achizitie casa fara avans
fetelor,
a cumparat vreuna din voi apartament fara plata avans?
adica sa fi reusit sa-l convinga pe vanzator sa declare la notar cum ca a primit avansul, iar cei 75% dati de banca sa acopere de fapt 100% pretul cerut de vanzator?
Raspunsuri
viana spune:
daca mergi la brd nu ai nevoie de antecontract semnat la notar ci doar completat formularul tipizat al bancii.Se demneaza de cumparator,vinzator si parca 2 martori.Nu imi mai amintesc.Deci e o hirtie fara valoare in care scrii ce vrei la sume.Totul e sa dea bine.
NicoletaB spune:
gasisem la bancpost
ei imi ofera in CHF contavaloarea a 90.000 euro
mi-a spus ca nu-i intereseaza avansul, doar vanzatorul in antecontract sau in contractul final sa specifice ca i-a primit
moko spune:
poate ca veti gasi un astfel de vanzator...daca va angajati sa-i platiti voi impozitul pe venit pentru diferenta aceea de 25%.O alta solutie (probabil, ceva mai costisitoare)ar fi sa luati 2 imprumuturi de la aceeasi banca.
off-topic: am fost si eu incantata initial de oferta bancpost in chf pentru locuinta.ulterior, raiffaisen mi-a facut o oferta net superioara!Daca vrei detalii, da-mi un PM(ps:nu lucrez si nici nu am rude de gradul I in banca )
nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
32+ cu bebel baietel!
poze
pro-basescu
andira spune:
BancPostul si Alpha mi-au spus ca nu ii intereseaza sa vada avansul neaparat, si doar sa declare vanzatorul ca i-a primit. Pe de alta parte, banca finanteaza 75% din valoarea imobilului, deci daca tu il iei mai ieftin decat valoarea evaluata (adica 75% din pretul pietei) banca iti poate finanta intreaga suma, si scapi de avans.
BancPost-ul e una din cele mai scumpe banci de pe piata in mom asta. Am primit si eu o esalonare la ei, pe acea faimoasa oferta cu 4.95% la CHF, ca sa vad ca ei in primul an in rata nu platesti nimic din credit, doar dobanda. Ceea ce mi se pare jaf la drumul mare. Si la fel e si cu BCR-ul, sunt super scumpi.
andira spune:
Tot eu.
Daca vreti credite imobiliare, cea mai buna oferta pe piata in mom asta e la ABN. Si eu imi voi face un astfel de credit, si m-am tot interesat. Ar mai fi si oferta pe care am vazut-o la Banca Romaneasca, tot pe eur, dar inca n-am sunat sa vad ratele, desi ca dobanzi par foarte ok. Nu stiu insa cum stau cu comisioanele, dar cred ca ma interesez azi.
NicoletaB spune:
la romaneasca e acelasi lucru ca si la bancpost, doar ca au comision de acordare si comision mai mare la rambursarea anticipata
OanaAlina spune:
noi am luat imprumutul de la volksbank. ei cer avansul respectiv de 25% cu acte semnate la notar...
OanaAlina
http://bd.lilypie.com/NspAp3.png
NicoletaB spune:
am fost si la volksbank
vor sa vada avansul, plus ca ne dadeau cu vreo 30.000 euro mai putin decat bancpostul
adalia spune:
Fetelor,
sa stiti ca bancile finateaza 75% din valoarea apartamentului, mai nou altele 85%, 90%..dar valoarea este min (val. evaluata si val. contract v-c). daca in contract scrie pretul de v-c este de 100.000 EUR (ca sa incerci sa acoperi astfel si avansul), iar valoarea evaluata este de doar 80.000 EUR, se considera ca imobilul are o valoare de piata de 80.000 EUR.
parerea mea este ca una din cele mai bune oferte de credite imobiliare este la Volksbank..ABNul are intr-adevar oferta buna, dar dob de 5.7% este valabila doar un an, apoi variabila..cei de la volksbank nu au majorat niciodata dobanzile, chiar daca puteau..
am lucrat la abn si stiu ce vorbesc..si nu, acum nu lucrez la volksbank..plus ca sunt singura banca, dupa stiinta mea, care nu au comision de acordare - care e minm 2% pe la alte banci. la 90.000 EUR, acesta ar fi 1800 EUR!!
in fine, poate unora nu vi se pare mare aceasta suma
adalia 14+