Buna fetelor,
Pe 17 iunie plecam 2 saptamani in China intr-o vacanta speram noi de vis.
Daca a fost cineva la Beijing, va rog spuneti-mi si mie cum a fost, impresii generale si daca e chiar asa de rau cu vorbitul englezei acolo, ca am inteles ca nu vorbeste nimeni engleza si e foarte greu sa te descurci din punctul asta de vedere.
Dar cel mai important, ce injectii a trebuit sa faceti pentru China (impotriva eventualilor virusi de acolo). Va rog nu radeti de mine, dar am programare miercuri cu o asistenta care va hotara ce injectii sa-mi faca si mi-e o frica de mor, ma ia cu lesin numai cand ma gandesc.
Multumesc mult.
Ai facut injectiile?
Sunt necesare?
Cumnata mea trebuie sa plece in iunie pana in China, o saptamana si este curioasa si ea daca trebuie facute anumite vaccinuri.
Stie cineva dintre cele care ati fost in excursii acolo?
Va rog sa-mi spuneti si mie!
Kasi si Victoria
Nu aveti nevoie de niciun fel de vaccinare pentru a calatori in China. Am fost la Beijing si va spun asta cu sigurana.
Lau - imi pare rau ca am vazut acest topic tarziu, si probabil ca nu mai este de actualiate, sper ca nu te-ai vaccinat inutil.
Da, engleza este o mare problema in China, mai ales la Beijing, trebuie sa fii norocos sa intalnesti pe strada, la intamplare vreun vorbitor de limba engleza.
Daca aveti vreo problema, doriti o anume destinatie si trebuie sa luati taxiul, nu ezitati sa intrati in primul hotel pe care-l intlaniti, rugati la receptie sa va scrie pe o hartie destinatia dorita in chineza, o aratati taximetristului, si treaba e rezolvata. Altfel riscati sa pierdeti timp.
Aveti mare grija cand cumprati ceva, au obiceiul sa va spuna un pret urias, doar ca sunteti albi, trebuie sa negociati la sange. Informatia am primit-o de la niste prieteni chinezi, si au avut mare dreptate.
Iti urez vacanta placuta si astept sa ne povesteti cum a fost.