Dureri de cap in sarcina
Dragele mele,
Sunt in sapt. a 8-a si ma doare capul mereu, am migrene urate...
A trecut cineva prin astea? Si ce ati luat, de fapt ce am voie?
Multumesc mult de sfaturi,
Ra cea cu capul cat o banita
Raspunsuri
cristina_n spune:
Parerea mea este sa nu iei nimic si sa mergi la medic. Eu nu am avut dureri de cap dar am citit ca daca ai dureri de cap care persista mai mult timp trebuie sa mergi urgent la medic.
Numai bine, Cristina
Diana_b spune:
In revista mami nr.11 este un articol "Plante medicinale in loc de medicamente" in care spune la ce plante medicinale poti apela in timpul sarcinii pt. diverse neplaceri. Iti zic pentru migrena, dar nu ezita sa intrebi si dr. de la ce ai migrenele astea.
- "In caz de diaree sau migrene viitoarea mamica poate apela la ceaiul de busuioc";
- "In caz de migrena se poate utiliza uleiul gras de busuioc. Se administreaza 3 picaturi de ulei pe suport absorbant (zahar sau miez de piine) de 5 ori pe zi. Tot impotriva migrenelor se poate utiliza ceaiul de fructe de chimen si anason (2 cani pe zi)."
Diana si bebelushul.
ina_nz spune:
Mai eu am avut niste dureri de cap crancene in primele luni de sarcina. Imi venea sa ma tavalesc pe jos de durere. Nu am putut lua decat Panadol (simplu nu Extra). Am depistat destul de greu de la ce....curentul erea cauza in cazul meu. Si daca iesheam 5 minute pe malul oceanului zaceam apoi doua zile in pat. Aerul conditionat din magazine ma punea jos. Ce sa-ti mai zic?!?! A fost un chin si ma tot gandeam ca daca o tin asa 9 luni de zile sunt un om terminat. Insa spre sfarsitul lunii a 4-a au disparut si de atunci nu m-a mai durut niciodata.
Eu zic sa mergi si tu o data la medic, sa vezi ce zice. Si daca nu e nimic cu bebe incearca sa afli de la ce te doare.
Bafta,
Ina
aramona spune:
Multumesc din suflet pentru sfaturi, imi voi lua cat de repede o sticluta de ulei de busuioc (sper sa se gaseasca la plafar), e mai ushor de utilizat, la serviciu.
Ina, s-ar putea sa spui tu ceva cu curentul, la mine in birou toata ziua merge aerul conditionat, am observat ca stranut destul de des de la el si-mi simt nasul incarcat...E posibil ca si durerile de cap sa fie cauzate de el...Noroc ca acum ma simt bine: sunt dupa 12 ore de somn, se pare ca a facut minuni!
Cand ies in soare simt insa ca-mi calc pe creieri, e o senzatie rea de tot...
La prima vizita la medic voi discuta si problema asta...Si va fi cat de curand!
VA pup pe toate!
RA
MLDiana spune:
Eu am avut dureri de cap mai toata sarcina si nu am luat nici un medicament.
Banuiesc ca este de la stres.Asa o fi?SArcina usoara!
Lidia ,Tiara si David D.
Lucia spune:
Sunt in saptamana a-18-a si am avut si am dureri de cap.Dr. mi-a spus ca sunt provocate de hormonii de sarcina care fac un adevarat vartej in corpul nostru. Mi-a spus ca atunic cand durerile sunt destul de mari si insuprtabile pot lua algocalmin sau paracetamol, depinde ce ma calmeaza pe mine. Am luat de cateva ori algocalmin, findcapur si simplu nu mai rezistam. Mi-a spus ca nu dauneaza bebicului. Oricum, cel mai bun remediu este intr-adevar somnul. Cand am fost in concediu medical, ma trezeam dimineata, mancam si dupa aceea dormeam cam trei patru ore si toata ziua eram un om cat se poate de normal. Asta este, acum merg la servici, nici nu pot dormi noaptea bine, caci somnul cel bun imi vine spre dimineata, asa ca toata ziua sunt parca turmentata.
georgetaim spune:
Draga Aramona eu am citit ca printre plantele medicinale care dauneaza fatului se nu mara si busuiocul. Deci mergi la medic nu te lua dupa gura lumii
Geo
Laura Takacs spune:
Mama ce dureri si migrene am avut in primul trimestru, dar mi-au disparut odata cu greturile. Am luat poate de doua ori echivalentul american al paracetamolului, dar in general am mers fara nimic. Sunt de la hormoni din pacate. Daca poti sa stai intinsa si cu ochii inchisi esti ok.
Hai ca sunt sperante de mai bine!
aramona spune:
Multumesc de incurajari, fetelor, ma bucur ca sunteti aici!
Din fericire hormonii tropaitori sau mai potolit nitzel, ieri m-am simtit nesperat de bine, azi se pare ca la fel...Nu doresc nici dusmanilor mei ziua de alaltaieri...
Voi incerca sa le tratez cu indiferenta, sper sa ma incerce cat mai rar, daca se poate, chiar de loc!
O zi minunata, fetelor,
Ra