. Stiu, un nimic.
Daca citesti cu atentie , asta am spus si eu: sint oameni care muncesc pentru bani, iar altii pentru ca le place meseria lor,.
Deci tot pentru ei.
Nu "pentru altul".
As ca uita faptul ca " a munci" e de dragu' de a fi util altora... si lipsa de altruism dom'ne sa stai acasa sa-ti cresti kupii.
Elise & BBLisa
Sabina spune:
nu , Llaura, bineinteles artistii nu creeaza pt ei,eu eram doar ironica ,pt ca dpdv societate sunt cam inutili. Nu platesc taxe , nu aduc bani:)
e adevarat ca fericirea nu se poate cumpara:-)), dar cum eu n-am pretentii de aceeasi viata ca unu carecastiga 2000 de euro pe luna si mi-am asumat traiul de artist plus mama acasa, tot asa sa nu se supere altii ca am si eu loc la spital cateodata.....
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Llaura spune:
Sabina, sunt unii care platesc taxe har domnului (vezi Adrian Copilul Minune, Mircea Cartarescu etc); sau tu vrei neaparat sa produci ceva cu audienta zero absolut? asta e partea pe care nu o inteleg
Sabina spune:
Laura, compozitor nu inseamna doar manele.
in toata istoria muzicii zi-mi tu mie un compozitor bogat. Si aveau audienta, nu gluma.
intotdeauna cartea se vinde mai bine ca muzica. Sigur ca castigi "cate ceva" ,(mai o difuzare la radio, mai un drept de autor) dar nu destul.Ba chiar infim. Sau daca esti programat intr-un concert cu intarea gratis...desi ai public, n-ai banii:) Sau chiar daca e concert cu intrarea platita, fas de fas.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Llaura spune:
Mai, un copil e un proiect, carevasazica cineva trebuie sa-l execute...nu despre strict crescutul copiilor e vorba aici, ci despre toata gama, de la genul tipei aleia care a murit la lucru saraca, pana la genul floricica in glastra cum e prietena mea (care apropo isi lasa copilul in daycare pana la 6).
PS. Copilul nu e neglijat, e f reusita, isteatza si vorbareatza, chiar daca maica-sa ii zice ca treaba pe langa casa e 100% a femeii...
Sabina spune:
topicul asta a pornit de la Piumic, care nua lucrat pana acuma, dar are copil de 2.7 ani.
Mie mi se pare ok, o sa lucreze dupa aia, mare scofala.
intotdeauna linia de echilbru ecea mai buna, extremele sunt periculoase.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Llaura spune:
quote:
Originally posted by Sabina
intotdeauna linia de echilbru ecea mai buna, extremele sunt periculoase.
Exact.