Albinute si bondari de martie - aprilie 2007

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by ghibuadina

ELYANNE, eu am pus azi pbl vigantolului, dupa ce ieri am vb cu o prietena care are baietel de 4 luni, si chiar imi zicea ca a folosit 2 stic;lute pana acum cate 2 luni fiecare.Nici eu n-am stiur.Noi am facut 2 luni, si de-abia acum trebuie sa schimbam sticluta,n-am stiut s-o schimb mai devreme, insa niciodata n-a stat sticluta in lumina si numai si cutiuta si la intuneric.Tot de de prietena mea am inteles ca au mai fost persoane care s-au interesat la firma distribuitoare cred si ca acestia au infirmat lucrul asta.Tu de unde stii chestia asta?
Si inca ceva , ce-a mai zis pediatrul tau de icter?Nu ti-a recomandat nimic?Si cat a zis c-ar mai dura?Si dc ii tine asa mult, nn-ar afecta cu ceva?Eu ma tot gandesc, de fapt asa sunt eu, zilnic trebuie sa imi fac griji de cate ceva.

Pediatrul mi-a zis de vigantol... sa-l tin o luna, dupa care altul...
Despre icter... la fel... inca mai au, dar nu-i nici o problema... mai vedem la 3 luni ce si cum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Diversificarea:sunt de aceiasi parere cu Eliana asa ca eu am inceput dupa sase luni diversificarea si a fost foarte bine pt copii.

Vigantolul a fost o adevarata tevatura pe tema asta si tin minte ca la vremea respectiva am citit cu atentie tot ce s-a scris inclusiv argumentatia firmei producatoare,concluzia mea a fost ca daca este pastrat conform specificatiilor nu e nici o problema daca nu este folosita intr-o luna o sticluta.

Ceaiul eu ii dau ceiut intre mese pt ca si el are colici si pt ca are mereu pofta sa suga chiar si atunci cand are stomacelul plin pana la refuz.Ii dau Baby Drink cum i-am dat si Mariei si chiar il linisteste.

Sper sa ne intalnim Iunita id-ul meu pe mess e andreialexandraraluca asa ca da si tu o sarma pe mess cand esti dispusa sa ne intalnim,ca mi-ar face mare placere,in ce priveste coboratul treptelor eu le cobor pe rotile din spate ale carutului,incearca si tu e mai simplu asa si la urcare tot pe rotile din spate,practic trag carutul dupa mine.Tehnica frateee dupa 3 copii dau lectii .

Val cand nu vrea sa curga laptele eu il pun pe bebe putin si apoi bag pompa sau la un san il pun pe el la celalalt pompa asta in cazul in care si pompa ta poate fi folosita cu o singura mana.
Pentru stimularea lactatiei poti incerca Galactogil sau ceai pt timularea lactatiei sau ceai de anason+chimen+fenicul sau Trigonella de la plafar sau Nutrinatal ,bere fara alcool.

Pupici ma duc sa mai fac cate ceva si la culcare cu mine ca azi am zumzait destul.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Dragi mamici, bine v-am gasit la noul capitol, nu am mai reusit sa intru zilele astea deloc, pentru ca ne pregatim de calatorie.

Nu prea am timp nici acum, ca mai avem putin de impachetat si avem avionul deseara. Ca niciodata, eu si sotul meu ne-am luat doar cateva lucruri, in contrast cu bagajoiul cu cele necesare fetitei. In plus, la bagajul de mana ne-am "blindat" de pampersi, servetele umede, biberoane, hainute de schimb, etc... Am emotii, desi pediatra m-a asigurat ca bebelusii de 2 luni suporta bine calatoria cu avionul, chiar si asa de lunga. Ajungem la Sibiu vineri seara, sa ne tineti pumnii! Ma umfla plansul cand ma gandesc ca o sa-mi vad parintii si ca o sa-si tina in sfarsit nepotica in brate. Oricum, cel mai important e sa ajungem cu bine, si sa ne intoarcem cu bine.

Probabil nu o sa mai apuc sa intru pentru 10 zile, asa ca va urez de pe acum numai bine si zile bune bebelusilor vostri. O sa-mi lipsiti!

Toate cele bune tuturor,

Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007

"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Neata dragi mamici!
poate o sa radeti de mine dar bineinteles ca am intrat mai intai la odisee.Apoi am realizat ca ne-am mutat.M-au luat asa niste goluri pe la stomac.Parca imi parea rau ca am plecat de acolo.Atatea luni ne-a gazduit odiseea acolo si acum plecam....POate sunt eu prea sentimentala ...dar chiar imi pare rau.Mi-am facut timp si am intrat sa recitesc momentele importante din odisee.Cele in care m-am logat pentru prima data si cele in care sotul meu va anunta ca am nascut.Si ce credeti...M-am pus pe bocit.Ce repede trece timpul.
Mai intai de toate am si eu o mare rugaminte la voi.Am o gramada de poze cu Ana si nu stiu sa le postez.As vrea sa pun doua poze cu ea deasupra semnaturii dar habar nu am cum se face.Imi spuneti si mie va rog pasii?
Despre noi ce sa va spunem? Am crescut si parca ne-am mai linistit.Se pare ca altfel se duce lupta cu colicii.Imi este asa mila de ea.Se chinuie acolo singurica fara sa mai planga.Doar seara avem o portie mica de bazait cand deja este obosita.In rest...avem program de adult -ziua stam treaza si noaptea o dormim(de la 23-7).Acum ,cand deja avem doua luni si o saptamana avem 4500g si inaltimea de 58cm.Multumitor zic eu.Nu am ce sa fac.Nu o pot forta sa manance daca ea nu vrea.Atata timp cat adoarme zambind dupa masa sau nu plange consider ca a mancat suficient. Recunosc ca nu mai am timp de nimic.Sa nu va imaginati ca daca este treaza sta cuminte in patut.Nici vorba!!! trebuie sa stai cu ea ,sa-i vorbesti,sa-i canti si sa plimbi toate jucariile prin fata ochilor ei ca sa o distrezi.Frumos ve-ti spune insa zau e obositor! Nu stiu daca ma credeti dar seara cad lata...Este adevarat ca nimic nu se compara cu zambetul ei fericit si cu ochisorii veseli care te urmaresc oriunde te-ai duce.Ce sa mai zicem de zgomotele super haioase pe care le scoate.O minune!
As mai avea ceva de adaugat.Aveti mare grija cu ceaiul de colici.Eu de la el am constipat-o pe micuta.Nu am citit prospectul in care scria ca ,contine menta.Mi-a confirmat si medicul lucrul acesta.Noi si acum ne luptam cu kk.Face o dat pe zi,foarte greu dupa ce dimineata ii dau 7.5ml de duphalac.Mi-a zis sa nu o mai stimulez cu nimic altceva.Mi-a spus ca este cea mai mare greseala pe care o pot face.Sincera sa fiu mi-a explicat in termeni medicali ce se intampla insa nu mi-am incarcat creierasul deja obosit.Am retinut esentialul: NU ESTE BINE!
In legatura cu diversificarea si pediatra noastra ne-a sfatuit la fel.Pe la 2 luni si jumatate sa incepem cu putin suculet.Sustine ca i se va regla scaunul.Nu stiu ce sa fac!O sa o mai pritocesc.Pana la urma decizia este tot a mamei.Desi va spun cu mana pe inima ca m-am saturat sa o vad cum se chinuie sa faca un pic de kk.Are momente cand se screme ca un om mare.MUsetelul nu vrea sa il bea.Se stramba de parca ii dau lamaie.Aveti idee cum sa o pacalesc.Eu le-am epuizat pe ale mele.
Va pup acum si va rog sa nu ma uitati cu ce v-am rugat.Vreau sa-mi vedeti si mie albinuta.As pune si in album dar...am uitat cum se face.

loradin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

buna fetele....nu am mai scris nimic pentru ca am considerat k nu am ce sa va spun...voi aveti probl cu bebeii iar eu tot la purtator sunt...nu stiu ce sa mai fac!am auzit o groaza de povesti despre inducere si acum nu mai vreau,dar si de cezariana imi este frik...asa k stau si ma rog de bb meu sa vina singurel...ieri am fost la doc si a zis ca a mai coborat dar colul tot inchis...Deje imi trec o groaza de ganduri urate prin cap si nu mai poot...doc mi-a zis ca samb are niste probl de rezolvat si as face bine sa nu ma apuce atunci..nu mai stiu ce sa mai fac...m-am plimbat non-stop,park nu aveam stare, am incercat si si tot nimic...deci nu imi ramane decat sa ma rog!!!

Va pup pe toate si va multumesc ca va mai aduceti aminte de mine!
Sa aveti bebeii sanatosi si cuminti!

Mady 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Mady, lasa gandurile negre. Bebe o sa vina cand vrea el si nu trebuie sa te stresezi. Eu cred ca nu trebuie sa te sperie inducerea sau cezariana. Durerile sunt suportabile si ...toate trec cand iti vezi puiuta! HAi, curaj, mai ai putin!

In legatura cu ceaiul baby drink - si pe Luca l-a constipat si am renuntat la el. Acum ii mai dau cam la 2-3 zile ceai de musetel usor indulcit.

Val, si pe mine ma mai ciupeste si ustura operatia. Vezi ca este posibil sa te doara si din cauza constipatiei.

Raluca si bb luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Buna, fetelor!

Hai sa vad la cate din intrebari reusesc sa raspund, pana sa ma strige Stefania la alaptat.

Cu ceaiurile pentru colici ori alte ceiuturi pt. copii: lui Bogdan nu i-am dat absolut nimic, nu am de gand sa-i dau nici Stefaniei, pentru ca laptele este in perioada primelor luni de viata alimentul complet de care are nevoie bebe, indiferent daca il doare burtica ori cat de cald este afara. Este cel care hraneste, hidrateaza absolut corect. Cat despre durerile de burta, daca copilul este pus la san in pozitie corecta, adica ia sanul in gura cu tot cu areola, apoi este ragait bine... nu-l va durea burtica. De plans, toti vor plange inca multa vreme de aici inainte, ca alta modalitate de exprimare nu au, cateodata au o problema, alta data pur si simplu vor atentie, ca se plictisesc. Nu orice plans de bebe este colica...

Despre cezariana: am facut-o pe a doua, la interval de un an si cinci luni de prima. Dupa prima am avut MARI dureri, cateva saptamani bune, aproape o luna, apoi ma durea la palpare, pana spre cinci luni de la nastere. Nu sunt insa un etalon, se pare ca refacerea obisnuita e mult mai rapida. Acum, la a doua operatie, vad ca sunt bine, ma pot misca natural dupa doua saptamani, insa va mai trece multa vreme pana se va vindeca in interior, deocamdata abia ma pot atinge. Nu-i bai, totul se va rezolva, nici nu o sa ne dam seama cand!

Vigantol: nu mi-am facut probleme, treaba cu valabilitatea de o luna mi se pare pur comerciala, nu am aruncat sticluta... In plus, vine vara, o sa tinem bebeii mai mult la soare (in orele bune, bineinteles) si nu va fi o nevoie atat de mare de suplimente de vit. D3, decat in masura in care medicul constata ca nu se asimileaza.

Mancatul: in ambele sarcini si la ambele alaptari am mancat absolut de toate. Nu a patit nimic nici unul din bebei, ce trece in lapte din ceea ce mancam este in cantitati infime, iar eu merg pe principiul ca e sanatos sa mananc cat mai echilibrat, ca bebe sa-si poata lua din lapte toate substantele de care are nevoie, iar eu sa fiu in forma. Si asa nu dorm decat 4 ore pe noapte! Stefania vad ca se ingrasa frumos, s-a curatat superb la piele (noi am fost in spital si cateva zile dupa aceea pline de niste bubite si pete rosii ca o plaga uscata. S-au dus ambele probleme de la sine, fara sa o ungem cu nimic, in doua zile de stat acasa. Laptele nostru e cel mai bun medicament.

Zicea cineva ca are lapte putin. Exista posibilitatea de a-l stimula, dar sa stii ca ce iese cu pompa nu este sugestiv. Eu nu puteam sa scot mai nimic cu pompa, dar cand puneam sugaretul la san, tragea de nu se poate. COpiii sunt mici acum, nu au mare forta la supt, o sa vina cu timpul, punandu-i oricat de des cer! Si stomacul lor este f micut, asa ca acum ii dau si la o ora jumatate, nu i-am facut program de trei ore, ca trebuie sa creasca si nu-i incape in stomac o cantitate suficienta cat sa-i tina de foame trei ore! Vedem mai tarziu.

Mady, de ce te ingrijorezi ca nu iese bebe inainte de termenul de 40 de sapt?! Lasa-l sa ia in greutate si sa fie pregatit cand vine pe lume! Si eu m-am plimbat non stop la prima sarcina si a iesit la 40 sapt si o zi, iar acum nu-ti spun ca l-am carat pe scari in brate pe zdrahonul de 12 kg si tot cand a vrut D-zeu a venit pe lume cea mica...

Cineva intreba cum iesim din bloc cu bebe cu caruciorul. La prima sarcina am stat la bloc, la et. 7 si ieseam si de trei ori pe zi cu el la plimbare. Caruciorul incapea in lift (asta e esential!) si pe scarile de la intrare il luam in brate pe bebe cu tot cu carucior. Nu e deloc greu, trebuie sa gasesti modalitatea cea mai la indemana de a-l apuca. Caruciorul meu avea 12,5 kg, la care se adauga bebe, apoi la intoarcere ce luam de la piata. Insa ai sa vezi ca te obisnuiesti treptat cu genul asta de sport. Am facut-o pana a implinit 7 luni, apoi am luat un carucior mai usor, de vara...

Gata, am sa revin cand am sa pot, ca acum a venit BOgdan si nu ma mai lasa sa scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

ne inscriem si noi pentru intalnirea de 1 iunie

Suntem multumiti ca am luat ok in greutate... si ma surprinde ca isi ridica singur capsorul daca il pun pe burta, si il intoarce dintr-o parte in alta... eu il pun pe umar sa ragaie, si el ridica capsorul si "pigule" ca o gaina dupa papica

Eu ii dau putin ceai daca plange tare din cauza burticii, dar ii place numai o anumita temperatura... daca e mai rece se stramba, si mi-l si impinge cu manuta.

Pentru ochisori am fost la medic, mi-a zis sa-l sterg cu ser fiziologic, pentru ca de la ceaiuri (musetel, galbenele) s-ar putea sa se irite... si mi-a mai dat o solutie de facut in farmacii sa-i pun picaturi in ochi 5 zile. Azi o scoatem de la farmacie si sa speram ca o sa aiba efect.

Aaa, si incepe sa "naparleasca" e normal, nu?

Mady

Va , ma duc sa mananc ceva pana sta Alex la povesti cu buni... are in program o ora de povesti in fiecare dimineata

Diana de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

quote:
Originally posted by elpower

Fetelor, si pe mine ma framanta chestia asta cu valabilitatea Vigantolului la o luna de la descidere. Ca de alalteieri dupa ce am luat vigantolul avem niste dureri de burtica cu fierberi in somacel. Au! Au! Si asta in fiecare zi dupa ce il ia. Sau o fi de la Sab sau Bonisan, ca i le mai dau impreuna cu vigantolul, ori una ori alta, depinde daca e masa de san sau de biberon. Nu stiu, dar ma framanta.

Si altceava. Voi stiti care ar fi corespondentul termenului "babysling" in romana? Sau daca exista www.askdrsears.com/html/5/T051121.asp" target="_blank">asa ceva la noi? Ar fi modul ideal de a purta piticuta mea si de a mai putea face si altele prin casa. Sau chiar la plimbare ca nu cred ca iti rupe spatele ca portbebeul.

Ela, mamica de Thea-Ioana

Poze cu MINUNEA MEA in prima luna de viata

Ella ei aseara am fost la farmacie si am luat alt vigantol ca am intrebat farmacista dupa ce v-am auz pe voi si mi-a zis ca intr-adevar dupa o luna substanta activa nu isi mai face efecutl......ca producatorii nu recunosc dar asa ee....mai sugur la o luna sa iau altul....

DECI FETELOR AVETI GRIJA CU VIGANTOLUL CA EXPIRA DUPA O LUNA DE LA DESCHIDERE, NU PATESCV BEBEII NIMIK DAR E CA SI CUM LE-AM DA APA CA NU ARE NICI UN EFCT

In legatura cu marsupiul eu mi-am luat pe cel de la Chicco care ii sustine super bine capul....a mea seara cand mai are colici o tin in el ca ei nu-i trece decat in poz verticala si aasami-e usor.....si o mai tin cand tre sa merg repede la piatza sau la un mag in apropiere sa numai scot carutzul din casa.....si o mai pun dacanumai are rabdare pana ii fac lapticul si o iau cu mine la bucatarie.....il vezi pe site la chicco cred ca elyanne ti-a pus poza deja.....

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

quote:
Originally posted by Amma23

Fetelor, as vrea si eu un raspuns urgent...cit ceai le dati copiilor. Lucas de doua ore vrea sa maninc in continuu.si dupa aia vomita. Ma gandesc sa-i dau ceai pt bebelusi. Cit ii dau? si la cit timp dupa ce-a mancat pot sa-i dau imediat. Eliana, please sau fetele cu experienta.

AMMA eu ii dau de la 2 sapt ceai si i-am dat si baby drink....dar nu stiu cat e de natural ca mi-a ramas ceva maro pe fundul sticlutei si in plus are simenta care stiu ca se constipa nu am patit dar mai bine sa prevenim...asa ca am trecut pe ceiut de musetel de la Milupa care si ala calmeaza, doar ca il fac mai concentrat decta scrie pe prospect.... ori asa simplu ori combinat cu ceai de fenicul si chimen de la Humanna ca astea sunt si dulci deci numai treb indulcite...eu ii dau cam 100 ml pe zi si intre mese...daca o duc afar sau daca cere papa mai repede de 2-3 ore ca ea e obisnuita tot la 4 ore sa mance.....

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI

pozici

Mergi la inceput