Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Denizel, uite aici, deocamdata:
http://en.wikipedia.org/wiki/Children%27s_rights_movement
http://en.wikipedia.org/wiki/Convention_on_the_Rights_of_the_Child

revin cand o sa pot sa scriu cu doo maini:-)))

mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

greieras sa sti ca si eu sunt dintre copiii care nu au primit niciodata o palma. Le multumesc parintilor mei pentru ca nu au facut-o si, sincer, nu cred ca daca mi-ar fi "scapat cate o palmuta" as fi avut o evolutie mai buna.

Eu nu sunt de acord cu bataia. Nici macar cu o palma data la fund. Dincolo de faptul ca nu vad de ce sa dai intr-un copil neajutorat cand exista atatea alte modalitati de educatie, ce poate invata un copil de la tine, parintele lui, care nu-ti poti stapani nervii si-l altoiesti? Ca asa trebuie facut, nu? Ca, daca cineva te supara cu ceva, trebuie sa-i dai una. Ca, de exemplu, daca un alt copil nu vrea sa-i dea propria jucarie, trebuie sa-l impinga/plezneasca/dea cu ceva in el. Si uite asa apar copilasii care in parcuri, gradinite si scoli imbrancesc, dau palme, trag de par, ciupesc alti copii ...

Oricum, exemplul Laurei nu se referea la o palma, ci la o mama care isi batea cu furie copilul fiindca scapase pe jos un covrig

Si mai off topic - nu sunt pro sfaturi de genul "puneti caciula copilului, nu-i dati cola, nu-i dati sa manance chips-uri", etc. Dar cred ca in anumite cazuri trebuie intervenit.
Eu insami am intervenit de doua ori - o data cand, gravida fiind, am vazut in fata blocului o mama care ii cara pumni in cap unui copil de vreo 2 anisori. Nu palme, ci pumni.
A doua oara cand o mamica, a carei fetita de 1 an si ceva nu vroia sa plece acasa, a lasat copilul in strada din fata parcului, s-a intors cu spatele si s-a facut ca pleaca, indepartandu-se binisor de copil. Fetita era exact in mijlocul strazii, pe care circula masini (nu e mare aglomeratie, dar totusi ...). Am sarit si eu si inca 2 mamici sa luam copilul de acolo iar femeia ne-a zis nonsalanta ca "altfel nu vrea sa mearga acasa"

Raluca, mami de Ioana - Alexandra
casatoria civila, burtica si Dodolina piticuta pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
nanusha la 2 ani
nunta si luna de miere
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Am citit cele n pagini de subiect si mi s-au parut mai multe discutii in paralel. De la primul post cu mamica (toanta) in caut cu bebelul sub folie de plastic la abuzuri facute copiilor. Problemele nu mi se par de acelasi ordin.

Ceea ce facea prima mamica era, poate, o prostie (spun poate caci mama n-a fost intebata de ce o face si nu stim daca copilasul era rau acolo sub folia de plastic, n-a masurat nimeni temperatura) dar nu e un abuz. Batutul copiilor e un abuz ! Si discutia are merita tinuta separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mik, titlul initial al topicului era altul.
Deoarece s-a discutat cam tot ce era de discutat in legatura cu atentionarea pe care o facem sau nu atunci cand vedem ceva in neregula, s-a abandonat aceasta discutie si s-a trecut la ceva mult mai important: bataia si copiii abuzati fizic (constient sau inconstient) de catre parinti.
Cu aceasta ocazie, a fost schimbat si titlul topicului. Ai inteles acum? :-)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by denizel

Mik, titlul initial al topicului era altul.
Deoarece s-a discutat cam tot ce era de discutat in legatura cu atentionarea pe care o facem sau nu atunci cand vedem ceva in neregula, s-a abandonat aceasta discutie si s-a trecut la ceva mult mai important: bataia si copiii abuzati fizic (constient sau inconstient) de catre parinti.
Cu aceasta ocazie, a fost schimbat si titlul topicului. Ai inteles acum? :-)

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Daca citesti atent, scriam ca pentru a discuta despre abuzurile, multe si unele foarte grave, facute copiilor, un topic deschis separat ar fi mai logic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mik, da, poate ca e o idee buna ca pe acest topic sa se pastreze doar postarile ce contin discutii referitoare la abuzuri grave, bataie, doar palmite sau numai pumni.
Sa nadajduim atunci la evaluare mai multe stelute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Elena, in gura omului exista mai multi microbi decat intr-o latrina dezinfectata (scuza-mi comparatia dar este este realitatea). Tie nu iti fac rau acei microbi in schimb daca ajung, prin saliva ta, in gura copilului pot face mult rau.
Au existat decese prin meningita din cauza unui microb numit meningococ. Acesta a ajuns in gura copiilor respectivi pentru ca mamele respective obisnuiau sa "curete" suzeta bebelusilor in acelasi mod ca si al tau.
Cred ca nu te-a vazut nimeni pe acolo in Florida facand acest lucru ca sigur suna la politie si te mai trezeai cu DPC pe cap!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Haide sa fim serioase!de unde sti tu asa de sigur ca daca ma vede cineva suna la politie totusi nu te inteleg de ce ai pus punctul pe Florida! adica TU in Romania daca vezi o mamica ca face asa ceva ce ai face, ai pune mana pe telefon si ai suna la politie???macar aici vine si ia masuri, in romania...nu mai zic.
Am mai citit eu aici pe forum 10 pagini unde mamicile spuneau ca ele nu isi pupa copii pe guritza sau pe obrajiori etc ca nu este igienic!!! te rog sa nu ma provoci la duel ca nu am timp de asa ceva.
fiecare are parerea ei personala...nu am zis nimic rau la adresa ta sau a nimanui asa ca te rog.
Daca eu bag suzeta in gura asta nu insemna ca am zis sa faceti si voi la fel ca mine...voi faceti cum credeti voi ca este bine.Eu am intrebat de ce nu este bine...am primit raspuns si de acum inainte fac cum cred eu ca este mai bine si mai igienic.

www.flickr.com/photos/8199369@N08/sets/" target="_blank">poze/aprile,2007

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Eu nu am nici talent si nici dorinta de .
Pur si simplu am facut rezumatul unui articol (cat se poate de serios) despre moartea unor copii datorita acestui obicei foarte intalnit la noi.
Asa cum tu ai pus mana pe telefon si ai sunat la Politie cand ai vazut acel abuz fizic de care povestesti (fara sa incerci macar sa vorbesti mai intai cu persoana respectiva) asa ti se poate intampla si tie sa fii vazuta de o mamica speriata de posibilele consecinte ale "curatirii" suzetei asa cum o faci tu.
Din pacate, eficienta (dar si amploarea) pe care un asemenea telefon la politie il poate avea este valabila doar in SUA (unde se gaseste statul Florida in care scrii ca locuiesti tu). La noi nu merg lucrurile chiar asa. Inca.
De exemplu, tare mi-ar fi placut sa dau un telefon la Politie ieri cand ma plimbam in parc iar cei care scuipau cu nesimtire cojile de seminte pe jos sa primeasca o amenda usturatoare pentru acest obicei vulgar si neigienic.
Imi pare rau daca mesajul meu ti s-a parut a fi agresiv la adresa ta. Nu asta a fost intentia dar nu am gasit linkul catre articolul respectiv si a trebuit sa fac rezumat.
Desi, vad uneori cu mahnire ca a incerca sa deschizi ochii unora este taxat imediat drept atac la persoana aici pe DC, "ridicatul poalelor" in public nu a fost niciodata alegerea mea. Asa ca trebuie sa cauti in alta parte saminta de scandal.
Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

offtopic: pai uite cum faci tu acum cu ridicatul poalelor in public si samanta de scandal...asta ce inseamna!!! nu am spus ca este atac la persoana sau ce ai mai insinuat tu acolo...am spus ca te rog sa iti vezi tu de ale tale si pe mine mai lasa-ma cu daca ma vede cineva suna la politie...in loc sa spui elena nu este bine etc, tu te bucuri de necazul altuia.

Am recitit si am observat ca pe tine te deranjeaza ca am sunat eu la politie cand aceea femeie isi varsa draci pe fetita si o tragea de par, ca fetita nu avea chef de probat pantofi!!!poate de aceea ai scris tu ca daca ma vede cineva ca bag suzeta in gura dupa ce a cazut pe jos ...ma trezesc cu numai stiu cine la usa

Daca acest subiect este despre cum protejam copii de abuz, atunci nu inteleg ce te deranjeaza ca am sunat eu la politie cand am vazut cum aceea femeie tragea copilul de par???ala nu este abuz??? ce ai fi vrut sa ma duc sa ii zic...lasa fetita in pace si nu o mai trage de par ca...ce? ce crezi ca ar fi spus aceea femeie daca ma duceam la ea si ii spuneam sa lasa fetita in pace!

Esti contra bagat suzeta in gura dupa ce a cazut pe jos(si am inteles foarte bine de ce)iar acum te alarmezi ca de ce am sunat eu la politie cand am vazut cum biata fetita era trasa de par si palme peste cap!!!

Pe tine cred ca te deranjeaza mai rau cum manaca cineva seminte in parc si arunca cojile pe jos decit sa vezi cum o femeie isi trage copilul de par?! daca mergeai la cei care aruncau cojile pe jos si le spuneai ca nu este frumos ceea ce fac, ce crezi ca ai fi primit ca raspuns!!!mai ales ca sti ca daca suni la politie nu vine nimeni!

Eu m-am gandit ca este mai bine sa sun la politie decit sa stau dupa colt si sa zic vai saraca fetita ce sufera la trasul de par,asa sa stie aceea femeie ca o doare pe fetita si sa simta cat este de dureros ceea ce a facut fetitei care nu stia sa apere atunci cand mumasa o tragea de par.

Si acum ma retrag iar daca mai scri ceva adresat mie cred ca ar fi mai bine sa intram la PM ca oricum suntem offtopic.

thanks si numai bine.

www.flickr.com/photos/8199369@N08/sets/" target="_blank">poze/aprile,2007

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Initial creeata de denizel

Vreau sa va povestesc ceva. Tot din parc .

Acum trei zile, intr-un parc din Sinaia.
Afara, soare si cald.
Am vazut o mamica, cu un bebelus in caruciorul acoperit complet cu o folie de plastic . Lasase o deschizatura mica, de vreo 6 cm patrati. ATAT!!!
Cel mai groaznic mi s-a parut cand am vazut-o ca se aseaza pe o banca, intoarce carutul cu fata la soare si il lasa asa. Cred ca se facusera inauntru 50 de grade .

Sa fereasca Dumnezeu de oameni prosti!! Eu nu stiu cat o mai fi stat ea acolo pe banca, nu am mai putut sa ma uit.
Cred sincer ca bebelusul ala e in pericol de moarte cu o mama ca aia.

Voi ce credeti? Trebuia sa ii spun ceva? Sa ii sugerez ca e periculos sa lase copilasul sub folia aia de plastic, in plin soare? Ma indoiesc sincer ca as fi obtinut altceva decat o trimitere la plimbare.( Merita incercat. Poate arunca cc cu folia dupa mine )

Voi cum ati fi procedat?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

mie mi s-a intamplat ceva asemenator. intr-o farmacie, o mamica. afara,un carut. nu era problema ca respectivul carut era afara,ca farmacia avea geamuri de sticla si oricum nu eram decat doua persoane in incinta.

problema era ca...in carut era un bebe de aproximativ 1 luna,doua. de fapt puteam banui doar,dupa unduirile paturicii groase,alea pe care le primi cadou..stiti voi cum arata. copilul acoperit complet. in loc de vesnica batista pe fata,era tras coltul paturicii. nu i se vedea fata,nu se vedea nimic din el.

nu stiu cate grade erau, dar fi-mea era doar in helanca,deci sa fi fost 17-20.

nu i-am spus frumos, i-am spus panicata..i-am explicat ca la varsta lui poate sa moara pur si simplu de la cresterea temperaturii si lisei de oxigen..i-am spus despre sindromul mortii subite, despre termoreglare...si din 5 in cinci minute rosteam "poate sa moara".

i-am luat mana si i-am pus-o pe fata copilului..ardea ,mai mult buzitele ii erau uscate..se plimbase cu el asa ore in sir...

sa iti vina sa mori, nu alta. macar sunt convinsa ca a priceput,nu mi-a multumit,dar a realizat ca am dreptate...l-a scos la aer si tot spunea socata "imi pare rau"..

eu cred ca in orice caz de abuz evident trebuie luata atitudine. un copil batut mai mult decat trebuie, un copil sufocat in carut...

astea nu sunt situatii in genul"vaaaai,ii dai suc la 3 luni?" .astea sunt situatii cand iti iei inima in dinti si spui verde in fata de ai de spus..

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput