Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Alt offtopic (scuze, denizel! :-)))

Elenalove, uite un articol in care te poti lamuri cu ochii tai in leagtura cu pericolele legate de anumite obiceiuri ale parintilor. Este foarte interesant, nu e lung si merita citit!

http://www.evz.ro/article.php?artid=118945

In afara de asta, ai inteles-o gresit pe Sheannamp. In nici un caz nu s-ar fi bucurat daca te-ai fi trezit cu politia la usa, ci a spus ca exista aceasta posibilitate.

Si, tu stii ce inseamna 'poale in cap'? Sau de la ce vine aceasta expresie?
Exista o anumita categorie de femei care, atunci cand se cearta, pentru intimidarea adversarului, isi ridica poalele si isi arata ce au ele p=acolosa . Asta este 'argumentul' final, solutia pe care o adopta atunci cand au terminat cu injuraturile si blestemele .
Deci, pana acum, nu si-a ridicat nimeni poalele in cap, cu atat mai putin Sheanna, care a incercat, cu argumente, sa-ti arate de ce e nesanatos pentru copil sa ia contact cu saliva ta.
Te rog eu frumos, nu te supara! Nu ai de ce! A fost doar ceva ce nu ai inteles asa cum ti-a fost transmis .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

in comunitatea in care locuiesc eu, formata in mare din indieni si chinezi veniti relativ recent in state (nici urma de american) se practica frecvent chemarea politiei de urgenta (911). Latra ciinele vecinului, chemi politia, trece unul pre strada si cauta in gunoaie sticle vechi, chemi politia, parcheaza unul cu 5 cm pe marcajul rosu al bordurii, chemi politia, asculta vreun adolescent muzica la el in camera (case, nu apartamente), dar cu geamul deschis, chemi iar politia, vorbesc unii in curte pe la 10 seara, chemi politia. Asa ca niciodata nu sti cind te poti trezi cu politia la usa. Toti acesti chematori de politie sint oameni obisnuiti, ca noi, care au trait toata viata in tari unde nu se chema politia pentru orice, iar daca o chemai oricum nu venea, unii chiar in mizerie, dar care acum ajunsi aici nu pot sa lase sa treaca nefolosit telefonul gratuit la 911, oportunitatea sa se impuna celorlalti prin frica, plus show-ul gratuit, luminite rosii si albastre, sirene de politie. Unii chiar au intentii bune, dorinta unui gest eroic le tulbura ratiunea.
Serios vorbind, sigur ca tre sa te implici, sa nu stai ca boul martor la calamitati cind poti salva situatia, dar e foarte usor sa cazi prada judecarii gresite a situatiei si poti face mult mai mult rau decit bine.
O data chemata politia ramii in sistem si nu te mai spala toata marea, mereu vei fi privit ca potential infractor. Daca vecinul (cu care ne intelegem foarte bine de altfel) mai cheama o data politia noaptea, in loc sa imi bata la usa, ca ne cunoastem) imi ia ciinele, iar pe linga amenda, nu mai poci sa achizitionez alte animale ca sint considerata maltratatoare de animale, iar ciinele ajunge ca vai de kurul lui la orfelinatul de ciini si doar cu un imens noroc il adopta cineva altfel il trimite (pe cai umane) in lumea celor drepti, ca statul n-are bani de tinut ciini batrini la infinit.
Ca sa nu se inteleaga gresit, ciinele nu latra ca tembelul, dar daca umbla vreunul la 1 noaptea pe linga gardul meu, o sa latre, ca e ciine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

miau-miau,si aici se cheama politita din aceleasi motive (si altele in plus) si nu de catre imigranti(sau nu numai de catre imigranti) ci de catre populatia irlandeza bastinasa.nu prea vad ce legatura are cu abuzul copiilor dar ma rog.cred ca pe tine cel mai tare de doare ca s-ar putea sa-ti ia cainele dar daca cainele vecinilor mei mi-ar trezi copilul la 1 noaptea as chema si eu politia.evident,as discuta in prealabil cu stapinul animalului dar daca acesta nu ia masuri nu mi-ar fi jena sa-l raportez.si acum imi suna in urechi urletele cainilor pe care am fost nevoita sa ii ascult noapte de noapte cit am trait in romania.curat cosmar.
si da,mi se pare ca cu cit se raporteaza mai abitir ceea ce ni se pare in neregula cu atit o sa aiba toate lumea de beneficiat.nu stiu cum e in america si nu pronunt,dar aici nu-ti ia nimeni copilul/cainele de la primul telefon si nici nu ramii cu cazier.se analizeaza situatia si daca intr-adevar e vorba de abuz doar atunci se iau masuri.din pacate tot procesul asta de stabilire al adevarului dureaza uneori prea mult si pentru unii e prea tirziu.

Mergi la inceput

relativ la povestea eleneilove care a chemat politia. Politia vine, mai departe nu stim si nu ne intereseaza ce se intimpla.
Politia se cheama si daca te uiti mai lung la un copil dragutz pe strada, ghinionul tau daca tocmai ai venit din Ro unde poate erai obisnuit (placindu-ti copiii) sa intri in vorba cu vreunul, sau sa-l ciupesti de obraji.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miau-miau

relativ la povestea eleneilove care a chemat politia. Politia vine, mai departe nu stim si nu ne intereseaza ce se intimpla.
Politia se cheama si daca te uiti mai lung la un copil dragutz pe strada, ghinionul tau daca tocmai ai venit din Ro unde poate erai obisnuit (placindu-ti copiii) sa intri in vorba cu vreunul, sau sa-l ciupesti de obraji.

referitor la politie:daca te intereseaza poti sa aflii ce s-a intimplat.in general politia analizeaza cazul si daca e necesar ia masuri.repet,citeodata prea tirziu.
in legatura cu uitatul indelung la copii: nu te supara miau-miau dar am impresia ca teama de a-ti fi luat cainele te face sa exagerezi totul.in primul rind orice roman(sau alt emigrant) proaspat intrat in orice tara are indatorirea sa se informeze si sa se conformeze normelor statului respectiv.in al doilea rind,si fi sincera: citi barbati "normali" cunosti tu care se uita indelung la copii pe strada si ii ciupesc de obraji asa din senin? iti spun eu:niciunul! da,femeile si mai ales cele mai in virsta au obiceiul sa se uite la copii,sa ii analizeze,sa intre in vorba cu mamicile lor si sa ii laude,etc.mie mi s-a intimplat foarte des si se intimpla tuturor.nimeni nu e ofensat de asa ceva si nu ar chema politia.in schimb daca un barbat strain ar actiona in sensul asta al nu stiu citelea simt de mama te face sa reactionezi,eu asa as face.hai sa nu mai incurcam borcanele si sa diluam sensul topicului de fatza.

Mergi la inceput

adica privesti barbatii ca potentiali raufacatori? de de discriminezi? daca eu pot sa ciupesc copii de obraji barbate'meu nu poate?

Mergi la inceput

nu,nu privesc barbatii ca potentiali rau -facatori,doamne feri' .e cam tirziu acum si nu prea am timp si chef sa intru in probleme fine de psihologia barbatului si a femeii,dar sper ca recunosti ca exista diferente intre sexe . nu mi-ai raspuns:citi barbati normali cunosti tu care se uita indelung la copii straini si ii ciupesc asa din senin?

Mergi la inceput

cinci

Mergi la inceput

daca cei cinci locuiesc in america si au obiceiul de a privi indelung copii straini si de a-i ciupi de obrajori asa din senin ar fi bine sa-i sfatuiesti sa inceteze...

Mergi la inceput

sint homosexuali asa ca li se trece cu vererea

Mergi la inceput