Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 14
Donia spune:
Inca de ieri am vrut sa va spun o povestioara care se potriveste ca exemplu in saptamana tolerantei.
Se intampla acum vreo 2 ani, cand Roxana avea cam 3 ani si jumatate.
Sotul ii spunea/interpreta povestea cu cei 3 purcelusi, el era lupul, iar Roxana era cei trei purcelusi .
Lupul la usa: - Cioc, cioc!
Roxana: - Cine e?
Lupul, amenintator: - Sunt eu, lupul, deschide!
Roxana: - Pofteste lupule, hai intra! - cu cel mai dulce glas posibil .
Ruxandra, ma bucur mult ca sunteti mai bine, trebuie sa mergeti la vreun control?
aelita, sper ca a fost bine la vaccin, va doresc si o noapte linistita!
Daphna, vitaminele se cam distrug, dar in etapa asta nu vitaminele sunt importante, ci sa se acomodeze cu gusturi noi, pentru ca tot laptele ramane sursa primara de hrana si de vitamine si orice altceva.
Oricum, pe vremea cand multe se sterilizau prin fierbere invatam ca virusul hepatitei A se distruge la 40 de minute de fierbere la 100 grade celsius, si asta era durata recomandata de fierbere a instrumentelor medicale. Pentru restul erau suficente 30 de minute, dar la fierberea in apa sterilizarea trebuia sa dureze 40 de minute datorita virusului hep. A.
Asa ca mai mult de 40 de minute nu cred ca e necesar sa fierbem morcovii... dar decizia va apartine.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
alexandra_25 spune:
Am revenit si eu....la cum m-am simtit ieri am crezut ca nu mai apuc sa va scriu.....
Parca nici nu as fi lipsit....Bambo.....stii tu de ce....
Dianocica...wow ce scump e Dmic cu cei 2 dintisori...vad ca la ce indur eu e numai inceputul...pana sa iasa cred ca mai am ce indura!
Bambo...am vazut pozicile cu Antonia....ce scumpa e si ce fain sta in fundulet...
Eu nu am putut sa votez decat o singura data fulguletii...si fiindca am luat-o cu inceputul...azi votul meu l-a luat bebe Octavian...
Imi cer iertare ca am ramas in urma cu felicitarile pentru bebeii care au mai adaugat o lunisoara..asa ca.....pentru toti sarbatoritii...!
Maine e botezul harbujeilor...sa fie intr-un ceas bun crestinatea lor...!
Si eu as pune filmuletul la concurs....voi mi-ati dat idei...dar nu imi accepta formatul..fetelor care va stiti cu astea...cine ma ajuta si pe mine?
Va pup pe toate!
alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.youngnutrition.net/member/tickers/61354/ticker1.png[/img]" target="_blank">varsta Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti
Donia spune:
Mi-am adus aminte ca ieri am studiat si eu, in fine, cartea pe care am primit-o de la maternitate. Scria acolo ca sucul de fructe nu trebuie in nici un caz sa inlocuiasca o masa, ca nu asta e rolul lui.
Si ca ar trebui ca pana la 6 luni sa se evite varianta preparata in casa a alimentelor care contin nitrati: spanac, broccoli, conopida, dovleac si morcov! Pentru ca nitratii afecteaza nivelul de oxigen din sangele bebelusului. Alimentele de mai sus sunt sigure daca sunt din borcanas, dar cele preparate in casa ar trebui amanate pana dupa ce copilul implineste 6 luni.
Altceva. E bine (dar nu obligatoriu) ca prima categorie folosita la diversificare sa fie cerealele cu supliment de fier pentru ca asigura aportul energetic si de fier pana cand copilul se obisnuieste cu gustul altor alimente care au aceleasi proprietati. (gandindu-ma la anemia Roxanei, copil mare si ea, are sens ce zice la carte).
Daca imi amintesc mai scriu.
roana, 7 luni! Asa-i, Alex e printre cei mai mari fulguleti, ca a venit devreme.
Vad ca aveti un meniu foarte diversificat, a acceptat usor noile alimente? Cu ce ai inceput?
Donia spune:
quote:
Originally posted by dianocica
DINTISORII (mai bine de atat nu am reusit...)
diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
Mi-au dat lacrimile...
Donia spune:
bamboletta, la cartea mea minune scrie ca mancarea congelata a bebelusului poate sa stea in congelatorul frigiderului 2 luni iar in combina frigorifica 6 luni.
Nu se dezgheata mancarea la temperatura camerei, ci ori peste noapte in frigider, ori in apa calda.
Dupa ce mancarea e decongelata poate sa mai stea in frigider 2-3 zile, dar nu se recongeleaza.
dianocica spune:
mai fetelor, io nush ce am, o fi de la saptamana asta de aur...da' am niste mustrari de const ingrozitoare ca nu raspund tuturor (acolo unde stiu, evident...) asa ca diseara, dupa ce adoarme d....juma' de ora sunt a voastra pana atunci, am fost la dr, la control, avem......10,400kgsi 70 cm. (asta vine vreo 9,750 pe cantarul de acasa care cred ca a luat o razna...)eu zic ca suntem, totusi, cel mai bulgaras....cica sa incepem si noi cu radacinoase si pulpa de mar. ma mai gandesc vreo saptamana si dupa aia ne om urni si noi...
problema cu absorbabilul mi se pare una reala. se stie ca multe alimente sunt bogate in tz chestii dar aceste chestii sunt foarte greu absorbabile .intelesarati ceva? in mama si copilul zice de galbenus si ficatei. ca sunt bogate in fier. dar e foarte greu absorbabil, chiar impiedica, prin celelalte chestii pe care le mai contin, absorbtia altor substante. bre, greu merge azi cu explicatu'... ...hai ca poate mai incerc diseara...oricum, in partea nerevizuita, zice sa bagi tare cu galbenusu'...deci, mai studiem...
dr zice: puteti sa congelati ca o sa va constipati toti de la cat morcov o sa mancati pana termina el o masa
diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
panaa spune:
.....dupa lupte seculare.....
In primul rand, vreau sa urez LA MUUULTI ANI!!! tuturor sarbatoritilor!!!!!! ...de acum 2 luni, de acum 1 luna, de acum cateva saptamani, de acum cateva zile, de ieri, de azi si.....de maine!!!! Fara nominalizari, pentru ca mi se pare deplasat....
FELICITARI PENTRU ROSTOGOLIRI, PENTRU DIVERSIFICARE, PENTRU PRIMUL, AL DOILEA DINTISOR!!!!
SUCCES TUTUROR PUIUTILOR INSCRISI IN CONSURS!!!
Nu ne asteptam sa va mai aduceti aminte de noi...dar, noi oricum ne gandim la voi....va mai si citim (pe diagonala, ce-i drept), radem, plangem la bucuriile / micile probleme ale voastre...asa, din umbra....
Oricum, pupici si multe flori!!!
Mirela Ana Mihaela 20.11.2006
poze ana mihaela
varsta anei
sbogdana spune:
mamici si fulguleti
Noi parca ne-am mai linistit putin dupa ce a aparut dintisorul.
Multumim tuturor pentru felicitari
Abia acum vad ca baietelul Ruxandrei a fost bolnavior, insanatosire grabnica.
madaluta asa eram si eu in adolescenta mea, imi placeau doar pletosii. Nu-ti fa griji, o sa-i creasca parul, mai repede decat crezi tu
Diana(dianocica) inca nu avem pretendenti, am vazut suzeta meseriasa a lui Dmic, eu cand am vazut aici suzetele astea m-a dus gandul la perioada flower power, suzeta de nonconformisti. Deci baiatul stie ce vrea.
Si la capitolul idiot mom si mie mi s-a intamplat sa ma chinui sa o adorm fara sa-mi dau seama ca ii este frig, pana nu i-am pus o bluzita cu maneca lunga nu mi-a adormit.
Aelita, sper ca vaccinul a decurs fara dureri si nu va face complicatii. Da, si eu am observat ieri ca, capul are un rol important in rostogolire; inainte credeam ca din cauza greutatii capului nu poate dar m-am inselat. Ieri a fost prima noastra rostogolire si avem 5.5 luni, ne-a tinut in suspans pana acum, deci Sofia se descurca minunat. Si da, ne-a iesit primul dintisor.
Donia ce simpatica esti,arunca si pe aici cateva bombonele de arahide in ciocolata. Nu stiu ce e cu mine in ultimul timp, dar mananc la dulciuri inclusiv ciocolata pe care eu nu o prea agream inainte. Acum as manca o inghetata de vanilie-ciocolata in cornet cu nuci, arahide si nu am nimic dulce in casa doar gemuri. Poate fac niste clatite.
Carla 2005 Vai ce frumoase sunt pozele cu strabunica, sa-i dea Dumnezeu multa sanatate.. Am si eu un of ca nu am ajuns pana acum cu Zara in Romania sa o vada si strabunicii ei, ei sunt batrani la 80 ani, bolnaviori. Parintii mei imi povestesc despre ei ca pupa toata ziua pozele cu Zara. Doamne ajuta sa ajung cat de curand.
Ma duc sa mai citesc din urma si daca nu mai apuc sa scriu va urez un Week-end placut cu mult soare si bucurie
Bogdana & Tahfeem Zara(16 nov 2006)
crykett spune:
DIANOCICA mai dat pe spate 10 kg felicitarile noastre cred ca dmic e cel mai grasan fulgulet
cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004 POZE CU NOI
crykett spune:
PANAA bine ai venit ce face ana ?
cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004 POZE CU NOI