Semineu
Buna,
Ma gandesc sa ne punem si noi un semineu in living. Inca suntem in faza de amenajare a apartamentului. Noi am vrea sa placam camerele cu lambriu insa nu stiu daca mai este indicat lambriul in cazul in care punem semineu.
Ma gandeam ca ma puteti ajuta cu niste sfaturi referitor la modelul de semineu (imi plac cele puse pe colt) si daca sa il fac pe gaze sau pe lemne. Ma gandesc ca cel pe lemne este mai "periculos" existand riscul mai mare de incendiu.
Nu stiu ce sa zic.....poate ma ajutati voi.
O zi bunuta
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Raspunsuri
BraveGirl spune:
Tu vrei sa-ti pui semineu intr-un apartament de bloc? E cam greu cu cosul...Noi ne punem semineu la casa...tot pe colt. Arata in genul asta http://www.seminee.ro/foto/63_PARDAILLAN.jpg ...doar ca in loc de rama albastra avem o rama din marmura si resul e calcar lacuit. Pe gaz sunt unele superbe...dar si costa destul de mult. Noi am ales pe lemne pt senzatia pe care o da.......
==========
Corina
Albumul meu
Kefi spune:
Liliana,
Nu prea vad cum ai putea sa ai un semineu pe lemne intr-un apartament. Cea mai simpla intrebare: unde vei depozita lemnele, in casa? Si alta: ai pe unde sa scoti cosul? Chestia cu cosul e valabila si pt un camin pe gaz.
Eu ti-as sugera alta varianta: cumpara un camin pe curent electric. Da iluzia de flacari frumoase, da si caldura (daca vrei poti sa pui numai flacarile, fara caldura) ,nu are nevoie de cos, e mai ieftin si nici nu e "periculos" cum bine zici tu. O singura problema as vedea: nu stiu daca se gasesc in Romania (pe aici in Canada sint).
Kefi
kariguld spune:
liliana_28
Semineu in bloc?? Destul de greu. Mai ales ca-ti trebuie o sumedenie de aprobari. Dar poti pune, sau construi, unul "fals" si sa pui in el un camin electric, care da senzatia ca este real.
Noi avem unul in living, dar stam la casa, construit destul de sofisticat, cu o usa transparenta, speciala, sa reziste la temperaturi inalte si facem focul cu lemne, dar foarte rar.
Spuneai ca vreti sa placati cu lambriu camerele....??? Lambriu la bloc.... sunt aburi, apoi nici nu da prea bine, parerea mea. Peretii au nevoie sa respire si cu lemnul pe ele...
Sunt o sumedenie de vopsele si alte finisaje care se pot pune in casa, super faine si la preturi aceptabile, care se intretin si usor.
Kari
liliana_28 spune:
Buna,
Intai de toate m-am exprimat eu gresit. Este vorba de un apartament intr-o vila care are cosuri si toate cele pentru semineu.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Mik spune:
Un semineu merge cu toate materialele cu conditia ca totul sa fie bine facut.
E totusi mai prudent sa nu pui lambriu pe peretele cu semineul, atit pentru riscul de incendiu, cit si pentru faptul ca acel perete se usuca mai repede de la caldura, deci lemnul se va schimba vizibil. Noi am facut un perete imbracat in piatra si nu am pus semineu ci o soba eleganta din fonta.
Acum daca ai gaz, te-as sfatui sa o faci cu gaz, caci lemnele aduc oarece praf in casa. Pe de alta parte, nu se stie cum vor evolua preturile la gaze in urmatorii ani. Ginditi-va bine la toate aspectele.
BraveGirl spune:
Un semineu bun nu incalzeaste peretele....semineul pe care il punem noi nu incalzeste nici calcarul si marmura de pe el......asa ca poti pune linistita lambriuri.
==========
Corina
Albumul meu
Mik spune:
quote:
Originally posted by BraveGirl
Un semineu bun nu incalzeaste peretele....semineul pe care il punem noi nu incalzeste nici calcarul si marmura de pe el......asa ca poti pune linistita lambriuri.
==========
Corina
Albumul meu
Eu vorbesc despre ceea ce am vazut si nu despre ceea ce mi-a spus vinzatorul.
Aerul linga semineu e natural un pic mai cald decit restul. Acum orice concluzie poate si trasa.
BraveGirl spune:
quote:
Originally posted by Mik
Eu vorbesc despre ceea ce am vazut si nu despre ceea ce mi-a spus vinzatorul.
Aerul linga semineu e natural un pic mai cald decit restul. Acum orice concluzie poate si trasa.
Mik.
Ce te face sa crezi ca eu vorbesc despre ceea ce mi-a spus vanzatorul? Am pus mana pe un astfel de semineu si nu era cald....aerul cald iese pe niste guri care se pot pune la diferite inaltimi.... Eu vorbesc de cel pe care l-am ales eu. Este un semineu inchis. Nu toate seminee functioneaza la fel.
==========
Corina
Albumul meu
BraveGirl spune:
In catalogul de la firma care imi face semineul am vazut seminee care erau decorate cu lemn....deci cred ca nu puneau ei lemn daca se modifica de la aerul cald....asta e parerea mea, nu am vazut un astfel de semineu. Poate sa fie tratat lemnul acela....chiar nu am cunostinte. Cel m,ai bine ar trebui sa te interesezi la cei care comercializeaza seminee.
==========
Corina
Albumul meu
miria_cristina spune:
Nu se intampla nimic daca este pe lemne semineul, ba chiar poate sa dea mai bine cu o bucata de lemn in el ca ambianta, dar trebuie sa fie respectate conditiile constructiei lui cu profesionalism.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."