Tratament anti-colici bebe de 1 luna Toronto
Cumnatul meu si sotia au o problema cu bebe-ul nostru in varsta de 1 luna: nu il lasa colicii si plange f. des si mult, au avut 2 cutii de ceaiuri plafar aduse de un prieten din tara, s-au terminat.
Locuiesc in Toronto.
Au schimbat pana acum 3 medici pediatri, sunt f. slabi si destul de indiferenti fata de bebei, si nu au aflat nici o solutie canadiana pt. problema cu colicii.
De aceea va rog, daca stiti cumva, exista vreun sirop (ceai?) pe care sa-l poata cumpara cu sau fara reteta?
Multumesc mult.
Raspunsuri
myrrha spune:
Exista la Shoppers Drug Mart Ovol, o solutie care ajuta digestia bebelusilor. Pot gasi si Gripe Water, si alte solutii over the counter.
Noi am folosit Ovol la recomandarea medicului si a avut efect. Daca locuiesc in downtown le-as putea recomanda pediatrul nostru.
mami de Agatha (21.08.06)
corinaplesa spune:
Am observat ca nu poti primi mesaje private. Daca cumva te pot contacta, te rog sa-mi comunici PM si iti garantez ca voi pastra discretia.
Multa sanatate.
Ktrinel spune:
draga corina, adevarul este ca nu exista un tratament contra colicilor...sa nu dam vina pe medicii de aici doar asa....ca sunt mai prosti...ca nici aia din tara nu au gasit tratamentul...doar se incearca cu mai multe alternative decat aici...unele nu functioneaza deloc la un copil, altele functioneaza...nu exista o lege.nu e aspirina, dupa cum nu e nici durere de cap.
colicile inseamna si o adaptare la viata si nu pot fi evitate ...unii nu le au si sunt norocosi. dupa cate zici bb e ff mic. la 1 luna abia incep colicile...asa ca sa nu capituleze . la orice farmacie intreaba, li se vor da cateva variante canadiene .. la mine - nu pot spune ca a mers, dar a mai ameliorat apa de colici , apa digestiva, si am mai mai pus in lapte picaturi de simeticona (infacol) pt gaze la burtica...esential este eructactul dupa fiecare masa (ragaitul) si rabdarea...nu exista miracole pt asa ceva.
mai sunt si ceva ceaiuri (daca bb accepta) gen baby drink., adica niste amestecuri de plante ca anason , ghimbir, menta, musetel, etc.
multa rabdare .
ps. este copilul vostru sau al lor? ca nu am inteles bine...
myrrha spune:
Corina, incerc sa iti trimit mesaj offline pe messenger. Cred ca nu imi poti scrie PM pentru ca esti noua pe forum.
Ktrinel are dreptate, colicii au mai multe "explicatii," in principal e o forma de dezorganizare a bebelusilor, care se regleaza cu timpul. Important e ca parintii sa isi pastreze pe cit posibil calmul si sa ii "regleze" viata bebelusului, sa il tina in brate cit mai mult, pe burta lor, sau intins cu fata in jos pe mina unui parinte (nu's cum sa explic mai bine). Contactul piele la piele cu mama mai ales ii linisteste. O sa treaca de la sine, pe la 3 luni.
Insa exista si explicatia colicilor pe fond digestiv, cind bebelusul nu poate scoate afara aerul inghitit. Ovol e medicament (exista si varianta pentru adulti) si chiar are efect: dupa ce i-l dadeam fetei mele rigiia si scotea o multime de gaze (avea burtica tare mai tot timpul) si se mai linistea.
mami de Agatha (21.08.06)
corinaplesa spune:
Va multumesc foarte mult!
Cu ajutorul vostru am rezolvat multumitor necazul cu bebe-ul.
Mult sanatate tuturor!